Type to search

Jämför nätmäklare & aktiemäklare

Finanso rekommenderar att du alltid jämför aktiemäklare innan du väljer att öppna en depå. Courtagekostnaderna kan skilja sig mycket mellan olika mäklare. Om ni jämför aktiemäklare på nätet mot de gamla storbankerna så har generellt sätt nätmäklarna bättre villkor när det kommer till courtage. 

avanza - sparkonto, nätmäklare och aktiemäklare
5/5

Avanza bank

Bästa nätmäklaren enligt oss!
0-0,25% Courtagekostnad
 • Courtagefri handel upp till 50,000 kr
 • Nordens största nätmäklare
 • Låg courtagekostnad
 • Stort urval av produkter
 • Minicourtage: 0-99 kr
VÅR FAVORIT

Sveriges nöjdaste kunder 8 år i rad!

bästa sparkontot 2019 avanza bank
nordnet-aktiemäklare-nätmäklare
4/5

Nordnet bank

Stor aktör
0-0,25% Courtagekostnad
 • Courtagefri handel upp till 50,000 kr
 • Litet minus för sämre plattform
 • Minicourtage: 0-99 kr
Nordea - aktiemäklare & nätmäklare
3.5/5

Nordea bank

Bra vid förhandling av t.ex. bolån
0-0,06% Courtagekostnad
 • Marknadens lägsta courtage
 • Litet minus för sämre plattform
 • Minicourtage: 1-99 kr

Vi tycker inte att man ska välja aktiemäklare efter enbart courtagekostnader, utan titta gärna på bl.a. bankens tjänster, kundservice och få därmed en korrekt uppfattning innan du öppnar ett konto hos din framtida nätmäklare. Länkarna nedanför är samarbetslänkar till respektive bank.

VEM SKA JAG VÄLJA?

Såhär hittar du bästa nätmäklaren & aktiemäklaren på nätet

Hur gör man du för att hitta den bästa aktiemäklaren på nätet? Det är givetvis upp till var och en att avgöra vilken nätmäklare man anser är den bästa. Däremot finns det ett par punkter som kan vara bra att överväga innan du öppnar ett konto. 

Finanso använder Avanza bank

Finanso använder Avanza som nätmäklare och tycker att det är Sveriges bästa aktiemäklare. Dock är vår åsikt högst personlig och du bör själv göra en research innan du väljer din bank. Avanza erbjuder även tjänster utöver aktiehandel som t.ex. bostadslån med låg ränta. Jämför aktiemäklare för att få fram vilken bank som passar dig och ditt sparande bäst.

 • Lägst courtage för storleken på just dina aktieköp
 • Lägst avgifter överlag på olika tjänster
 • Bäst kundservice
 • Bäst plattform både på desktop och i mobilen
 • Erbjuder banken insättningsgaranti?
 • Vad finns det mer för fördelar med att välja just den nätmäklaren?
 • Vad kostar det att belåna sin portfölj för att kunna köpa aktier?

JÄMFÖR INNAN DU VÄLJER MÄKLARE

Jämför aktiemäklare och nätmäklare online

På Finanso så listar vi och jämför nätmäklare som vi tycker står ut mest på den svenska marknaden. Det innebär inte nödvändigtvis att vi har rätt, utan det är vår personliga åsikt. 

De nätmäklare vi har listat på denna sidan har alla låga courtagekostnader och vi tycker att Avanza bank står ut med sin enastående plattform, kundservice och nytänkande när det kommer till att utveckla funktioner för sina kunder. 

Bli delägare i Avanza bank

Om du väljer att öppna konto hos Avanza efter att du har jämfört nätmäklare så kan du även blir delägare i banken. Avanza bank är börsnoterat och du kan därmed köpa aktier i bolaget och ta del av bankens eventuella framgångar framåt i tiden. 

VEM SKA JAG VÄLJA?

Köp aktier efter att du har jämfört nätmäklare

När du har läst igenom vår guide för aktiemäklare så väljer du att öppna ett konto via någon av våra länkar här ovanför. Alla mäklarna har en snabb registreringsprocess med hjälp av Bank-ID. Det gör att du snabbt kan öppna ett konto och komma igång med din aktiehandel snabbt. Det är bara till att skrolla upp på sidan och jämföra aktiemäklare nu på en gång!

Aktie för nybörjare

Är du helt ny på marknaden och är det första gången du ha tänkt köpa aktier? Isåfall tipsar vi om att läsa vår guide om hur du bör tänka när du ska köpa aktier.

BILLIGAST

Lägst courtage och billigaste nätmäklaren

Det skiljer relativt lite på svenska marknadens aktiemäklare och förmodligen så kommer du att vara nöjd med vilket val du än gör. Men varför inte lägga 5-10 minuter på att göra en ordentlig jämförelse och på så sätt välja den bästa aktiemäklaren för just dig?

Vilka har lägst courtage på marknaden?

De nätmäklare med lägst courtagekostnad är följande banker: Avanza, Nordnet, DeGiro och Nordea. Fördelen med att använda t.ex. Nordea som aktiemäklare är att du kan använda det som en form av poäng när du t.ex. prutar på bolånet hos samma bank. De flesta nätmäklare har ett minimicourtage på 1kr och sedan en fast procentuell kostnad på 0,06%-0,25%. Dessutom handlar du helt courtagefritt hoa Avanza upp till 50 000kr och på Nordnet upp till 80 000kr. Det gäller endast på Stockholmsbörsen.

VÄRLDENS 8:E UNDERVERK

Ränta på ränta effekten

Hur stor blir skillnaden egentligen? Vi visar här nedanför ett exempel på hur stor skillnaden kan bli om du tar ett par minuter för att jämför aktiemäklare. I exemplet väljer vi att räkna på om du sparar 2000kr i månaden med en avkastning på 7% per år i 25 år. 

Du har dessutom en startbudget på 100 000kr. Efter 25 år så har du teoretiskt en portfölj värd 2 166 979 kr.

Vad händer om vi justerar avkastningen marginellt?

Om du istället sänker avkastningen med en procent till 6% per år och allt annat lika. Så har du endast 1 824 940 kr efter 25 år. Alltså en skillnad på hela 342 000kr! Nu har inte valet av nätmäklare direkt påverkan eller korrelation till din framtida avkastning, men exemplet visar på hur viktigt det är att inte glömma avgifter eller andra kostnader. 

Tack vare ränta på ränta effekten så blir just effekten stor både upp och ner. Så vårt råd till dig är att verkligen jämföra aktiemäklare!

jämför aktiemäklare-jämför nätmäklare-bästa aktiemäklaren-bästa nätmäklaren-aktiemäklare-nätmäklare

Mäklararvode och mäklarprovision - betala inte mer än vad du behöver

Mäklararvode kan skilja sig från stad till stad och mellan olika mäklarfirmor. Funderar du på att köpa eller sälja din bostadsrätt eller ditt hus? Då kan den här artikeln vara till stor hjälp. Nedan kan du läsa mer om mäklararvoden, hur du väljer den bästa mäklaren och mycket annat inom ämnet.

TIPS: Hitta bästa mäklaren med det lägsta mäklararvodet och mäklarprovisionen

Spara tusenlappar på att snabbt och enkelt jämföra mäklare på HittaMäklare.se. Tjänsten är 100% kostnadsfri och du får hjälp att jämföra mäklare mot varandra och på så sätt hitta den bästa mäklaren med det lägsta arvodet. Testa själv!

Artikeln innehåller följande:

 • Betala inte mer än vad du behöver
 • Vad är mäklararvode och hur fungerar det?
 • Vilka olika sorters mäklararvode finns det?
 • Vilken sorts arvode bör jag välja?
 • Procentuell ersättning - populärast
 • Hur ser mäklarprovisionen ut historiskt?
 • Mäklarens ersättning har varierat historiskt
 • Vad är rimligt mäklararvode?
 • Tre tips för att maximera din bostadsaffär
 • Jämför mäklare för att hitta den bästa
 • Be om offerter
 • Var i landet har mäklare högst & lägst arvode?
 • Räkneexempel mäklararvode

Vad är mäklararvode och hur fungerar det?

Med mäklararvode menas den ersättning som mäklaren får när han/hon hjälper dig att köpa eller sälja din bostad. Arvodet varierar mellan olika företag och olika anställda, på olika mäklarfirmor. Det beror dels på hur stor konkurrensen är i den kommun du vill köpa och/eller sälja din bostad, dels på hur erfaren den mäklaren vars hjälp du vill köpa är. Mäklararvodet bör bestämmas innan du anlitar en mäklare och/eller en mäklarfirma när du ska sälja/köpa bostad. Är arvodet inte fastställt innan kan det bli stora problem efteråt.

När det väl kommer till kritan och det närmar sig försäljning ska du och mäklaren ha papper på hur arvodet ser ut, och när det ska betalas. Utöver det är det också bra om det finns en skriftlig plan över hur försäljningen ska gå till. De flesta mäklarfirmor har färdiga mallar för det här och ordnar det till alla sina kunder. Men, det kan vara bra att ha i åtanke, om de inte lyfter det vid första mötet.

Rimligt mäklararvode

Vilka olika sorters mäklararvode och mäklarprovisioner finns det?

Generellt finns det två sorters mäklararvoden baserat på vad din mäklarfirma har för regler, vad mäklaren tycker är bäst samt vad du som kund ska välja; den ena kallas för fast provision och den andra har med procentuell ersättning att göra. I stora drag innebär det att det ena alternativet, med fast provision, är det pris ni kommer överens om från början, medan det andra alternativet kan variera beroende på hur mycket din bostad säljs för. 

Längre ner kan du läsa mer om hur du bör resonera kring att välja mellan fast provision eller procentuell ersättning. Men, det går dessutom ofta att välja en kombination av de här två alternativen som ett tredje alternativ. Det bygger på ett pris som ni kommer överens om innan plus att mäklaren får mer pengar beroende på vad bostaden säljs för, det vill säga, en rörlig del också.

Den tredje varianten innebär att du och mäklaren kommer överens om ett fast pris och en procentuell ersättning, det blir som en kombination av de två alternativen ovan. Den typen av arvode benämns ofta som en trappa eller stege. Det vill säga, mäklaren får ett mindre fast arvode samtidigt som personen ifråga fortfarande aktivt måste arbeta med att sälja din bostad till ett så bra pris som möjligt för att en del av arvodet baseras på den vinst du gör också. Många mäklare upplever det här alternativet som mest motiverande.

Vilken sorts arvode bör jag välja?

Hur vet du vilket av ovanstående tre alternativ som du ska välja då? Det är en bra fråga. Ofta har mäklaren en åsikt om vilket alternativ den personen föredrar eller så har mäklarfirman regler kring vad som anses bäst. Oavsett får du som kund veta det under ert första möte och kan därefter fundera på om du tycker att det verkar rimligt eller inte.

Det finns förstås fördelar och nackdelar med alla tre alternativen nämnda ovan. Att bestämma ett fast pris redan från början, det första alternativet, innebär att du som kund redan på förhand vet hur stor kostnaden blir för dig. Samtidigt så kanske mäklaren inte är lika motiverad att se till att få upp priset på din bostad om inte hela eller delar av arvodet hänger på den summa som bostaden säljs för. I det fall där du som kund ska sälja en bostad på en marknad som är relativt förutsägbar och där försäljningspriset kan bli lågt, då är det absolut bäst att välja en fast summa till mäklarens arvode.

mäklararvode och mäklarprovision

Procentuell ersättning som mäklararvode är det populäraste på marknaden idag

Procentuell ersättning som mäklararvode är vanligast på marknaden idag. Antingen ett arvode som är helt beroende av vad bostaden säljs för eller ett arvode med både en fast summa och en rörlig summa baserad på bostadens försäljningspris. Det beror förmodligen på att bostadsmarknaden har förändrats kraftigt och att priset på bostäder generellt har ökat samt att efterfrågan fortfarande är stor (speciellt i stora städer).

Samtala med mäklaren om arvode och diskutera de olika alternativen tillsammans. Att enbart eller delvis använda sig av procentuell ersättning kan vara bra för att motivera mäklaren att öka priset på din bostad. Samtidigt som du också kan få betala mer än vad du skulle gjort annars för mäklarens tjänster. Det är viktigt att fundera på de här frågorna innan du börjar processen med att sälja din bostad. Var medveten och fråga om det är något kring avtalet som du inte förstår. Det är bättre att vara helt säker och ställa samma frågor flera gånger än att vara osäker på om du har valt rätt metod. Be mäklaren gå igenom både avtalet och processen tills du känner dig helt bekväm och har koll på vad som passar din situation bäst och hur du ska få bäst hjälp.

Det är bra att ha i åtanke att mäklarens arvode bara är en bråkdel av det du måste tänka på när du anlitar en mäklare. Tänk därför noga igenom vilken firma du anlitar samt vem just du vill ha som mäklare, eftersom du lägger en hel bostad på mäklarens axlar. Det förtroendet är det viktigt att du känner att du litar på den person som du väljer att ge det till. Återkommer till hur du hittar den bästa mäklaren för dig längre ner.

Hur ser mäklarprovisionen ut historiskt jämfört med idag?

Under året har mäklarprovisionen kretsat kring ungefär 30.000 kronor om priset varit fast från början och mellan 30.000-40.000 kronor om arvodet varit procentuellt och bostaden sålts för ungefär en miljon. Dock är det här bara generella siffror och i räkneexemplen längre ner kommer det mer exakta siffror. I stora drag har mäklarens provision landat på ungefär 3-4% av vad bostaden sålts för i slutändan. Förutsatt att arvodet inte var spikat redan innan bostaden såldes.

För hus och radhus är mäklarens arvode generellt högre än vid försäljning av bostadsrätter. Det beror på att det kräver mer arbete av mäklaren att genomföra en sådan försäljning än för bostadsrätter. För hus och radhus kan mäklarens arvode stiga upp emot 30% vid procentuellt arvode. Men, som sagt, så länge du och mäklaren är överens från början kan du vara lugn.

Historien visar på stora skillnader när det kommer till mäklarens ersättning

Hur mäklarprovisionen har sett ut och hur den fungerat genom tiderna har varierat kraftigt. Främst beror det på hur lagarna och reglerna sett ut både för hur lätt eller svårt det har varit att bli mäklare, men också vad det har funnits och finns för andra lagar att förhålla sig till. Bara de senaste fem åren har arvodet varierat kraftigt, dels beror det på att bostadsmarknaden har haft hög omsättning och att mäklarna vid höga försäljningssiffror med arvode baserat på provision har kunnat ta ut höga ersättningar. Men, nu har omsättningen på bostadsmarknaden minskat åtminstone lite och det påverkar också hur mycket mäklaren kan få ut oavsett om arvodet är fast eller inte. Det har också med konkurrens att göra och hur det fungerar hos konkurrenterna. Om en mäklarfirma kräver alldeles för höga arvoden kommer kunderna helt säkert gå någon annanstans. Det finns många bra hemsidor som jämför olika mäklare, återkommer till det också.

Ännu tidigare i historien så fanns det dels mycket färre mäklarfirmor (och mäklare generellt), dels andra och färre lagar och regler att förhålla sig till samt färre bostäder och färre människor. Det gör det svårt att ge någon mer omfattande historisk tillbakablick eftersom det har förändrats så otroligt mycket sedan samhället blev mer urbaniserat och fler och fler flyttade in till de större städerna. Tidigare i historien var det dessutom oftare advokater som hade hand om försäljning och köp av bostäder. Något som också är en stor skillnad mot hur det ser ut idag. Läs mer om mäklares avgifter på Fastighetsmäklarinspektionen.se

Vad är rimligt mäklararvode och mäklarprovision 2019?

Generellt så ser det ut som om de procentsatser som varit aktuella i år förmodligen kommer ligga kvar i ungefär samma utsträckning nästa år. Naturligtvis varierar det lite beroende på om bostaden är belägen i en större stad eller på landet, i en förort eller utomlands, eftersom efterfrågan ser olika ut för de olika typerna av bostad. Den bostadsmarknad som fortfarande har högst omsättning är belägen i större städer och det rör sig främst om bostadsrätter, men andra former av bostäder har också relativt hög omsättning.

Det vill säga, det är rimligt att en mäklare kommer begära runt 3-5% av försäljningen av en bostadsrätt och runt 35-40% av en villa eller ett hus vid ett procentuellt arvode. Vid ett fast arvode kommer det kanske öka eller minska lite beroende på hur konkurrensen ser ut nästa år. Om det säljs färre bostäder, både bostadsrätter och hus/villor och efterfrågan är liten då kommer det fasta priset förmodligen gå ner. Just nu ser det inte ut som om det kommer att hända dock. Det ser lite ut som om vi sakta är på väg uppåt, även om det under nästa år förmodligen kommer att ligga ganska still så är vi på ständig uppgång sedan några år tillbaka.

Tre tips för att maximera din bostadsaffär

Om det inte blir någon omfattande bostadskrasch, för då kommer priserna förmodligen rasa neråt. Men, att det skulle hända under nästa år är inte speciellt säkert. Dock kan det vara bra att välja en bostad som du kan bo kvar i framöver om det skulle inträffa. Exempelvis en bostad som du har råd med även om räntorna för bostadslånen skulle gå upp en del. Det är också viktigt att ha i åtanke när du letar efter en ny bostad.

I jakten på att hitta den bästa mäklaren och den bästa mäklarfirman för dig i den djungel av alternativ som finns på marknaden idag, så kan det vara bra att ha några saker i åtanke vid valet av mäklare och/eller mäklarfirma.

1. Värdera bostaden

Få bostaden värderad först. I den bästa av världar så ska du ha en oberoende person som värderar din bostad innan du går vidare i valet av mäklare och/eller mäklarfirma. Det beror på att du genom att värdera din bostad med hjälp av en oberoende part kan få en uppfattning om ungefär hur mycket just din bostad är värd. 

Vilket både är en klar fördel när du ska förhandla om mäklarens arvode, men det är också bra i fall mäklaren eller mäklarfirman som du sedan träffar säger något helt annat i sin värdering. Då kan du avgöra om du tycker att mäklaren exempelvis undervärderar din bostad på grund av att mäklaren försöker lyfta fram sig själv och sin egen firma som några som alltid får bostäder sålda till ett högre pris. Men, det går du inte på om du redan har fått en oberoende värdering.

Att få tag på någon som kan göra en sådan värdering av din bostad är inte alls särskilt svårt och väl värt en eventuell investering, eftersom det gör stor skillnad i processen med att välja rätt mäklare och/eller mäklarfirma.

2. Jämför mäklarefirmor

Ta god tid på dig och läs noga igenom olika jämförelser av olika mäklare och mäklarfirmor som finns på nätet. Kanske finns det bara en mäklarfirma i din stad, eller kan du själv söka upp någon annan? Oavsett vilket så är det viktigt att tänka igenom vad som känns viktigt för att du ska bli så nöjd med din försäljning/köp av bostad som möjligt.

23. Jämför mäklare

När du har valt firma så kan du träffa olika mäklare för att se vem du känner dig mest bekväm med. Det är viktigt att du har någorlunda personkemi med din mäklare eftersom du ger den personen ett väldigt stort och omfattande uppdrag. Du kan också höra med mäklarfirman innan du inleder ett möte med någon av deras mäklare om vad som händer om du inte blir nöjd med den valda mäklaren. En del firmor har i sin policy att du i vissa fall kan få möjlighet att byta mäklare på samma firma, även om ni har skrivit ett kontrakt och/eller har haft ett antal möten tillsammans.

Apropå ovan så är det också bra att redan från början tänka ut om du vill anlita en mäklare från en större firma, så att du kanske kan få möjlighet att byta om det inte blir bra. Eller om du hellre vill anställa en mindre firma. Det finns förstås fördelar med att anställa en mindre firma också, där kan du till exempel i vissa fall få mer experthjälp, eftersom de som arbetar där mer eller mindre måste vara experter på sitt område. Samtidigt kan du hos en större mäklarfirma få ännu mer hjälp och erbjudas ännu fler möjligheter. Det är helt enkelt något som du måste överväga och fundera på.

Jämför olika mäklare för att hitta den bästa i branschen

Det är en fantastiskt bra utgångspunkt att jämföra olika mäklarfirmor med varandra innan du bestämmer dig. Dels finns det som bekant olika hemsidor som kan hjälpa dig jämföra, de jämför ofta mäklarfirmornas generella arvode, vad firmorna har fått för recensioner och så vidare. Om du ska sälja en bostad på en mindre ort kan det vara värt att fundera ett par extra varv på om du inte kan hitta fler alternativ än den mäklarfirma som alla andra på orten också använder.

Bra saker att titta efter när du gör en första sökning på mäklarfirmor är vad andra tycker. Dels kan du utgå från hemsidorna nämnda ovan, men du kan också fråga runt bland dina bekanta, kolla på sociala medier, läsa recensioner och liknande. Oavsett vilka tillvägagångssätt du väljer är det bra att skapa sig en så omfattande bild av firman som möjligt innan du bokar in några möten. Om du dessutom redan har fått din bostad värderad kan du jämföra det priset med andra liknande bostäder i närheten av din bostad och på det viset också passa på att kolla upp vilka mäklarfirmor och/eller mäklare som har sålt de bostäderna du hittar i samma område som din bostad.

Be om offerter där mäklarna listar sina olika mäklararvoden

De flesta mäklarfirmorna i landet idag är bra och gör sitt arbete på bästa möjliga sätt. Det vill säga, det finns inte samma risk att bli lurad i Sverige som det kanske finns på vissa platser utomlands. Det beror till stor del på att mäklarnas arbete styrs av olika lagar och förordningar.

Du kan också be om offerter från olika mäklarfirmor om du har svårt att bestämma dig efter att ha läst recensioner och liknande. Då kan du låta priset vara med och avgöra också. Du kan i samband med det också undersöka vilka firmor som tillåter vilka typer av upplägg. Ponera att du helst vill sälja din bostad tillsammans med en mäklare som tar ett fast arvode och de på den firman du har valt inte har det som praxis, då kanske du ska överväga att kolla in andra alternativ också.

Var i landet har mäklare högst respektive lägst arvode?

Generellt är det som nämnt ovan stor skillnad på om du ska köpa och/eller sälja en bostad i en storstad, en förort eller på landet. Det gör att det är svårt att generalisera var i landet som mäklarna har högst respektive lägst arvode. En väldigt grov generalisering är att säga att mäklarna har högst arvode i storstäderna och ja, så är det till en viss del, eftersom omsättningen generellt är relativt hög och efterfrågan alltid är relativt stor. 

Samtidigt finns det betydligt fler mäklarfirmor i stora städer och de måste förhålla sig till varandra så att alla potentiella kunder helt plötsligt försvinner till någon av konkurrenterna för att de var mycket billigare. Utanför stora städer är det inte alls samma konkurrens som mäklarfirma och det kanske inte finns mer än tre stycken. Samtidigt som efterfrågan på att köpa och/eller sälja sin bostad inte alls är lika stor eller lika frekvent som i större städer.

Det skulle också vara så ur ett generellt perspektiv att det är lättare att få sålt en bostad i södra Sverige än i norra Sverige, om vi bortser från fenomenet kring större städer. Det gör också att det runt om i landet kan variera en del kring mäklarnas arvode. Statistiskt ser det ganska jämt ut över landet, med undantag för de större städerna respektive de mindre ställena där det kan variera ganska kraftigt på sina håll. Stockholm, Göteborg och Malmö är tre exempel på städer där efterfrågan är konstant hög fortfarande, vilket gör att mäklare kan få ut mer arvode, samtidigt finns det fler firmor vilket jämnar ut priset något.

Räkneexempel på mäklararvode

Exempel 1

Om din bostad säljs för 2 miljoner kronor och du och mäklaren har kommit överens om ett procentuellt arvode så kommer mäklaren förmodligen få runt 4-5% av vinsten, det innebär att du blir skyldig mäklaren cirka 100.000 kronor. Förutsatt att bostaden är en bostadsrätt. Om det rör sig om en villa kan mäklaren begära upp till 30% av vinsten, vilket motsvarar ungefär 600.000 kronor.

Exempel 2

Om du och mäklaren har kommit överens om att på förhand bestämma ett fast pris för mäklarens arvode så kommer det förmodligen handla om runt 40.000 kronor, återigen, lite beroende på var i landet din bostad finns, vilken typ av bostad det rör sig om och så vidare.

Exempel 3

Om du och mäklaren kommer överens om att kombinera båda alternativen ovan. Så, kan du få två olika generella scenarion. Antingen så spikar ni ett fast pris på runt 30.000 kronor och cirka 1% av vinsten. Då får mäklaren ut cirka 50.000 kronor om din bostadsrätt säljs för 2 miljoner kronor. Ett annat generellt scenario innebär att ni har kommit överens om en lägre fast summa, säg cirka 15.000 kronor och en högre procent, säg cirka 2,5% av försäljningspriset. Om din bostadsrätt då säljs för 2 miljoner kronor blir mäklarens arvode 65.000 kronor i slutändan.

Exempel 4

Om du ska sälja ett hus eller en villa ser situationen som bekant lite annorlunda ut. Vid ett procentuellt arvode på 30% och ett slutpris på 3 miljoner så får mäklaren 900.000 kronor. Här blir procentsatsen ofta hög, även om ni kommer överens om att kombinera ett procentuellt arvode med ett fast arvode eftersom det kräver mer arbete. Generellt är det mycket dyrare att sälja ett hus än en bostadsrätt.

Så hur du än väljer att gå tillväga när du ska välja mäklare så är vårt tips att jämföra mäklare och mäklararvoden. Men tänk på att mäklarprovisionen är allt, det gäller att mäklaren levererar också. Vill du läsa mer om bostadsekonomi så rekommenderar vi vår bostadsportal.

Mäklarförkortningar - hitta alla förkortningar

Finanso har listat alla mäklarförkortningar på Nasdaq OMX Nordic. Här nedanför är de listade med mäklarförkortningar i bokstavsordning. Handla aktier via Avanza bank!

FAQ

First question

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing.

Next question

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing.

Next question

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing.

Next question

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing.

Next question

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing.

Next question

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing.

Nätmäklare

10

Courtage

10.0/10

Utbud

10.0/10

UX

10.0/10