Låna pengar online – 25 bästa privatlånen 2019

Långa pengar online - vi hjälper dig!

Vi tycker det är viktigt att du jämför lån innan du väljer att låna pengar online. Att låna pengar är nu för tiden både enkelt och det går dessutom mycket fort att få pengarna på kontot. När du använder vår jämförelsetjänst här nedanför så du maximera dina förutsättningar när det kommer till t.ex. ränta, återbetalningstid och övriga avgifter. 

Finanso hjälper dig att jämföra lån och låna pengar online på ett enkelt och tydligt sätt i listan här nedanför och det är givetvis helt kostnadsfritt för dig att jämföra privatlån. Med hjälp av våra tjänster så kan du se vilka lån som är bäst för just dig om du t.ex. vill låna 10000 kr.

Låna pengar online
Finanso hjälper dig att låna pengar online

Jämför privatlån

Vi hjälper dig att jämföra privatlån innan du väljer att ansöka om att låna pengar online. Genom listningsverktyget får du hjälp med att hitta olika villkor som passar dig bäst. Se till att du jämför privatlån innan du väljer att ansöka, det kan spara dig många tusenlappar i slutändan.

Jämför snabblån

Finanso förespråkar alldrig snabblån, men i vissa fall kan man komma att behöva använda tjänsten. Vi finns här för att hjälpa dig jämföra snabblån innan du tar ett förhastat beslut.

Jämför kreditkort

Finanso hjälper dig även med mer saker än att jämföra privatlån. Bland annat så hjälper vi våra besökare att jämföra kreditkort för att ni ska hitta så bra villkor som möjligt innan ni väljer er leverantör.

låna pengar online
Finanso hjälper dig att jämföra olika långivare för att hitta bästa lånet

Långa pengar online - vi hjälper dig!

Många år tillbaka så var det enda sätter att låna pengar på var att gå till en bank eller be en god vän om ett lån. Så är det inte idag. Idag kan du hemifrån eller via datorn jämföra olika företag samt låna pengar online. På många sidor kan du få svar inom bara några få minuter och sedan lika snabbt få pengarna insatta på kontot. 

Vi har idag en bred marknad av olika snabblånsföretag som mot en hög räta kan ge dig pengar på bara några minuter. Självklart är inte dessa företag lika noggranna med att din privatekonomi skall gå ihop och vilka förutsättningar du har för att betala tillbaka lånet. De väljer istället att säkra risken med en högre ränta. Detta kan vara en bra men kortsiktig lösning på ett ekonomiskt problem.

Du kan även ansöka om vanliga banklån online. Det gör du enkelt genom att du fyller i ett formulär med dina uppgifter om dig och din ekonomiska situation. Sedan granskar bankerna uppgifterna och ta ett beslut om du är kreditvärdig eller inte.

För att komplettera uppgifterna kan banken göra en kreditupplysning på dig för att så om du t.ex. har några betalningsanmärkningar. Läs mer om kreditupplysningar i vår ekonomiskola innan du tänkt låna pengar online.

Låna pengar snabbt genom snabblån och smslån

Genom snabblån och så kallade smslån kan du låna pengar snabbt online. Det är ett snabbt och enkelt sätt för dig som behöver extra kapital under en kort period. Vi tycker inte att du bör ta ett sådant lån om du inte har tänkt betala av lånet inom en månad. Efter det kan många dyra avgifter tillkomma som kan leda till att din skuld blir större än vad den var från början.

Att låna pengar online kan kännas väldigt smidigt, vilket det verkligen är. Men tänk alltid på vad det är för bank du binder ett avtal hos och vad avtalet innebär.

Vi råder dig till att inte ta lån för att betala av en annan skuld. Detta gör att du kommer i en dålig cirkel som kan leda till högre kostnader. Du skall heller inte låna pengar som du sedan använder för att investera i t.ex. aktier, fonder eller spel då du kan hamna i stora ekonomiska knipor om investeringsmarknaden inte går som du tänkt dig. Då ökar din skuld och du kan få skuldberg som du aldrig skulle kunna betala tillbaka.

låna pengar snabbt
Behöver du låna pengar snabbt?

Vad ska du låna pengar till?

När du ska ta ett lån frågar de flesta bolagen om vad du skall ha pengarna till? Detta är dels för deras vetskap och statistik men även för att du skall reflektera över om detta är en bra anledning för att skuldsätta sig. Faktum är att det är väldigt enkelt att idag hoppa på erbjudanden om att välja delbetalning vid ett köp istället för att betala hela summan direkt. Det många inte tänker på är att man du tar ett lån via ett kreditbolag och skapar sig en skuld som man är skyldig att betala tillbaka.

När du skall ta ett lån så reflektera över vad du tänker använda pengarna till. Glöm framförallt inte att jämföra privatlån innan du skriver på något. Är det en sak som du skall köpa eller en tjänst så kanske du ska reflektera över om du verkligen behöver ha det nu. Eller kan du vänta en månad eller två för att istället spara undan pengar till det. Vad finns det för fördelar med att vänta, finns det fördelar med att göra köpet nu? Kanske är det ett erbjudande som gör att du tjänar på att göra det nu? Tänk då över om erbjudande är tillräckligt bra för att även täcka de eventuella avgifterna och räntekostnaderna. Det tillkommer alltid när du tar ett lån och glöm återigen inte att jämföra lån innan du skriver under något avtal.

Jämför olika långivare om du ska låna pengar

Idag finns det många olika banker och kreditgivare på marknaden. Närmare bestämt över 250 stycken. Hur ska man du veta vilket företag som är bäst lämpad med rätt avtal för det lånet du vill ta? Vi erbjuder en bra översikt på denna sidan så se till att du jämför lån innan du skriver under någonting.

Alla banker och kreditgivare har olika avtal med olika avgifter, räntor och krav. Därför är det viktigt att jämföra privatlån, företag och avtal samt att fundera över vad det är för lån som passar just din situation. Finanso rekommenderar Företagslån.online när du ska jämföra företagslån. Ett snabblån kan lämpa sig jättebra om du ska a ett mindre och tillfälligt lån som du vet att du kommer att kunna betala tillbaka nästkommande månad då det många gånger är räntefritt första månaden. Gäller det ett köp av t.ex. ett hus som många gånger är en stor och långsiktig investering är det bättre med ett banklån hos en stabil bank där du kan lägga upp en bra betalplan med fast, rörlig eller delvis rörlig ränta och under en period som kommer att fungera för din ekonomi.

Det finns många olika sidor på nätet som du kan använda dig av för att jämföra de olika bolagen. Här nedan har vi listat några av dessa sidor. Vi har satt ihop en tjänst där du kan jämföra privatlån längre upp på sidan.

Behöver du låna pengar utan UC?

Lån utan UC - lån med låg inkomst eller betalningsanmärkning

Vill du ta ett lån utan UC? Det finns även lånealternativ för dig som har en låg inkomst eller betalningsanmärkningar. Dock begränsas utbudet något och avtalen är många gånger inte lika förmånliga då företaget tar en större risk då de lånar ut pengar till dig.

Om du har en eller flera betalningsanmärkningar innebär det att du vid ett eller flera tidigare tillfällen har misskött dina betalningsskyldigheter och inte betalat din skuld enligt det avtal som du en gång tecknat. Detta kan det självklart finnas olika anledningar till. En betalningsanmärkning finns kvar i fem år och på den tiden kan du ha hunnit skaffa dig en stabil ekonomi. Därför anser vissa banker att du kan vara kreditvärdig även om du har en anmärkning. Men det är inte alla som kräver det, så vissa banker ger lån utan UC.

Att ha en låg inkomst eller en betalningsanmärkning behöver inte betyda att man idag har en ostabil ekonomi. Därför anser vissa banker och kreditgivare att du inte skall bedömas utifrån det utan väljer att godkänna lånet på andra grunder.

Om du väljer att ta ett lån medans du har en låg inkomst är det viktigt att du lägger upp en bra och hållbar budget så du vad din ekonomi klarar och hur mycket du har råd att betala av varje månad.

Hur mycket pengar får jag låna? Tänk långsiktigt!

nnan du tar ett lån är det viktigt att du verkligen tänker igenom ditt beslut. Att skaffa sig en skuld är något man bör ta på störta allvar. Du binder dig till ett avtal där du lovar att du kommer betala tillbaka pengarna genom de krav som skrivs i avtalet. Du skall på förhand veta att din ekonomi kommer att klara av detta och att du har en plan B för om din ekonomi av någon anledning skulle förändras. Tänk igenom ditt verkliga behov för dessa extra kronor. Att ”investera” lånade pengar i ett husköp är helt okej medans att investera dem i spel och aktier kanske inte är en lika förnuftig idé. Läs mer om lån på Wikipedia.

Tänk långsiktigt på din ekonomi. Planera och strukturera kan låta överdrivet med du kan slippa mycket sveda och värk på grund av det. En skuld påverkar inte bara din ekonomi det påverkar även din fysiska och mentala hälsa. Hur mycket kan jag låna? Det är mycket personligt och din ränta kommer förmodligen att sättas efter hur din privatekonomi ser ut. Du kan till exempel låna 10000 kr eller låna 20000kr över dagen när du lånar pengar online.

Behöver du låna pengar snabbt?

Här finner du en kort guide om vad som krävs för att låna olika belopp. Vi har skrivit och granskat allt från 500 kr till 50.000kr.

Klicka på en av beloppen för att komma direkt till guiden.

Låna 500 kr snabbt och enkelt

Ibland fattas det riktigt små summor för att få ihop sin månadsbudget. Det kan handlar om ett par hundralappar för att betala en gammal räkning eller någon oförutsedd avgift. Å andra sidan kan det även vara så att man gärna unnar sig något och behöver en liten summa till det. Handlar det till exempel om att låna 500 kronor ska man veta det kan gå ganska lätt. I dagsläget finns det relativt många alternativ för smålån. En behändig variant är de så kallade mikrolånen. Dessa erbjuds av olika låneföretag på nätet. I de flesta fall går det att ansöka om lånet via ett SMS eller genom att skicka en låneansökan på företagets hemsida. Ansökan behandlas oftast samma dag. Pengarna avbetalas antingen under samma eller nästa dag.

 

Räknas att låna 500 kr som ett mikrolån?

Att använda sig av ett mikrolån är något som ökat ganska snabbt under de senaste åren. Den låneformen skiljer sig från andra lån på olika sätt. För det första riktar sig mikrolånen enbart till privatpersoner.

I regel handlar det enbart om mindre summor. Mikrolånen varierar 500 kronor och 5 000 kronor. I vissa fall kan beloppen ligga på 6 000 kronor men vanligtvis går gränsen vid 5 000 kronor. Överlag är det är ovanligt att låna mer än 10 000 kronor om man tar ett mikrolån.

Återbetalningstiderna hos mikrolånen är betydligt kortare än de flesta andra lån. Jämför man bolån, studielån eller billån med ett mikrolån syns skillnaden väldigt tydligt. De större lånen betalas tillbaka under flera år (ett bolån kan ha en avbetalningstid på 20 år), något man inte har möjlighet till vid ett mikrolån. De har vanligtvis en återbetalningstid på längst 90 dagar. I de allra flesta fall handlar det dock om en återbetalningstid mellan 15 till 30 dagar.

Det positiva med ett mikrolån är att ansökningsprocessen sker snabbt via nätet eller via ett SMS. Pengarna betalas ut samma eller nästa dag. En låntagare kan räkna med en väldigt kort lånbehandlingsprocess vilket förkortar väntetiden.

Att tänka på när man ska låna 500 kr

Det allra första man bör tänka på är att inte ta mikrolån för lyxkonsumtion. Vill du unna dig något, köpa en dyr jacka eller present bör du försöka finansiera det på ett annat sätt.

Börja alltid med att tänka varför du behöver lånet. Är det en akut avgift är det givetvis rättfärdigat. Man bör även ta hänsyn om man har råd att betala tillbaka lånet. Likt alla andra lån ska ju självklart även mikrolånet avbetalas i tid. Här måste det understrykas att ett mikrolån medför extra avgifter om man inte betalar tillbaka det. Oftast handlar det om riktigt höga sådana som man bör undvika.

Mikrolån brukar dessutom ha en betydligt högre ränta än t.ex. de vanliga banklånen. Det betyder i sig att det är mycket dyrare att ta ett mikrolån än ett banklån. Å andra sidan bör man inte jämföra dessa två låneformer. Mikrolånegivarna har mycket lägre krav på sina låntagare. Dess väntetider är betydligt kortare än bankernas, något som man betalar för via en högre ränta. Dessutom avbetalas ett mikrolån inom en månad till skillnad från banklånet som tar flera år.

Mikrolånegivarna skiljer sig när det kommer till prissättning därför är det en god idé att jämföra de olika företagen och deras villkor. Det kan finnas ett alternativ som är relativt billigt också.

Välj en variant som passar dig när du ska låna 500 kr

Kreditkortet likt mikrolånen är snabba alternativ om man behöver låna små summor pengar. I en del fall kan kreditkorten kännas mer bekväma då kortägaren inte behöver ansöka om en särskild summa. Kreditgränsen är oftast redan fastställd och man kan bara ta del av de tillgängliga medlen när man behöver dem. En annan fördel är den räntefria perioden som kreditkorten erbjuder. 60 dagar är en relativ lång tid och man lyckas ofta återbetala den lånade summan under den angivna räntefria perioden.

Äger man inte ett kreditkort är givetvis mikrolånet en smart utväg. Avbetalningstiderna kan i vissa fall vara kortare än den räntefria kreditperioden. Det i sig betyder att ett mikrolån kostar mer än om man lånar via sitt kreditkort.

Jämför man räntenivåerna mikrolån och kreditkort emellan är skillnaderna inte så stora. Både kreditkortsbolag och mikrolånegivare erbjuder varierande avgifter.

Hur hittar jag bästa långivaren för mig som ska låna 500 kr?

Det viktigaste är att bestämma sig vilken variant som passar en bäst. Man ska välja ett lånealternativ endast utifrån de egna preferenserna, behoven och de angivna förutsättningarna. Blir man nekad banklån eller kreditkort återstår det endast mikrolån vid behov. Äger man redan ett kreditkort med beviljad kreditgräns är det smartast att utnyttja det istället för att ansöka om ett lån. Tänk på att mikrolånen alltid medför räntekostnader. Kreditkorten offererar avgiftsfria perioder som är förmånliga för kunden.

Ett bra råd är att låna endast vid akuta behov, speciellt när det handlar om mikrolån vars kostnad består både av räntor och extra avgifter.

Låna 1000 kr – låna pengar utan UC med bankid

Genom att dra i reglagen här ovanför så kan ni välja om ni vill låna 1000 kr eller den summa som passar just för dig. De olika bankerna erbjuder olika villkor och det är därför mycket viktigt att läsa igenom dessa ordentligt. Om ni vill läsa mer om en bank och deras erbjudande så klickar ni på den gröna knappen med texten Ansök.

När du väljer att låna 1000 kr så får du erbjudande om många olika räntor av bankerna. Du får dessutom olika erbjudanden om betalningstid där kortaste tiden är runt 5 dagar och längsta runt 365 dagar. Även det kan vara bra att väga in i ditt beslut innan du väljer att låna pengar.

Låna pengar utan UC med bankid

Har du en finansiell bakgrund som inte är helt felfri? Det är inga problem, flera av bankerna i listan erbjuder dig att låna pengar utan UC med bankid på bara några minuter. Genom att klicka på knappen Läs mer under varje bank så kan du se vad som tillåts och inte tillåts. De flesta bankerna låter dig ansöka med hjälp av bankid och flera tillåter lån utan kreditupplysning, eller åtminstone lån trots betalningsanmärkningar.

Behöver du låna pengar under en längre tid? Isåfall rekommenderar vi istället att ni använder vår jämförelsetjänst för privatlån där räntorna generellt sett är lägre och du kommer alltså undan billigare. Privatlån ges till personer som vill låna större summor och passar inte lika bra för den som är ute efter att låna 1000 kr snabbt.

Snabblån är dyrt även om det bara handlar om att låna 1000 kr

Precis som rubriken säger så är snabblån av alla dess former dyra. Till och med mycket dyra. Räntor kan variera från två till tresiffriga belopp och blir således en mycket dyr historia om de inte betalas av så snabbt som möjligt. Vi på Finanso tycker att du alltid bör överväga en extra gång om du verkligen behöver genomföra ett snabblån om du verkligen inte måste låna 1000 kr. Vi tror att många som lånar en så pass liten summa hade klarat sig utan att genomföra lånet. Överväg en extra gång!

Lån utan kreditupplysning

De aktörer som väljer att erbjuda lån utan kreditupplysning till personer som söker snabblån på t.ex. 1000 kr är ofta mycket dyra. Eftersom bankerna tar en högre risk att låna ut pengar till personer utan att göra en kreditupplysning. Likaså gäller folk med betalningsanmärkningar, det kommer därför att kosta därefter. Läs mer om kreditupplysningar hos UC här!

Sitter du i den sitsen att du inte kan välja några andra alternativ? Då skickar vi med dig tipset att betala av lånet så fort som möjligt. Ta aldrig ett nytt lån för att betala av ett gammalt, det skulle isåfall bara gräva din grav ännu djupare. Använd tjänsten här ovanför för att hitta de bästa erbjudandena och låna 1000 kr idag.

Låna 2000 kr online med bank ID utan UC

Vill man helst få pengarna så snabbt som möjligt kan kreditkortet vara ett smart val. Vid en beviljad kreditgräns på några tusenlappar är det fritt fram för kortägaren att använda sig av de tillgängliga medlen.

Dessa två scenariona känns vanliga och fullt överkomliga. Dock kan det förekomma fall då man inte har ett kreditkort och bankerna nekar till lån. Orsakerna till det kan variera. En vanlig anledning är avsaknaden av en fast inkomst. Kreditkortsbolagen likt bankerna godkänner lån endast om låntagaren kan bevisa en befintlig inkomst. Inkomsten fungerar i det fallet som en säkerhet att lånet betalas av. Är man mellan två jobb så är risken stor att ingen bank eller kreditkortsföretag accepterar en som låntagare. I det fallet kommer mikrolånen eller de så kallade SMS – lånen in.

Du kan låna 2000 kr av din nuvarande eller en ny bank

Har du redan ett befintligt lån hos en bank såsom bo-, eller billån kan det vara enkelt att även låna små summor vid behov. Avbetalar du ditt lån i tid och har du en god historik hos din bank kan du räkna med att den godkänner att låna ut mer pengar åt dig. Väntetiden brukar ligga på några dagar och är man en flitig kund utan några anmärkningar kommer inte banken att göra någon kreditbedömning på dig. Det i sig förkortar behandlingstiden avsevärt. Att summan är låg spelar också en stor roll om banken bestämmer sig för att utföra en kreditbedömning eller inte.

Banklån är smartast att ta då dess ränta brukar vara lägre än mikro-, eller SMS lånens. Samma gäller även räntan på kreditkorten. Är du i behov av pengar bör du därför vända dig först och främst till banken.

Kreditkort är ett bra alternativ för dig som vill låna pengar i liten skala

När det handlar om mindre lån brukar de flesta använda sig av sin kredit på kreditkortet. Det är en väldigt snabb lösning på akuta pengaproblem. Speciellt när det handlar om några tusenlappar. Äger man redan ett kreditkort så är det som det nämndes ovan fritt fram att använda sig av det. En av de stora fördelarna är att man kan utnyttja pengarna direkt via sitt kreditkort. Olikt banklånen som kan ta upp till några dagar så finns pengarna redan på ditt kreditkort. Dessutom brukar de flesta kreditföretag ha upp till 60 dagar räntefri tid. Under de dagarna ackumuleras ingen ränta på de använda medlen.

Har du inte möjlighet till att betala av under den angivna perioden kommer däremot en ränta att börja ackumuleras. Den varierar mellan 5-25 % beroende på typ av kort, storlek på det använda beloppet samt kortföretagets allmänna krav. Innan du utnyttjar några medel på kreditkortet bör du bekanta dig med ränte-, och avgiftsvillkor. Räkna på hur mycket det kommer att kosta dig ifall du inte hinner betala av pengarna inom den räntefria perioden. Gör denna beräkning innan du använder pengarna så du inte hamnar hos Kronofogden.

SMS lån 2000 kr – en räddare i nöden

Får man ett godkänt banklån på 2000 kr eller äger ett kreditkort med en hög beviljad kredit har man inte mycket att oroa sig för. Behöver man pengar, så har man dem. Ibland är inte det fallet. Det är där mikro-, och SMS lånen kommer in. Idag finns det relativt många långivare som koncentrerar sig på att låna ut mindre pengasummor. I de flesta fall handlar det om 500 – 5 000 kronor. Det är sällsynt att man får låna mer än 10 000 kronor via ett SMS lån. Men att låna 2000 kr är många gånger inga problem.

Mikrolånen är en låneform som erbjuds endast privatpersoner. Låneansökan sker oftast på nätet. Kunden blir ombedd att fylla i en ansökningsblankett på bolagets hemsida och skicka iväg den. Behandlingsprocessen är inte längre än ett dygn. Pengarna betalas oftast ut samma eller nästa dag. Det beror på när man skickat in ansökan. Avbetalningstiden brukar vanligtvis ligga på 15 – 30 dagar.

Nackdelar med att ta SMS lån för 2000 kr

Många långivare accepterar en ansökan via ett SMS. I de fallen behöver man inte ens fylla i något formulär utan anger endast vilken summa man behöver. En av SMS – lånens stora nackdelar är dess höga totalkostnad. Både räntekostnaderna och avgifterna är stora hos mikrolångivarna. Det är även därför du bör tänka dig för innan du bestämmer dig för att ta ett sådant lån.

Ett plus är avsaknaden av några krav på låntagaren. Ett SMS lån på 2000 kr accepteras även om man inte har en fast anställning. Vissa långivare kan även låna ut trots betalanmärkningar. Har du inte skött dig tidigare och har en anmärkning registrerad hos Upplysningscentralen kan du gott räkna med ett par tusenlappar hos något mikrolånföretag.

Bör jag användaKreditkort eller ta ett SMS – lån?

Oavsett vilken variant man använder – kreditkort eller SMS lån kan man räkna med en kort behandlingstid. Behöver man pengar snabbt är det dessa två val man står inför.

Kreditkorten har en räntefri period som i vissa fall kan vara upp till 60 dagar. En sådan period saknas helt hos SMS lånen. Där börjar räntan ackumuleras så fort pengarna har anlänt på ditt konto. SMS lånen har en kort avbetalningstid: 15 -30 dagar. Visserligen finns det smålånsföretag som erbjuder lite längre perioder men oftast har man en månad på sig för att betala tillbaka pengarna. Kreditkorten erbjuder möjligheten till en längre avbetalningstid samt delbetalning.

Kreditkort är bra för att snabbt få en kredit på 2000 kr

Hos kreditkorten behöver man inte ansöka för pengar utan kan bara använda dig av medlen inom den godkända limiten. Ett SMS lån måste få en godkännande av företaget innan man får lov att ta del av medlen.

Både kreditkorten och mikrolånen är ett relativt dyrt lånaltarnativ. Tänk alltid efter före du lånar. Räkna på kostnaderna. Ha i åtanke dina egna avbetalningsmöjligheter. Både kreditkortföretagen och SMS – långivarna tar höga avgifter om man missar att betala tillbaka summorna man har lånat. Så vi säger det en gång till, vill du låna 2000 kr så tänk efter ordentligt om du verkligen behöver det först!

Låna 10000 kr snabbt online och få pengarna utbetalda direkt

Behöver du låna 10000 kr finns det för det mesta ett flertal alternativ att välja mellan. Det första valet man står inför är att vända sig till en bank. Ett lån på 10000 kr eller mer är ett belopp som man kan ansöka för i de flesta svenska banker. Har man möjligheten till att låna direkt via en bank är det oftast den rätta vägen att gå.

Blir man däremot nekad ett banklån så finns det en annan utväg. Ett snabblån är ett alternativ som kan passa in. I många fall handlar det dock om en mycket dyrare låneform. Snabblåneräntorna är betydligt högre än bankernas. Det positiva är att snabblånen är enkla att ansöka om. Utbetalningen sker oftast inom samma eller påföljande dag efter ett ifyllt låneformulär. Till skillnad från bankerna sker hela lånprocessen på nätet vilket sparar värdefull tid.

Låna 10000 kr genom en bank online

Att låna via bank är en rekommenderad låneform för de flesta låntagare. För det första brukar bankerna stå för relativt låga räntenivåer. Det innebär att lånet har en lägre kostnad jämfört med alternativa långivare, såsom snabblånföretag. Bankerna erbjuder även en hög säkerhet när det gäller både ränte-, och allmänna villkor. För det mesta ställer bankerna ganska höga krav på sina kunder. Du ska först och främst ha en ren kreditdossié d.v.s. du ska inte ha några registrerade betalningsanmärkningar.

Har du haft tidigare lån som du inte lyckats avbetala i tid så kommer du att ha svårt att låna från en bank. Du ska även kunna bevisa en fast månadsinkomst. Det är den som övertygar banken om din återbetalningsförmåga. Ett banklån kan ta lite längre tid att processa. Man ska vara beredd på att vänta någon vecka innan man får besked om sin ansökan. I många fall ska man även vara beredd på att skicka in olika intyg som bevisar ens inkomst och finansiella situation.

Kreditupplysning sker för dig som vill låna pengar

Vid en låneansökan tar banken alltid en kreditupplysning på dig. Kreditupplysningen utförs av UC eller Upplysningscentralen – Sveriges ledande upplysningsföretag. UC har blivit en symbol för själva begreppet kreditupplysning. Man ska vara medveten om att Upplysningscentralen inte är ensam om att utföra kreditupplysningar. Alla begärda UC- upplysningar registreras och syns varje gång en bank begär sådan information om dig. Har du för många kreditupplysningar tenderar det att bli ett problem för framtida låneansökningar. Ett högt registrerat antal brukar tolkas som att kunden har haft ett lånebehov alltför många gånger vilket ses som negativt av bankerna.

bästa banken för privatpersoner

Hur fungerar det att låna 10000 kr via ett snabblånföretag?

10 000 kronor är ett belopp som inte alla snabblånföretag erbjuder. Det ligger i den högsta accepterade gränsen för den låneformen. Visserligen finns det en del bolag som offererar lån på 10 000 kronor eller mer. Den stora nackdelen är den höga räntekostnaden. Räntan kan ligga från 20 % och uppåt vilket betyder att man oftast får betala en väldigt hög summa för sitt lån. Avbetalningstiden brukar vara kortare än bankernas vilket kan försvåra själva amorteringen.

Har man en betalningsanmärkning eller för många registrerade kreditupplysningar som sänker ens kreditvärdighet är ett snabblån en möjlig utväg. Likt bankerna tar även snabblånföretagen alltid en kreditupplysning på sina kunder. Skillnaden är att de använder sig av andra företag än Upplysningscentralen. En kreditupplysning utförd av ett alternativt företag registreras inte. Därmed påverkas inte din kreditvärdighet på något negativt sätt.

Du kan låna 10000 kr med BankID utan UC

Snabblåneföretagen utför inte en så pass detaljerad analys av dina tillgångar och skulder som bankerna gör, något som brukar spara tid. Överlag är snabblånföretagen villiga att låna ut även om man har en låg månadsinkomst och ligger på gränsen till en god återbetalningsförmåga.

För det mesta står även snabblåneföretagen för en snabb utlåning. Man kan räkna med att få pengarna inom några dagar efter att man lämnat in sin ansökan. Oftast sker hela lånprocessen på nätet och man behöver inte besöka något kontor eller skicka in arbetsintyg och dylikt. Du kan ofta t.o.m. låna pengar med BankID utan UC.

Praktiska lånetips för dig som har tänkt låna 10 000 kr

Att låna 10000 kr behöver inte vara en svår uppgift. Har man däremot betalningsanmärkningar eller för många UC kan det onekligen bli ett problem att få ett banklån. Här kommer några praktiska råd för dig som inte har möjligheten till att ta ett banklån utan måste söka en alternativ utväg. Som det redogjordes tidigare erbjuds det en hel del snabblån som man kan ansöka för. Följande ska du tänka på:

  • Avbetalningsperioden ska vara så lång som möjligt – För dig som inte har en fast inkomst eller tjänar relativt dåligt är 10 000 kronor en stor summa pengar att betala av månadsvis. Därför ska du se till att få så lång avbetalningstid som möjligt. De flesta snabblånföretag brukar som bäst offerera upp till 12 månaders period. Ta hänsyn till amorteringsbeloppet. Räkna på din månadsbudget för att se om du klarar av att betala lånet. Observera att majoriteten av snabblåneföretagen har 3-6 månaders avbetalningstid vilket är väldigt kort.
  • En personlig budget som underlag – Innan du skickar in din ansökan ska du först och främst ha gjort en egen budget. Den ska fungera som ditt underlag för lånet. Se över dina inkomster och utgifter. Skriv ner dem. Dessa är din utgångspunkt för att kunna avbetala lånet i tid. Var medveten om att en försenad avbetalning brukar ackumulera riktigt höga avgifter som man kan ha svårt att betala tillbaka.
  • Låna 10000 kr från företag med en direkt utbetalning – Vid akut pengabehov ska du se till att snabblånföretaget har en direkt utbetalning. Fråga gärna ifall bolaget stödjer din bank och ifall du kan få pengarna direkt på ditt befintliga konto. I vissa fall arbetar inte företagen med alla banker. Det kommer att förlänga utbetalningstiden med ett par dagar.
  • Kreditupplysningen ska inte tas via UC – Många av snabblånföretagen tar kreditupplysningar via alternativa företag. Trots det är det alltid en bra idé att kolla upp hur bolaget utför sina upplysningar och få bekräftat att UC inte används. Gör detta innan du ansöker om ett snabblån. Det är smartast att välja en långivare som inte arbetar med Upplysningscentralen (UC). Övriga kreditupplysningsföretag registrerar inte sina upplysningar. Då sjunker inte heller din kreditvärdighet. Det är därför bäst att välja ett lånealternativ som inte går via UC.

Låna 30000 kr snabbt och enkelt utan UC

Vem skulle säga nej till att låna 30000 kr om villkoren, räntan och ekonomin tillät en liten utsvävning i vardagen? Nä, flertalet av oss skulle förmodligen nappa på det! För lån av alla olika slag är idag en integrerad del av vårt självförverkligande av drömmar, behov och visioner. Lika självklart som mobiltelefonen i fickan får oss att kommunicera på olika sociala plattformar, är det nu att använda den för att låna pengar med.

SMS lånen kom till Sverige för ca: 10 år sedan och har stannat här sedan dess. Mobilen, inte bara för att ringa och surfa på utan även för att låna på! Parallellt med SMS lånens inträde på den svenska lånemarknaden finns det tendenser som visar att alltfler får problem med att återbetala lånen till långivarna. Konsumentens egna ansvar över sin egen ekonomi och återbetalningsförmåga kan tydligen inte nog understrykas. Vill du låna 30000 kr? Då rekommenderar vi att ni använder våra tjänster för att hitta bästa villkoren.

Hitta bästa villkoren för dig som vill låna 30000 kr

Idag finns det SMS-lån, banklån, låneinstitut och kreditgivare i stort sett överallt – på nätet, reklam på Tv, på reklampelare och erbjudandena om lån sköljer över oss konsumenter som en våg i Stilla havet. Surfa på vågen och undvik de värsta och farligaste lånehajarna – ett hett tips i tiden!

Lånerbjudandena kommer som e-mail, i pappersform och som ”pop up” fönster på datorerna vi använder. Ett lån eller flera lån är idag en del av flertalets människor vardagliga ekonomi. Det kan vara bostadsrättslån, huslån, billån eller rena konsumtionslån. Den gemensamma nämnaren är att majoriteten av oss någon gång i livet kommer att låna pengar. En ofrånkomlig del av det moderna livet, kan tyckas. Mentaliteten hos befolkningen och inställningen till lån har sakta men säkert förändrats. Tänk er tillbaka och gå ett par generationer tillbaka i tiden, då handlade ekonomin om att spara under en lång period för att sedan köpa det man sparat ihop till.

Kontantbetalning var kvittot på man orkat med bedriften att spara. Sparandet var en dygd i sig och efter ca: 35 års sparande kunde man äntligen köpa en ny SAAB kontant hos bilhandlaren lagom till pensionärslivet och söndagsutflykterna. Nu sitter den gamla spara generationen förmodligen på ålderdomshemmen runtomkring i detta avlånga land. Och den gamla SAAB bilen rostar bort på någon gammal skrot i Borlänge. Många bilägare idag byter bil var femte år eller var tionde år. Billånet är ett av de vanligaste lånen idag, tätt följt av konsumtionslånen och bostadslånen.

Det går nästan farligt snabbt att låna 30000 kr

Idag är det ytterst få individer som har det tålamodet och disciplinen att ens tänka tanken ”den som väntar på något gott” kan vänta väldigt länge. Nya generationer vill ha en mycket mer direkt, lättillgänglig och flexibel ekonomi. Den generella inställningen bland yngre generationer är att man vill leva mer direkt, här och nu. Vilket har skapat en lånemarknad med mindre direktlån på 10 000, 20 000 och du kan snabbt och enkelt låna 30000 kr för tillgodose behovet av att kunna låna pengar snabb och under en kortare period. Helt enkelt en lånemarknad som är mer anpassad efter nya generationers behov, drömmar och livssituation. Inkomsterna kommer och går emedan snabblånen består! F

rån att ha varit ett par enstaka långivare på lånemarknaden har snabblånen på upp till 30000 kr ökat markant. Vilket har lett till en ökad konkurrens om kunderna och lett till något lägre räntor och aningen bättre lånevillkor. Svenska regler angående lån skall efterföljas och sätter begränsningarna för ockrare på den svenska lånemarknaden. Var dock uppmärksam och läs alltid det finstilta i både lånepapper och lånevillkor. För det finns en del oseriösa långivare på marknaden idag som bör undvikas.

bästa banken för privatpersoner

Låna 30000 kr utan UC

En del långivare tar varken UC eller krav på inkomst på sina låntagare. Viktigt att klargöra. Uppgifterna tas för att säkerställa att du som kund har en god återbetalningsförmåga på det önskade lånebeloppet. Detta för att förhindra att lånekonsumenter tar sig vatten över huvudet och inte klarar av att återbetala lånet. Syftet med UC och inkomstkrav på långivare är för att skapa en trygg relation mellan låntagare och långivare. Rekommendationen från banker är att inte stödja eller samarbeta med långivare eller kreditgivare som varken begär UC eller inkomst av sina låntagare. Dessa lån- och kreditgivare har oftast de sämsta lånevillkoren och högsta räntan i proportion till lån- och kreditbelopp.

Leta, jämför och kolla noggrant upp respektive låneinstitut, kreditgivare och långivare. För både ränta och villkor kan skilja sig rejält åt mellan lån- och kreditgivare beroende på återbetalningstakt, inkomst och erbjudanden. Kontrollera även om det går att återbetala utan aviavgift. Inte alla som erbjuder det. Gemensamt för dessa snabblån brukar vara att lånebeloppsgränsen brukar vara 30000 kr. Det har förmodligen aldrig tidigare varit enklare att låna 30000 kr än vad det är idag, vilket även innebär att om man inte har en sund inställning till sin egna återbetalningsförmåga och ekonomi, lätt kan hamna snett i lånekarusellen.

Tänk efter innan du lånar pengar - låna inte pengar i onödan!

Ett lån kan skapa, behaga och förverkliga livet på ett snabbt sätt. Ett mindre lån kan vara en lösning för att komma iväg på semester eller bara för att få tid och tillfälle att måla, skriva eller spela musik. Oavsett vad du drömmer om behövs det oftast pengar. Livet är för kort för att inte ta ett lån! Om ekonomin begränsar livet får ekonomin helt enkelt ökas till att fullfölja livsdrömmarna!

I synnerhet om man vet att man har möjlighet att betala tillbaka på en kort period. Ge er själv en extra slant i formen av ett snabb lån – vid väl valda tillfällen, när erbjudanden ges och möjligheten för ett lån möjliggörs – kan det ni drömmer om bli verklighet!Och självklart är det så – att ett lån alltid skall betalas tillbaka – oavsett lånets storlek. Dock vet vi alla att pengar både kommer och går i vågor, precis som börsens svängningar, upp och ner. Stundtals är det tomt i plånboken – precis när tillfället kommer till slå till på att köpa drömresan, insatsen till billånet och drömbilen eller nyaste bärbara datorn nu är på REA.

Låna 30000 kr för att konsumera - bra eller dålig idé?

Rätt ofta står plånboken osynkroniserad med vardagslivets tillfällen, önskningar och behov. Vilket leder till att man förhoppningsvis stundtals tar tillfället i akt och lånar 30000 kr för att njuta av livet. Kanske finns det även en medvetenhet hos konsumenterna – att även livet i sig är endast till låns. Ingen får behålla det. Ingen kommer ifrån livet levande. Därav är det på sin plats att kunna njuta av det på bästa sätt och inte låta ekonomin stå i vägen för livsmöjligheterna. En tumregel i lånekarusellen är – kan man styra sina inkomster på ett bra sätt – kan man även styra sina låneutgifter på ett bra sätt.

Vet man personligen att man kan arbeta in högre månadsinkomster genom exempelvis övertid eller extra jobb är man förmodligen berättigad att låna 30000 kr, rätt omgående. För tillfällena att göra den där drömresan till Hawaii kanske inte kommer tillbaka och man lever endast en gång. Därav kan ett lån på 30000 kr förverkliga livet på en mängd olika sätt. Endast din egen fantasi eller dröm sätter gränserna för vad ett lån på 30000 kr kan göra för dig eller er!

Viktigt att du kan betala tillbaka ditt lån

Kom ihåg detta vid varje lånetillfälle du gör som privatperson. Ta alltid med dina specifika förutsättningar att kunna betala tillbaka lånet och hur detta kan göras på bästa sätt. Kan man kontrollera sina utgifter i förhållande till inkomster är detta en förutsättning för att unna sig ett snabbt lån på 30 000 kr. En del personer känner ett visst obehag av att låna pengar medan andra slänger sig på första bästa lånekarusell. Försök att ha en sund inställning till din ekonomi och hur du på bästa sätt kan balansera nytta, behag och utgifter på ett bra sätt. För visst lockas vi som privatpersoner av snabba lån och konsumtion dagligen och som sagt livet är för kort för att inte låna. Gör det med måtta och njut av att kunna unna dig det du för tillfället önskar!

Du kan låna 30000 kr snabbt och enkelt med Bank ID

I dagsläget kan man låna 30000 kr i princip direkt över datorn tillsammans med en giltig e-legitimation och utan betalningsanmärkningar är det mycket enkelt att ta ett lån på 30000 kr. Faktum är att du genom en mobiltelefon idag kan ta mindre lån eller ansöka om en kredit på upp till 25 000 direkt i telefonen. Detta är också anledningen till att allt fler unga, pensionärer och medelålders, både män och kvinnor, inom hela samhällets grupperingar och sektioner hamnar i skuldfällan och sedermera hos kronofogden. Skulle man fråga dessa personer var det var som det gick snett i lånekarusellen från första början skulle förmodligen 99% svara att när de började betala tillbaka lån genom att låna mer pengar.

Då visste de att de var på väg mot personlig konkurs. Låt inte utgifterna överstiga inkomsterna. Om du inte med säkerhet vet att du kommer kunna få in mer inkomster för att betala lån – är rekommendationen att inte låna förrän du med säkerhet vet att du kommer ha inkomster. Beloppet på ett lån skall alltid stå i rimlig proportion med vad man har i inkomster och att låna 30 000 kr är vad många löntagare med medelinkomster kan betala tillbaka på ca fyra till fem månader.

Betala tillbaka inom max 24 månader

Ekonomer och bankanställda råder alla kunder till att inget konsumtionslån skall ta längre än 24 månader att betala tillbaka. Det är en mycket bra riktlinje om man beräknar tiden för hur länge det dröjer att betala tillbaka ett lån. Längre tid än 24 månader innebär förstås högre ränta och flera inbetalningar. Därav är det mycket bättre att betala tillbaka ett lån på 3, 6, 9 eller 12 månader. Kom även ihåg att utgifterna lätt kan skena iväg medan inkomsterna mer sällan ökar med samma fart. Behöver man extra inkomster för att täcka lån på upptill 30 000 kr finns det en del förslag på ökande inkomster. Jobba extra, sälj saker som inte behövs, om du/ni har ett rum eller ett garage eller annan yta som inte används. Hyr ut och få in extra inkomster på det sättet.

Låna aldrig pengar för att betala av skulder

Vad du/ni än gör för att få ekonomin att gå ihop – låna aldrig pengar för att täcka upp för gamla lån. Risken är att ni/du underminerar hela er ekonomi och det kommer sluta med en rejäl skuldfälla. Låna gärna pengar men gör det med sunt förnuft och enligt regeln, pengar jag inte har idag kommer jag förmodligen inte ha imorgon heller. För det är relativt svårt att öka inkomsterna markant om man har ett vanligt arbetet och ingen möjlighet att på ett snabbt sätt få en löneökning med 50%. Och man kan inte heller förvänta sig att vinna på trisslotter eller på oddset för att helt plötsligt stå skuldfri igen. Vårt absolut främsta råd är att hålla dig borta från Kronofogden.

En annan fara är att låna snabblån från flera långivare samtidigt. Många små belopp på 3000 till 5000 hos flera låntagare eller kreditkort kan snabbt komma upp i rätt stora summor. I slutet av månaden kommer facit och det kan komma som en chock för många. Kontrollera alltid inkomster i förhållande till utgifter innan du/ni bestämmer er för att ta ett lån. Lånets storlek står i realiteten endast till låntagarens återbetalningsförmåga. För en person kan 30 000 vara enormt mycket pengar att betala tillbaka, medan det för en annan är gjort på 2-3 månader. Inkomsterna skall alltid vara överställda utgifterna och det med råge. Marginalen mellan låneutgifter och inkomster får inte vara för liten. För vad händer om något går sönder, eller man blir sjuk och av med arbetet? Det måste alltid finnas en genomtänkt plan B.

Slutsatsen blir alltså att du bör jämföra långivare innan du väljer att låna 30000 kr

Pengar kan alltför ofta stå som ett hinder för självförverkligandet av vad man innerst inne skulle vilja göra eller köpa. Nu under sommaren kan det vara insatsen till det rara lilla torpet i mörkaste Småland som lockar. Eller kontantinsatsen till grannens husvagn som hen velat sälja sedan förra sommaren. För det är så. Pengar både möjliggör och begränsar vår tillvaro. Vad säger era drömmar, behov och visioner. Vad vill du/ni använda pengarna till? Drömmer ni stundtals om den där insatsen till billånet, drömresan eller nyaste modellen av dator. Eller är det sonen som ska få den där superdyra elgitarren som han drömt om hela året i födelsedagspresent?

Oavsett behov, drömmar och visioner kan man komma rätt långt genom att låna 30000 kr och utbudet av kreditgivare är enormt. Låna 30000 kr och fullfölj det ni anser er behöva oavsett vad behovet för stunden består av. Behöver du låna pengar online? Använd vår andra tjänst om du vill jämföra större lån än 30000 kr.

Vad begär bankerna när du ansöker om ett lån på 50000 kr?

I samband med låneansökan när du ska låna 50000 kr kommer bankerna att begära uppgifter om dina inkomster och skulder samt uppgifter om din arbetsgivare. För att ta ett lånbeslut kommer banken att utföra en kreditbedömning på dig d.v.s. undersöka din återbetalningsförmåga. Beslutet grundas på informationen om din privatekonomi men även på resultatet av den så kallade kreditupplysningen som banken begär från Upplysningscentralen.

Kreditupplysningen är ett dokument som visar om du haft tidigare lån och ifall du betalat dem i tid. Har du till exempel tidigare haft lån som du missat någon amortering på kommer detta att synas i form av en betalningsanmärkning. Anmärkningen är inkluderad i din kreditupplysning. En sådan anmärkning syns i 3 års tid och påverkar din kreditvärdighet på ett negativt sätt. Chansen att få ett godkänt lån hos banken med en betalningsanmärkning är väldigt liten.

Har du däremot en ren kreditdossié och en fast månatlig inkomst som går att bevisa kan du räkna med ett banklån. Förutom själva lånebeloppet erbjuder de flesta storbanker även låneskydd som underlättar låneavbetalningen.

Vad är ett låneskydd och behövs det när du ska låna 50000 kr?

Låneskydd är en form av försäkring som ger dig en skyddad privatekonomi. Skulle du bli sjuk eller arbetslös kan du få hela eller delar av dina lånekostnader betalda. Dina närstående får möjlighet via låneskyddet att lösa hela eller delar av lånet om du skulle avlida. Det finns två olika låneskydd man kan välja mellan. Det ena är skydd vid ofrivillig arbetslöshet eller nedsatt arbetsförmåga. Då ersätter försäkringen den månatliga räntekostnader om du blir arbetslös eller hamnar på sjukhus och inte kan sköta dina amorteringar. 

Det andra är ett livskydd som gäller endast om du avlider. I sådana fall löser försäkringen hela eller delar av ditt lån. Man kan välja mellan att ta båda låneskydden eller endast ett av dem. Att inkludera ett låneskydd i sitt lånekontrakt är praktiskt och ger både trygghet och en viss säkerhet. På det sättet kan man känna sig lugn över att lånet amorteras även om man själv har svårt att avbetala i tid.

Går det att låna 50000 kr utan UC?

För att svara på frågan måste man först vara införstådd med vad UC betyder. UC är förkortningen på Upplysningscentralen – Sveriges ledande upplysningsföretag. UC i sig har blivit en symbol för själva uttrycket kreditupplysning. Här måste det understrykas att Upplysningscentralen är långt ifrån ensam om att utföra kreditupplysningar. Kreditupplysningar gjorda via UC kommer att synas i de framtida upplysningarna som långivare tar på en klient. De som är gjorda via andra företag lämnar inga spår efter sig.

I dagsläget går det att ta ett lån utan en kreditupplysning gjord via Upplysningscentralen eller UC. De flesta snabblåneföretag tar kreditupplysningar på sina kunder med använder sig ofta av andra företag. Enligt svenskt lag måsta alla långivare ta en kreditupplysning på kunder som vill låna 50 000 kronor eller mer. Det är även orsaken till att oavsett vilken långivare du väljer så kommer en sådan upplysning att tas på dig. Den enda skillnaden är att bankerna använder sig av Upplysningscentralen medan snabblåneföretagen arbetar med andra upplysningsfirmor.

Det enda sättet att låna pengar med en betalningsanmärkning är via snabblåneföretagen. Dessa låneföretag har inte samma strikta krav som bankerna och accepterar kunder med lägre inkomst och även i vissa fall med betalningsanmärkning. Observera att det är långt ifrån alla snabblåneföretag som väljer att låna ut till privatpersoner med avbetalningssvårigheter. En del bolag lånar ut till kunder som varit försenade med sina amorteringar om dessa har en stabil månatlig inkomst att visa upp. Saknar du dock en stadig inkomstkälla och har en betalningsanmärkning är sannolikheten till att du blir nekad lån även från snabblåneföretagen relativt stor.

Bestämmer du dig för att ansöka om ett snabblån bör du vara medveten om att räntekostnaden är mycket högre än bankernas. Räntenivåerna börjar på 20 % och kan gå upp mot 300 %. Avbetalningstiderna är i sin tur kortare än bankernas. I de flesta fall handlar det om max 5 år. Givetvis finns det snabblåneföretag som kan erbjuda längre tider men det är ganska sällsynt. Räntan är generellt mycket lägre för dig som ska låna 50000 kr.

Innan du ansöker om ett lån bör du be långivaren att redogöra för både ränte-, och övriga lånekostnader. Gör sedan upp en egen budget för att vara säker på att du kan betala lånet. Vid uteblivna amorteringar brukar snabblåneföretagen ackumulera höga avgifter. Hur dessa ser ut beror på vilket företag du lånar från.

Besked om det ansökta lånet brukar komma snabbt under samma dag du ansökt eller senast nästa. Utbetalningen sker också relativt fort, oftast inom ett par dagar.

Låna 50000 kronor till cirka 3-11% per år

Har du en fast inkomst och inga betalningsanmärkningar bör du ansöka om ett lån via någon av storbankerna. Där brukar lånen heta allt från enkla till det privata lånet. Räntan för dig som ska låna 50000 kr varierar mellan 3- 11 % beroende på bank och lånebelopp. Villkoren bestäms även av hur kundens återbetalningsförmåga ser ut. Avbetalningstiderna ligger mellan 2 -10 år. Själva processen kan ta upp till en vecka eller lite längre beroende på bank.

bästa banken 2019
Finanso.se (Innehåller samarbetslänkar)

Finansos mål är att hjälpa privatpersoner till en bättre privatekonomi. För att göra det erbjuder vi bland annat jämförelsetjänster för att sänka kostnader och guider för hur du kan investera dina pengar. Allt material på Finanso.se är alltid kostnadsfritt för dig som läsare och besökare.

    1