Type to search

Att hantera sina pengar på rätt sätt kan göra stor skillnad på kort tid. Många av oss balanserar sina utgifter efter sina inkomster, men måste man ha ett större utflöde bara för att man tjänar mer pengar? Statistiken visar att de som har en högre inkomst även många gånger väljer t.ex. mobilabonnemang som är bland de dyrare även om de kanske inte kommer med ett bättre avtal än vad ett billigare alternativ gör. Det kan även handla om kostnader kring bilar, boenden och försäkringar. Många gånger ser man även i dessa fall att sparandet tyvärr inte prioriteras. Istället väljer man att spendera pengarna på sådant som kanske inte ses som lika nödvändigt som en budget inför framtiden.

I vår ekonomiskola kan du hitta det mesta som berör begreppet ekonomi. Vi har försökt samla allt för både privatpersoner och företagare.

Att skapa en bra och balanserad ekonomi är svårare än vad man tror. När man som ny försöker sätta sig in i denna värld så är det många nya begrepp som man stöter på. Alla är inte så lätta att förstå så därför har vi valt att ta upp några av dem som t.ex. ränta, amortering, autogiro och kreditupplysning och förklara vad de innebär och hur de fungerar på ett lättförståligt sätt. Vi berättar även om hur man får en skuld hos kronofogden, hur du får skuldsanering eller hur du ska gå tillväga för att betala av skulden. Skulder kan man få till många om man inte aktar sig, ett av sätten är att ta ett lån hos banken, vi berättar hur den processen går till samt hur du betalar tillbaka de pengar du lånat. Vi berättar äve3n hur du redovisar din inkomst till skatteverket genom din deklaration och hur du kan använda dig att rot- och rutavdraget

Kanske står du inför valet att starta en egen verksamhet. Vi har samlat den information som du kan tänkas behöva för att starta ett framgångsrikt företag. Ekonomiskolan tar upp vad det innebär att starta ett eget företag, tips och råd kring vad du måste tänka igenom för att inte göra de traditionella missarna redan från start. Du kan även läsa om de vanligaste bolagsformerna, finansieringsalternativ och e-handelstrenderna i Sverige. Är du i läget att utveckla din affärsidé till en vinnande affärsplan? Följ då gärna vår guide. Den hjälper dig med vad affärsplanen ska innehålla, hur du skall tänka och formulera dig för att personen som du skall presentera din idé för förstår vad du menar. Självklart finner du även information i vår ekonomiskola kring hur du registrerar ditt företag.
Läs mer om hur du startar ett eget bolag!

Ämnet ekonomi är som en stor djungel med massor av olika begrepp, regler och lagar som vi hoppas att bringa lite mer klarhet i med denna ekonomiskola. Lär dig hur du skall tänka, prioritera och agera kring din ekonomi för att slippa hamna i ekonomiska knipor.