Type to search

Autogiro är det perfekta betalningssättet för dig som inte gillar eller hinner sätta dig ner och betala dina räkningar i tid. Autogiro passar utmärkt för räkningar som är ständigt återkommande samt med samma summa varje gång. På så sätt slipper du manuellt göra dina inbetalningar varje månad men kan ändå lätt hålla koll på hur mycket pengar som kommer att dras på ditt konto och när de dras.

Helt kostnadsfritt kan du välja ett specifikt konto som dina pengar automatiskt kommer att dras från för att betala dina räkningar på förfallodatumet. För att detta skall fungera så måste du underteckna en fullmakt för att betalningsmottagaren skall kunna dra sina pengar. På denna fullmakt finns även de villkor som du godkänner med din namnteckning. Medgivandeblanketten får du av betalningsmottagaren.

Vad är autogiro? – Fördelar och neckdelar

Som med allt finns det även nackdelar med autogirobetalningar. Om du inte har koll på dina fakturor kanske du har betalat felaktiga fakturor. Det kan även vara så att företaget som du godkänt som betalningsmottagare inte är pålitligt och drar pengar för falska fakturor. Tänk därför till när du ansluter ett företag till ditt autogiro, är dem pålitliga? Ha även som vana att gå in och se över ditt kontoutdrag då och då så att det stämmer överrens med dina fakturor.