INVESTERA

Välkommen till investeringsguiden

Att få sitt personliga kapital att öka i värde genom att investera sina pengar i t.ex. aktier eller fonder blir allt mer vanligt. Här har vi samlat information kring ett gäng olika produkter och tjänster som du kan investera dina pengar i. Även om målet är att få pengarna att öka i värde så innebär investeringar alltid att du behöver ta en risk. Ingenting på Finanso.se ska ses som finansiell rådgivning, gör alltid din egen riskanalys innan du investerar ditt kapital.
Har ni fler tips på investeringar som borde finnas med här? Kontakta oss gärna isåfall!

Investera i aktier

Beroende på hur du väljer att handla och vilken aktieform du väljer kan du mot en risksatsning tjäna stora pengar. Genom att investera ett kapital i en stark aktieportfölj kan du enkelt följa din investering och avgöra när det är dags att ta ett steg in eller ett steg ut ur marknaden.
Läs mer >>

Investera i fonder

Med lägre risker än vad du har vid t.ex. aktiehandel kan du på ett enkelt sätt månadsspara och få en bättre avkastning än vad du får vid ett vanligt sparkonto. Här handlar du flera olika värdepapper i samma fond och sprider på så sätt riskerna.
Läs mer >>

Alternativa investeringar

Alternativa investeringar kan t.ex. innebära fastighetsinvesteringar eller peer-2-peer lån. Läs mer om olika alternativa investeringar om du vill diversifiera dig mot börsen.
Läs mer >>

Valutahandel

Att handla med valuta innebär att du investerar dina pengar i en eller flera valutor och där din avkastning baseras på valutakursen. Detta är en väldigt populär metod!
Läs mer >>

Investera i kryptovalutor

Att satsa sina pengar i kryptovalutor kan vara ett sätt att investera i framtiden. Vissa tror att denna sorts valuta kommer slå igenom och bli världsledande.
Läs mer >>

Investera i domäner

Att köpa intressanta domäner kan ge en riktigt bra avkastning för dig som är kreativ med ord och har ett intresse för vad som händer på internet idag.
Läs mer >>

Investera i guld

Guldhandel är ett av de äldsta sätten att investera sitt kapital i. Idag har guldet en ganska rörlig marknad vilket skapar många köp och säljtillfällen. Välj mellan att köpa fysiskt guld i tackor och mynt eller värdepapper.
Läs mer >>

Investera i silver

Precis som guldet är silver en gammal investeringsmetod, dock inte lika uppmärksammad i dagens läge. Fördelen med silver är att marknaden är stabilare jämfört med guldets.
Läs mer >>

Investera i konst

Även detta är en gammal investeringsmetod. Att satsa sina pengar på tavlor och skulpturer som man tror kommer öka i värde i framtiden kan ge en ordentlig avkastning vid en försäljning eller budgivning.
Läs mer >>

Är du intresserad av att få ditt kapital att växa genom att investera dina pengar i någon av dessa tjänster/tillgångar? Då är det dags att välja marknad, plattform och investeringsmetod. Men först och främst, sätt dig in i ditt val innan du börjar handla för att vara medveten om vilka risker du tar, eventuella avgifter samt hur du skall kunna följa marknaden och göra rätt beslut. Vi guidar dig genom detta!