Type to search

RiVe Juridiska Byrå transporterar med egna flyg

Share

Juristfirman RiVe Juridiska Byrå har fem anställda piloter som flyger flera gånger om dagen, fram och tillbaka över Sverige. Passagerare är jurister som transporteras över hela Europa. 

Juristfirmans flygverksamhet omtalas i ett reportage i magasinet Business Air News som säljs i 24 länder och är en tidning för Corporate Aviation. Magasinet publicerades i maj 2019 och i artikeln uttalar sig RiVe Juridiska Byrås strategichef Richard Olsson om hur bolagets flygningar fungerar.


Propellerplan med två piloter


Majoriteten av flygningar utförs med det bränsleekonomiska propellerplanet Diamond DA42 NextGen. Flygplanet är lagligt att flyga med enbart en pilot, men juristbyrån använder sig alltid av ett tvåpilotsystem. Det ger en extra säkerhet och möjliggör längre resor. Flygningarna gör många resor fram och tillbaka, så flygplanet spenderar mycket tid i luften. Ibland flygs det upp till tio timmar om dagen. Transporten sker främst över hela Sverige, men även till London Stansted, Schiphol, Norge, Ryssland och andra platser. Diamond DA42 NextGen drivs med en vattenkyld 169 hp Austro fyrcylindrig turbodiesel-motor.  

Efterfrågad specialkompetens

Bolagets jurister har specialkompetenser inom ett särskilt rättsligt område och därför är det nödvändigt med mycket flygning. RiVe Juridiska Byrå är en specialistbyrå inom arbetsrätt som hanterar ett stort antal arbetsrättsliga ärenden för företag och privatpersoner. Varje vecka löser byråns jurister arbetsrättsliga tvister utanför eller i domstol. Byrån kan exempelvis företräda arbetsgivare eller arbetstagare i tvister samt skräddarsy utbildningar eller operativa lösningar.

Transporten sker till och från juristernas destination varje dag. Att resa med bil är för svårt och tar för lång tid. Att åka från RiVe Juridiska Byrå i Malmö till en destination uppåt landet eller i Europa kan ta åtta eller nio timmar i varje riktning. Med tåg kan det till och med ta ännu längre. Samma resa kan ta en timma och 25 minuter med fint väder, eller en timme och 40 minuter med sämre väderförhållanden.

Flygningarna kan behöva utökas


Bolaget är idag den största operatören på deras hembas Dala flygplats. Flygningarna sker varje veckodag och ibland även på helgen. För tillfället äger RiVe Juridiska Byrå enbart ett flygplan, men de överväger att införskaffa ytterligare ett eller två flygplan. I sådana fall skulle det bli ytterligare ett Diamond DA42 eller ett Diamond DA62. Om juristbyrån börjar flyga med DA62 kan de få plats med ytterligare en passagerare.

Att ha tillgång till två flyg skulle underlätta transporterna. Trots att RiVe Juridiska Byrå har upp till åtta flygningar dagligen har de inte tillräckligt med kapacitet för att göra all nödvändig flygning själva. Bolaget utför idag cirka 75 procent av alla flygningar, men de förlitar sig även på andra flygbolag som exempelvis Scandinavian. Om bolaget börjar använda ytterligare ett flygplan kan deras jurister ta sig an flera uppdrag över hela Sverige och Europa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

åtta − 7 =