Type to search

Lendify investera, kampanjkod och omdöme

Lendify erbjuder privatpersoner att investera i P2P lån. Du kan alltså investera genom att låna ut pengar till andra privatpersoner genom Lendifys plattform. Lendify är marknadsledande när det kommer till P2P lån och erbjuder många olika alternativ för den som vill bygga en portfölj av olika lån. Genom att låna ut pengar genom Lendify så bygger du din egna bankverksamhet och du får månatliga utbetalningar av både ränta och amorteringar.

 • Lendify kampanjkod
 • Genomsnittliga låntagaren hos Lendify
 • Lendify omdöme
 • Lendify erfarenheter
 • Lendify andrahandsmarknad
 • Investera i P2P lån som kompletering
 • Skapa en pengamaskin
 • Vilka är Lendify och vad erbjuder plattformen?
 • Lendify skatt
 • Lendify är störst på P2P lån i Sverige
 • Lendify kreditförlustfond
 • Låna genom Lendify

Lendify kampanjkod 2019

Lendify erbjuder en kampanjkod, som fungerar mer som en inbjudningslänk än en traditionell kampanjkod. Alla nya investerare som öppnar ett konto genom länken här nedanför och sedan investerar 20 000 kr erhåller 500 kr från Lendify. En mycket bra kickstart på din investering, så registrera ett konto idag:

Genomsnittliga låntagaren hos Lendify

När du investerar via Lendifys plattform så använder du dig av bankernas affärsmodell. Du lånar ut kapital till någon behöver låna pengar för t.ex. renovering. Genomsnittliga låntagaren via plattformen är 44 år, har en årsinkomst på 400 000kr och 60% äger även sitt boende. Det är alltså personer med god ekonomi som lånar dina pengar och det bidrar till en mycket låga kreditförlusten. Här nedanför kan ni se Lendifys genomsnittliga avkastning jämfört med Stockholmsbörsen och en vanlig svensk räntefond.

lendify investera
lendify-investera-snittlantagaren

Lendify omdöme

Lendify har ett mycket bra omdöme från sina kunder. Hos den ledande omdömestjänsten Trustpilot har bolaget fullt betyg och får fem av fem stjärnor av sina kunder.

Vi tror att kunderna uppskattar transparensen, smidigheten och framförallt att de får chansen att investera genom att låna ut pengar som de för tillfället inte är i behov av. Vi tipsar om att läsa på vad andra säger och vad de ger bolaget för omdöme, ett exempel kan vara att se vad olika bloggare skriver om tjänsten. Däremot är förmodligen det bästa att öppna ett konto (kostnadsfritt och går på 3 minuter) och bilda sig en egen uppfattning om vad du tycker om tjänsten.

Lendify erfarenheter

Finanso har egna Lendify erfarenheter då vi själva använder tjänsten och har investerat kapital genom plattformen. Våra Lendify erfarenheter är hittills mycket god och av våra cirka 35 lån i portföljen så har ett par släpat med betalningarna ibland men alltid betalat. Vi rekommenderar därför dig som är intresserad att öppna ett konto och bilda dig en egen uppfattning om det kan vara ett investeringsslag som passar just dig. Glöm inte att läsa på ordentligt innan du investerar pengar så du vet vad som gäller. Läs Västkustinvesterarens Lendify omdöme här!

Lendify omdöme erfarenheter

Lendify andrahandsmarknad

Många är rädda för att låsa sitt kapital i flera år för att kunna höja den förväntade avkastningen. Men tack vare Lendifys andrahandsmarknad så kan du både köpa andras låneportföljer eller sälja av din egen. Det gör att du inte behöver vara rädd för att du inte ska kunna växla din investering mot att istället bli likvid. Andrahandsmarknaden fungerar som en lånebörs och det är investerare som köper och säljer sina låneportföljer mellan varandra.

Investera i P2P lån som komplement till en fond- eller aktieportfölj?

Kan detta investeringsslag vara något för dig? Lockar det att föra över pengar till en automatiserad plattform som sköter allt åt dig? Då tycker vi att ni bör ta en närmare titt på Lendify! Vi har även en sida där vi har samlat flera olika investeringsslag som vi kallar för “Investeringsguiden”. Du kanske kan vara intresserad av att investera i domäner, aktier, fonder, valutor eller guld? Läs dessa guider + mycket annat om hur du kan investera pengar. Något annat som kanske kan vara intressant för dig är vår Ekonomiskola. Här skriver vi bland annat om olika ämnen som berör privatekonomi i vardagen.

Skapa en pengamaskin och få utbetalning varje månad

Lendify ger alla nya investerare en Lendify kampanjkod på 500 kronor som registrerar sig via denna länken och investerar minst 10 000 kronor. Det innebär att du kickstartar avkastningen med +5% direkt! Hos Lendify fördelas ditt insatta kapital på minst 40 lån vid förutsättning att du investerar en summa på lägst 10 000 kronor. Investeringar på 50 000 kronor eller mer fördelas på 50 stycken lån. Väljer du att investera 100 000 kronor eller mer fördelas dina medel på 60 stycken lån. Uppnår din investering en miljon kronor eller mer fördelas den på 125 stycken lån.

Fördelningen garanterar en jämn riskspridning av de insatta medlen. Du får en månatlig återbetalningar av ditt kapital. Det i sig betyder att pengarna du valt att investera hos Lendify inte är låsta. Det är upp till dig att välja ifall den återbetalda summan du får in varje månad ska återinvesteras eller inte. Bolaget erbjuder även en möjlighet att sälja ditt konto och dess innehav på firmans egna andrahandsmarknad. Detta görs endast om du som investerare vill avbryta processen i förtid.

Vilka är Lendify och vad erbjuder deras plattform?

Lendify anges sig vara Sveriges största marknadsplats för lån privatpersoner emellan. Företaget fungerar som en förmedlingsplats åt privatpersoner som vill låna pengar och sådana som investera sina. Företagets startades som de själv anger med en ambition att bidra till att förbättra svenska hushållens privata ekonomi.

Oberoende av om man investerar eller lånar hos en bank går den största delen av vinsten till själva banken. Sådant är inte fallet hos Lendify där den största vinstdelen betalas till själva investerarna. Bolaget sköter hela den administrativa processen. När det kommer till lånen börjar det med att granska och utföra en kreditbedömning av låneansökningarna. Sedan sker upprättandet av avtal mellan låntagare och investerare. Processens slutskede är utbetalning av lån och administrering av de utförda betalningarna.

Lendify skatt - såhär beskattas du när du investerar i P2P lån

Hur blir jag beskattad när jag investerar via Lendify? Om du lånar ut kapital som privatperson så blir Lendify skatt 30% och beskattas som inkomst av kapital. Det innebär att du behöver betala 30% skatt på all intjänad ränta under året.
Läs mer om inkomst av kapital på Skatteverket.se

Lendify drar automatiskt av skatten vid utbetalningstillfället till dig och rapporterar även till skatteverket. Det innebär att du inte behöver göra något själv.

Lendify skatt företag
Lånar du ut kapital genom ditt företag (aktiebolag) så beskattas du med vanlig bolagsskatt och intäkterna förs in med övriga intäkter i ditt bolag. Det innebär alltså för de allra flesta bolagen att du beskattas med 22%. Bolagsskatten förväntas sänkas till 20% under 2018.

P2P lån - vad är det för något?

P2P lån, som är förkortningen för peer-2-peer lån, har växt kraftigt de senaste åren. Nu för tiden finns det flera olika plattformar för personer som vill investera genom att låna ut pengar till andra människor. De två största plattformarna och bolagen som erbjuder P2P lån är Lendify
och SparLån. SparLån är den mindre av dessa två men erbjuder P2P lån och möjlighet att investera till en avkastning på runt 8,00%.

lendify investera

Återinvestera automatiskt och uppnå ränta på ränta effekten

Vill du återinvestera ditt kapital direkt när du får en återbetalning erbjuds du två olika produkter – Autoinvest Kort och Autoinvest Lång. Beroende på hur länge du vill låsa din investering så väljer du Kort respektive Autoinvest Lång. Återinvesteringsfunktionen kan stängas av när helst du önskar. Gör du det kommer ditt kapital inte att automatiskt investeras i nya lån utan du får lov att utnyttja din avkastning som du själv önskar. Den genomsnittliga avkastningen för investerarna ligger på 6 %.

Grundarna av Lendify och övrig statistik

Lendify grundades 2014, största ägarna är grundarna John-Christian de Champs och nuvarande VD:n Nicholas Sundén-Cullberg. Tillsammans med bland annat Resurs Bank-grundarna Hans Westin och Sten Schröder utgör de bolagets största delägare. De nyaste siffrorna visar att firman växer i snabb takt. Under det andra kvartalet 2018 lånades 339 miljoner kronor ut av Lendify. Det är en markant ökning på hela 210 % jämfört med motsvarande period 2017.

2017’s bokslut visar att Lendify omsatte 25 miljoner kronor. Samtidigt redovisas det även en förlust på närmare 69 miljoner kronor. Det är en klar förbättring jämfört med perioden april 2016- april 2017. Då omsatte företaget 4,5 miljoner kronor med ett betydligt större minusresultat på 51,8 miljoner kronor.Genomsnittsräntan hos Lendify uppgår till cirka 8,4 % för låntagarna. Avkastningen för investerarna uppnår runt 6 procent

Vad innebär peer to peer lån?

För att skapa sig förtroende för Lendify ska man först och främst förstå sig på företagets inbyggda affärsmodell. Som det nämndes tidigare arbetas det enligt peer – to – peer – lån metoden eller förkortat P2P- lån. I dagsläget finns det olika namn på peer to peer-lån till exempel marketplace lending, crowdlending eller person till person-lån. Det viktigaste för den finansieringsformen är att investerarna och de som vill låna pengar möts på lika villkor samtidigt som man borttar dyra mellanhänder.

Peer to peer-lånen har blivit möjliga tack vare den ökade digitaliseringen. En av de starkaste trenderna i vår ekonomi är delningsekonomin. Den nya tekniken och digitaliseringen möjliggör kopplingen mellan människor som vill investera och de som vill låna pengar.

Lendify erbjuder dig att bygga en privat bankverksamhet

Samma administrativa stöd som låntagare får via Lendify erbjuds även investerarna. Deras medel registreras, investeras i privatlån och bolaget ser till att du som investerat pengar får din ränta betald i tid. Lendify arbetar genom en peer-to-peer sturktur som är helt digital. Här exkluderas alla mellanhänder som gör processen dyrare. 

Det betyder att Lendify är den enda förmedlaren i hela lån-, och investeringsprocessen. Just avsaknaden av mellanhänder minimerar kostnaderna som de traditionella aktörerna såsom banker eller kreditkortsföretag ackumulerar. I slutändan innebär det en lägre ränta för dig som låntagare och högre avkastning för dig som investerare.

låna ut pengar p2p lending

Lendify är störst på P2P lån i Sverige

Peer to peer-lånen är just nu det snabbast växande finansieringssättet i Europa och USA. Affärsmodellen ger chansen åt privatpersoner att finansiera varandras lån. Det är onekligen ett intressant alternativ till banksektorn som präglas av relativt höga och i vissa fall även dolda avgifter.

USA har varit först med börja arbeta enligt peer-to-peer modellen och har tagit del av den i över tio år. Några av USA:s storbanker och betalningsinstitut har inkluderat metoden i sitt arbetssätt. Som exempel har vi Goldman Sachs som skapat innovativa lösningar med större transparens gentemot sina kunder, något som möter den nya hårda konkurrensen inom branschen.

Några av de kändaste exemplen på peer-to- peer företag utanför finanssektorn är Uber, AirBnB och Kickstarter. En uppskattning från revisions- och konsultfirman PwC så kommer delningsekonomin att vara värd 335 miljarder USA år 2025. Det motsvarar en ökning på över 2 200 % på tio år.

Förutsättningar för peer to peer lån i Sverige

Sverige ger goda förutsättningar för peer to peer-lån först och främst för att landet har en relativ hög betalningsmoral jämfört med andra länder i Europa. Sverige har en stabil ekonomi vilket skapar en hög allmän återbetalningsförmåga. Kreditupplysningssystemet fungerar bra och står för trovärdig och relevant information angående kundernas kreditvärdighet. Majoriteten av klienterna har ett personnummer. Det underlättar dess identifiering.

Sverige är ett av länderna med flest BankID – användarna. BankID i sig minskar risken för bedrägerier vilket i sin tur ökar lånesäkerheten. Inkassoföretag och Kronofogdemyndigheten har en effektiv struktur och arbetar snabbt och effektivt om man jämför dem med andra länders motsvarigheter. Det skapar goda förutsättningar för att samla försenade och uteblivna lånebetalningar. Alla uppräknade punkter fungerar som ett starkt underlag för peer-to-peer lånebranschen i Sverige.

Varför bör man testa Lendifys plattform?

Det finns många orsaker till varför man bör testa Lendify’s tjänst men här kommer de huvudsakliga anledningarna. Som det nämndes i tidigare stycke är Sverige ett attraktivt land för peer-to-peer affärsmodellen. Som investerare hos Lendify får du en stabil avkastning på dina pengar. Den är högre än om du placerar dina pengar på ett banksparkonto där räntan idag ligger kraftigt under 1 %. Läs mer på Lendify.se!

Samtidigt är din kapitalplacering säkrare än om du till exempel väljer att satsa på aktiemarknaden. Det är allmänt känt att aktiebranschen präglats av kraftiga marknadsförändringar som kan leda till stora förluster. Dessutom behöver du ha speciella kunskaper om du vill lyckas på aktiemarknaden, något som inte krävs hos Lendify.

Lägre ränta än storbankerna för låntagare

Som låntagare har du chansen att få ett lån till en lägre ränta än bankernas samtidigt som processen är snabbare och mer effektiv. Storbankerna tjänar på kunder som placerar sina besparingar på sparkonton med väldigt låg eller utan någon som helst ränta. Sparkontopengarna lånas sedan ut till låntagare till en betydligt högre ränta. Det är därifrån bankernas vinster kommer ifrån. Lendify tar en avgift för att koppla ihop investerare och låntagare. Den metoden blir billigare och mer transparent för alla parter. En mer noggrann förklaring till varför du bör investera respektive låna från Lendify beskrivs i nästföljande stycken.

Lendify kreditförlustfond erbjuder dig som investerare trygghet

Företagets mål är att skydda inverterarnas kapital mot förluster. Detta görs genom att Lendify avsätter egna medel till en fond som används främst för att säkerställa de månatliga betalningarna till investerarna. Försenade amorteringar eller kreditförluster kan i sin tur orsaka försenade betalningar till bolagets investerare. Kreditförlustfonden täcker endast de nominella beloppen. Det betyder att du som investerare riskerar att förlora en eventuell ränteutbetalning. Observera att kreditförlustfonden står endast för en delvis utbetalning av ditt investerade kapital.

Ytterligare ett investerarskydd som Lendify erbjuder är en så kallad backup tjänst för hanteringen av alla lån om bolaget skulle gå i konkurs. Lendify har skrivit under ett avtal med
Lindorff som garanterar att de tar över driften och hanteringen av både lån-, och återbetalningar åt Lendify. Lindorff kopplas endast in om bolaget inte självt kan driva sin verksamhet längre. Genom denna åtgärd reduceras risken för investerare och låntagare. Lendify intygar om att Lindorff är bekant med företagets kund-, och skuldförhållanden och en sådan övergång inte skulle innebära problem för klienterna.

Men är Lendify en trygg investering?

En faktor som gör en investering hos Lendify säker, är att företaget strävar efter att låna ut pengar endast till kreditvärdiga personer. Låntagare med en god återbetalningsförmåga minskar risken för att en person inte betalar tillbaka sitt lån. Det i sin tur ökar chansen till att du som investerare får tillbaka dina pengar.

Har en ansökande till exempel en betalningsanmärkning, kommer han att falla ur direkt. Handläggare på Lendify gör en fullbordad undersökning på alla ansökningar. Informationen fås med hjälp av en upplysning från UC och Kvar-Att-Leva-På kalkyler. Modellen är konservativ och endast 10 % av ansökningarna accepteras. Efter att en ansökan accepterats dubbelkollas den även med Kronofogden.

Låna hos Lendify

Om du är trött på dåliga villkor från de stora bankerna eller tycker att dess ränta är alldeles för hög kan Lendify vara ett bra alternativ. Företaget har inga dolda avgifter och dess transparanta arbetsmodell gör en låntagare säker på hur mycket han betalar tillbaka. Via företagets peer-to-peer – lån blir lånprocessen lättare för dig som privatperson. 

Hos Lendify kan du få ett konsumtions-, eller privatlån. Det sista innebär att du kan samla ihop flera smålån till ett med lägre ränta. Hur går allt detta till?

lendify-sparkonto

Såhär ansöker du om ett lån

Utlåningsprocessen hos Lendify börjar med att du som kund ansöker om ett lån. Detta gör du enkelt på nätet genom att fylla i ett online formulär. Där blir du ombedd att ange följande: önskat lånebelopp, sysselsättning, månadsinkomst och boendeform. Formuläret avslutas med att du skriver in din e-postadress, telefonnummer och personnummer. Ansökningar tas emot 24/7 men vill du kontakta en handläggare finns de tillgängliga måndag-torsdag 8-20, fredag 8-19 och helger 11-15.

Direkt efter att du ansökt erhåller du ett preliminärt låneerbjudande. Därefter skickas ansökan in för en kreditutvärdering. I vissa fall behöver ansökningen kompletteras. Lendify kommer att kontakta dig via SMS, mejl eller telefon för att få in den nödvändiga informationen för deras beslut. Vid godkänd ansökan betalas lånet ut samma dag, vid direktutbetalning och om du är kund hos Handelsbanken, Nordea, SEB eller Swedbank.

Krav för att bli accepterad som låntagare via Lendify

Vill man vara bland de 10 % av ansökningarna som accepteras hos Lendify, ska man vara införstådd med bolagets minimikrav. De är som följer:

– Du ska inte ha några betalningsanmärkningar
– Ingen skuld hos Kronofogden ska vara registrerad under ditt namn
– Du ska ha en årlig inkomst på minst 180 000 kr/år som går att bevisa
– Du ska vara folkbokförd i Sverige
– Du är myndig (dvs har fyllt 18 år)

För att kunna ta ett lånebeslut utförs det en individuell kreditbedömning. För att den ska vara så rättvis som möjligt använder sig Lendify av flera olika verktyg. En traditionell kreditupplysning begärs då bolaget arbetar med Sveriges Upplysningscentral (UC). Vidare kompletteras bedömningen med uppgifterna som kunden själv anger vid ansökan. I vissa fall begärs det fler dokument för att kunna styrka din återbetalningsförmåga. Sådana kan exempelvis vara kontoutdrag, lönespecifikationer, arbetsgivarintyg, anställningsavtal eller balans- och resultatrapport om kunden har ett eget företag.

Om din ansökan accepterats kommer den att risk klassificeras. Först därefter söker Lendify en långivare som möter din summa av lån och ränta. Bolaget har kreditklasser som börjar från A och slutar vid F. A motsvarar en högsta kreditvärdighet medan F – en lägsta. Blir din ansökan inte godkänd tilldelas den ingen kreditklass.

Lendify rewards erbjuder bonusar för låntagare som sköter sig

Lendify offererar ett innovativt och unikt program åt sina låntagare. Den kallas för Lendify Rewards där du har möjligheten att samla poäng genom att sköta dina amorteringar i tid. Är du en lojal låntagare kommer bolaget att belöna dig. De insamlade poängen kan bytas in mot sänkt ränta på lånet du tagit hos bolaget. Det enda kravet för att få en sänkt ränta är att återbetala lånet enligt den angivna betalningsplanen. 

Lendify omdöme och erfarenheter

9.8

Plattform

10.0/10

Årlig avkastning

9.5/10

Risk

9.5/10

Automatiserad investering

10.0/10

Kundservice

10.0/10

Fördelar

 • Mycket smidig och informativ plattform
 • Bra årlig avkastning
 • Andrahandsmarknad om du vill sälja dina lån
 • Kreditrisk på endast runt 1%
 • Funktion för månadsspar

Nackdelar

 • Du låser ditt kapital (kan dock sälja dina lån på andrahandsmarknaden)
 • Ingen insättningsgaranti