Type to search

Jobba hemifrån – Tjäna pengar hemifrån och online [GUIDE]

Share

Är du också en person som vill börja jobba hemifrån? Idag letar miljontals med människor efter sätt att slippa gå upp och iväg och istället arbeta hemifrån. Möjligheterna blir allt större och allt fler företag tillåter anställda att jobba hemifrån istället för att befinna sig på en fast arbetsplats. Det finns många anledningar till varför människor vill jobba hemifrån. Fler och fler förstår att det går att tjäna pengar online hemifrån soffan.

För det första är det betydligt skönare att slippa trängas på tunnelbanan eller i trafiken tidigt på morgonen och sent på eftermiddagen, men det kan också handla om ett sätt att tjäna extra pengar utöver den vanliga inkomsten. Att jobba hemifrån ger en större frihet, vilket är något som många naturligtvis uppskattar väldigt mycket och i denna text kommer du att få läsa mer om hur du går tillväga för att tjäna pengar hemifrån och vilka olika typer av jobb du kan göra.

Artikeln behandlar följande:

Tips på hur du kan arbeta och tjäna pengar hemifrån

Det svåraste är inte att tjäna pengar utan att veta hur man ska gå tillväga för att tjäna pengar hemifrån och med hjälp av internet. Det finns så många olika sidor som lovar pengar för diverse tjänster, men det är inte alla sidor som är seriösa och värda att använda sig av. Vi har samlat de bästa sätten att gå tillväga om du vill slippa använda kommunaltrafiken för att ta dig till en anställning varje morgon eller om du bara vill ha lite extrapengar att göra roliga saker för, spara undan eller använda för t.ex. en kontantinsats i framtiden.

1. Starta en egen blogg

Ett mycket bra och enkelt sätt att tjäna pengar hemifrån och med hjälp av internet är att starta en egen blogg eller en hemsida. Om du inte är insatt i bloggvärlden kanske du nu undrar hur man går tillväga och svaret på den frågan är mycket enkel.

Det kommer troligtvis att ta lång tid innan din blogg är så pass känd att du inte behöver göra annat än att bara leva och finnas till, så fram till dess behöver du se till att använda dig av affiliatelänkar eller reklaminlägg. Detta fungerar som så att ett företag köper en annonsplats på din blogg eller din hemsida.

Det vanligaste är att du kommer få förslag om reklaminlägg från företag som jobbar med produkter som passar din blogg, t.ex. skönhetsprodukter för modebloggen eller elektronikprodukter för IT bloggen. För varje besökare som sedan klickar på reklaminlägget via din blogg kommer du att få betalt.

Det är viktigt att du däremot är försiktig med vilka företag och vilken typ av reklam som du vill förespråka. Bloggar du om djurens rätt är det inte en bra ide att ta in reklaminlägg från en modekedja som säljer äkta päls.

2. Utför marknadsundersökningar online

Ett annat sätt att tjäna pengar via nätet är att ställa upp och utföra olika marknadsundersökningar. Detta är ett vanligt och väldigt populärt sätt att tjäna pengar men det betalar däremot inte så himla bra. Man kan räkna med att en undersökning på cirka 15 minuter kommer att ge dig mellan 3-5 kronor, men beloppet kan se mycket olika ut beroende på vilken sida du använder dig av. Det finns väldigt många olika sidor att använda och alla betalar olika mycket. Ibland är det inte ens pengar du kommer att få, utan t.ex. produkter, biobiljetter eller värdecheckar.

Jobba hemifrån- tjäna pengar online som skribent

3. Arbeta hemifrån som skribent

Idag väljer allt fler människor att jobba heltid eller extrajobba som skribent för att tjäna mer pengar. Hos Boostcontent.com kan man som privatperson ta sig an olika uppgifter och på så sätt tjäna pengar. Du kan själv välja vilket eller vilka språk som du känner dig tillräckligt kunnig i att skriva på och på så sätt ha möjlighet till fler arbetsuppgifter och arbetsmöjligheter.

När du arbetar som skribent hemifrån kan du själv bestämma när du vill jobba och kan dessutom tjäna lite extra på helgerna när andra är ute på krogen och gör av med pengar istället. Är du ihärdig kan du mycket väl tjäna ihop till sommarens semester, en ny bil eller ha som extra inkomst för att dryga ut kassan. Den vanligaste texten att skriva är SEO texter, men ibland finns det även faktatexter och andra typer av uppgifter att lösa. Detta jobb passar riktigt bra för alla som älskar att formulera sig i skrift.

4. Tjäna pengar online genom en egen youtube-kanal

Du har säkert blivit medveten om att Youtube idag är en av de största hemsidor för den som vill lägga upp eller kolla på olika klipp och filmer. Det krävs inte mer än att man skapar sig ett konto för att man ska kunna dela filmer till andra människor. En film som hamnar på Youtube kan nå över hela världen och det finns många personer som har lyckats göra sig en karriär på sina klipp. 

Blir man riktigt stor kommer pengarna oftast av sig själv genom att företag vill marknadsföra sig själva till dina tittare, men i början kan man behöva söka upp företag själv. Att starta en youtube-kanal är i grunden lätt, men att tjäna några större pengar kan ta lång tid. Det finns ett flertal olika guider online som du kan använda dig av för att lära dig mer om hur det fungerar att tjäna pengar på youtube och vad man behöver göra. 

En rekommendation från andra youtubare är att man är nischad mot något speciellt, t.ex. att man gör sminkvideos, lägger upp roliga klipp på katter eller t.ex. testar på olika stunttrick. Välj det som du tycker är roligt, annars är det lätt hänt att man tröttnar.

5. Tjäna pengar hemifrån genom att blir influenser

Att jobba hemifrån som influencer är ett rätt så nytt påhitt som blev stort när Instagram tog över internet. Arbetet går ut på att du som privatperson samarbetar med ett företag för att visa upp kläder, smycken eller andra typer av produkter på din sida.

För att bli influencer brukar företag vilja att man först och främst har ett visst antal människor som följer en. Det blir naturligtvis inte gynnande för företag att använda influencer som bara personens egna släktingar följer. Det finns oftast två olika sätt att jobba som influencer.

Antingen får du själv köpa produkterna för att sedan marknadsföra på din egen sida eller så kommer företaget att skicka dig produkter som du sedan marknadsför. Ett mycket bra exempel på en influencer i Sverige är Bianca Ingrosso.

5. Tjäna pengar online genom att sälja tjänster

Visst är det kul om man hade hittat ett sätt att tjäna pengar utan att faktiskt behöva göra något, men det är sällan man har en sådan tur att pengarna bara kommer till en automatiskt. Har du brist på pengar eller bara vill hitta ett sätt att tjäna pengar på hemifrån kan du använda dig av Upwork eller Fiverr.

Hemsidorna fungerar mycket enkelt och kan nås även via mobiltelefoner. Det går ut på att du kan erbjuda dina tjänster till andra människor och sedan få betalt för detta. Fiverr fungerar t.ex. som så att du kan utföra många små olika typer av jobb, utan att du blir anställd av någon specifik människa.

Det kan t.ex. vara så att du går ut med hunden, hjälper någon att röja snö eller hjälper till att rengöra grannens pool. Innan du tar dig an ett jobb från Uptown eller Fiverr är det däremot viktigt att du faktiskt vet vad du gör. Ta inte jobb som du inte kan slutföra med goda resultat.

Jobba hemifrån frigör många möjligheter

För bara några år sedan var det näst intill omöjligt att kunna hitta ett jobb som gav en riktigt bra inkomst hemifrån om man inte var egenföretagare eller hade möjlighet att ta med sig anställningen hem. Visst fanns möjligheten fortfarande, men då var det främst jobb som marknadsundersökningar eller att arbeta som chattvärd för vuxenprat som var aktuellt. Villkoren var dåliga och i många fall betalades lönen ut via paypal eller annan typ av e-plånbok. Det var förvisso ett snabbt och enkelt sätt att tjäna en liten slant, men några större summor sågs sällan till.

Idag ser marknaden för arbete hemifrån helt annorlunda ut. Det finns både anställningar, frilans och möjlighet att starta eget företag för att kunna jobba hemifrån. Det finns också timanställningar som kan utföras hemifrån och enklare projekt som man kan klara av på sekunder. Som tidigare nämnt är det friheten som lockar människor mest till att jobba hemifrån. Föreställ dig att du vaknar på morgonen utan att (i många fall) behöva ställa klockan, du kanske lämnar barnen på förskolan och traskar sedan hem igen för att sätta dig i lugn och ro och påbörja dagens arbete. Runt omkring dig finns inga morgonhurtiga kollegor som direkt vill börja prata, ingen chef som säger åt dig vad du ska göra och ingen trängsel i lunchrummet om vem som ska komma först till kaffemaskinen. När det äntligen är din tur, är kaffet naturligtvis slut.

När man jobbar hemifrån behöver man heller inte vara låst till hemmet. Man kan med fördel jobba från sitt favoritcafe eller sitta nere på biblioteket om man vill komma ut en stund. Friheten gör att man även kan ta med sig sitt arbete utomlands och tjäna pengar på semestern om man märker att semesterkassan börjar sina. Fördelarna är helt klart fler än nackdelarna.

Vårt bästa tips för dig som vill jobba hemifrån och tjäna pengar online

Det är en stor skillnad på att tjäna extra pengar hemifrån och att på heltid arbeta från hemmet. Arbetar man hemifrån på heltid behöver man vara en mycket strukturerad och disciplinerad person för att lyckas hålla sig från soffan och favoritprogrammet som kommer igång mitt på dagen. Extrainkomster hemifrån kräver inte lika mycket och i vissa fall ingenting alls.

Vi har räknat upp flera olika sätt som man kan tjäna pengar på hemifrån men det bästa och absolut enklaste tipset är det som vi nämnde tidigare, att använda sig av en blogg och affiliatelänkar. Det enda som du själv behöver fokusera på är din egen hemsida eller sin egen blogg och pengarna kommer sedan att rulla in av sig själva. Det finns hemsidor du kan använda dig av där du kan hitta företag som är intresserade av att synas på olika bloggar eller så kan du själv kontakta företag för att visa ditt intresse för ett samarbete med reklaminlägg eller ditt intresse för affiliatelänkar.

Anledningen till att så många företag väljer att marknadsföra sig på detta sätt är för att de gynnar företagen att synas så mycket som möjligt. Företagen kommer att tjäna mycket mer på att kunder och läsare går in och klickar på länkarna än vad man som bloggare själv kommer att göra. Många stora bloggare menar att man i början inte ska vara girig och tro att man kommer att bli rik på detta sätt, utan mer se det som en rolig grej där man får lite extra lunchpengar. Hur mycket du kommer att tjäna beror på hur många läsare som din blogg har.

Innan man använder sig av detta tips finns det två saker som är bra att tänka på. Det är inte en bra idé att marknadsföra företag som har en produkt, vision eller tjänst som du själv inte kan stå för. Detta kan göra så att dina läsare tycker att du har dubbelmoral eller att du är beredd att göra vad som helst för att tjäna pengar. Eftersom du ändå inte kommer tjäna så mycket är det bättre att välja med omsorg än att ta så många du bara kan. Om du tar så många som möjligt så finns det risk för att dina läsare kommer att tröttna. Bloggen kommer inte längre handla om dig eller ditt nischade ämne, utan kommer istället att bara innehålla olika typer av reklam, reklamlänkar och affiliatelänkar.

Nackdelar med att jobba hemifrån

Det finns ju väldigt många fördelar med att jobba hemifrån, men finns det också nackdelar? Det kommer vi att ta reda på här.

Vad som anses vara en nackdel eller inte är olika för alla människor. Man fungerar olika och ser därför saker på olika sätt. Om man skulle titta på nackdelarna med att jobba hemifrån är de väldigt få och små till skillnad från alla de fördelar som man har, men visst finns det några saker som ändå kan vara bra att tänka på och veta om innan man börjar.

  • Alla hemsidor är inte seriösa och kan utlova pengar som du aldrig kommer att få. Se till att du är säker på att hemsidan eller marknadsundersökningssajten du registrerar dig på är ärlig. Du ska alltid läsa igenom villkoren innan du sätter igång.
  • Att jobba hemifrån ger mycket frihet men det kan också vara ett mycket ensamt jobb, speciellt om du gör det på heltid. Du får ingen social kontakt under dagarna och inga kollegor att samtala med under lunchen. Detta kan naturligtvis vara både positivt och negativt. För den som är väldigt social kan det vara svårt.
  • Det är inte i alla situationer som dina intjänade pengar kommer att skattas automatiskt och då är detta något man måste göra själv. Du måste se till att du använder en tjänst som hjälper till med beskattningen eller ta uppgiften i egna händer. Tjänar du bara småsummor kan detta kännas som slöseri med tid för ett så litet belopp.

Det här behöver du för att komma igång när du ska börja tjäna pengar online

Vad du kommer att behöva för att tjäna pengar hemifrån beror på vad du vill jobba med, men i grund och botten behöver du ha uppkoppling till internet. Detta gäller i nästan alla situationer, oavsett om du vill göra marknadsundersökningar, blogga eller arbeta som skribent över nätet.

Vissa arbetsmetoder hemifrån är möjliga att utföra via mobiltelefonen eller t.ex. på en surfplatta, men i de flesta fall är det rekommenderat att du istället använder dig av en helt vanlig dator. Detta är extra viktigt om du ska blogga eller jobba som skribent. Du kommer inte att kunna göra ett bra jobb om du inte har ett ordentligt tangentbord och en stor skärm som du kan titta på.

Vad mer som du kan behöva är upp till dig att bestämma. Kanske behöver du tystnad runt omkring dig eller så behöver du musik för att koncentrera dig lite extra. Alla människor fungerar olika och detsamma gäller för alla typer av arbeten. 

Du kanske behöver ett startkapital innan du kan komma igång med verksamheten hemifrån? Läs då vår avdelning för att spara pengar och vilket det bästa sparkontot 2019 är.

Lycka till!

Finanso.se (Innehåller samarbetslänkar)

Finansos mål är att hjälpa privatpersoner till en bättre privatekonomi. För att göra det erbjuder vi bland annat jämförelsetjänster för att sänka kostnader och guider för hur du kan investera dina pengar. Allt material på Finanso.se är alltid kostnadsfritt för dig som läsare och besökare.

    1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sjutton + arton =