Type to search

TRINE – investera i solenergi

Är du intresserad av att investera i solenergi genom TRINE? Det finns många sätt att investera. Man kan till exempel investera i affärer, fastigheter eller börsen.. Man kan nu även investera i lån. Lån som ges till en tredje privatperson eller företag och få tillbaka vinst i form av avkastning.

Men vem skulle inte vilja investera och samtidigt göra en god gärning för samhället? Det finns ett sätt att investera pengar, samtidigt som man hjälper behövande människor att få ett bättre liv. Faktiskt är det även ett sätt att ta hand om vår underbara planet. Moraliskt och etiskt. Även en utmärkt metod för att spara och få tillbaka så mycket som 8% i avkastning.

TRINE BONUSKOD & KAMPANJKOD
Vi nöjet att erbjuda alla som investerar via TRINE en bonuskod som innebär att du får €10 helt gratis! Det enda du behöver göra är att skapa ett konto via denna länken och ange koden FINANSO.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

TRINE omdöme & recension

Vad är det som det handlar om egentligen? Bolaget TRINE har svaret. Grundarna av TRINE har sökt ett sätt att hjälpa länder att utveckla sig som samhälle, förändra liv och samtidigt ge fler svenskar möjligheten att investera små och stora mängder pengar. Den investeringen man gör genom TRINE hjälper låginkomstfamiljer på landsbygden i U-länder (i det här fallet länder väster om Sahara i Afrika) att ha tillgång till ren, ofarlig, energi i sina hem. På andra plan stöttar man finansiellt de samarbetande företag i Afrika som annars inte har tillräckligt med kapital för att finansiera dessa kampanjer själva. Det är en win-win-win situation.

Vi har valt att skriva artikeln om TRINE för att skapa ett slags TRINE omdöme och recension. Viktigt att veta är att vi har i skrivande stund inte någon aktiv investering genom plattformen.

Vilka är TRINE och hur kan du investera i TRINE?

Till att börja måste man veta lite om TRINE för att förstå hur de arbetar och vad deras mål är. Många kopplar det svenska bolaget TRINE med solpaneler och tror att bolaget säljer dessa produkter i de länder där vanlig elektricitet inte är lätt åtkomligt. Faktum är att TRINE inte säljer en enda solpanel. Det TRINE gör är att registrera villiga investerare att samla pengar. Denna summa pengar, som till slut blir ganska stor lånas ut till samarbetande företag i Afrika. Lånet ges ut mot en ränta, som bolaget betalar tillbaka efter att ha sålt sina produkter. När lånet är återbetalt får investerarna hemma i Sverige sina pengar tillbaka med avkastning.

TRINEs motto på engelska är “Everybody should have access to clean energy”, vilket på svenska betyder att alla borde ha tillgång till ren energi. För många i Afrika är paraffin (fotogen) den främsta energikällan. Det är viktigt att nämna att paraffin är brandfarligt och utger giftig rök. Den skadar både synen och hälsan. På kvällarna, när barnen spenderar många timmar hemma för att göra sina läxor eller när mamma arbetar hemma, riskerar de att utveckla skadliga sjukdomar i tidigt ålder. I Sverige, precis som de flesta länder i väst, är det helt naturligt att räkna med en sådan enkel grej som just energi. Man tänker inte ens på det när man tänder lamporna, sätter på spisen, duschar varmt och länge eller njuter av TV och musik.

Därför blir TRINE inte vilket investeringsbolag som helst. De har en etisk inriktning, grundad på en moralisk obligation att hjälpa andra. Dessutom hjälper det vår planet, genom att använda naturlig energi istället för skadlig energi. Solpanelskampanjerna som TRINE indirekt finansierar hjälper inte bara människor. Utan vanlig el ger människor jobb och ger partner-företag en möjlighet till att växa. Det blir ett sätt att hjälpa samhället, från grunden.

Såhär fungerar crowdfunding och TRINE tillsammans

TRINE använder sig av Crowdfunding, på svenska massfinansiering. Hur finansierar TRINE dessa kampanjer? Och hur kan man själv investera? För att gå in mer i detalj, är varje fråga besvarad i detalj i tur och ordning nedan.

Hur finansierar TRINE solpanelskampanjerna? TRINE säljer som sagt inte solpaneler. Men de samarbetar med flera olika bolag som gör det och existerar på plats. Dessa bolag är mer än kompetenta och ordentligt organiserade. De saknar dock ofta en stor del av kapitalet som behövs för att utföra planerna. TRINE lånar då ut mot ränta de pengar som behövs för att finansiera kampanjerna. Inför en kampanj skaffas produkter med solpaneler och olika allt-i-ett kit. Sedan planeras resor till kommuner och byar på landsbygden där människor kan använda sig av solenergi. Hjälp anlitas för försäljning under dessa kampanjer. Kunderna betalar produkten månadsvis och partnerföretaget betalar så tillbaka pengarna till TRINE omgående. TRINE i sin tur betalar tillbaka pengarna till investerarna. På så sätt har varenda krona gjort alla gott.

Investera i solenergi via TRINE

Hur kan man själv investera? Man kan själv ta del av denna massfinansiering online genom TRINEs hemsida. Hur mycket kan man bidra med? Det beror på ens egen plånbok och hjärta. Man kan investera så lite som € 24 eller så mycket som fattas för att komplettera summan kapital som företaget behöver. TRINE finansierar inte bara en kampanj åt gången i ett land åt gången. Det som gör TRINE effektiv är att de finansierar olika kampanjer samtidigt och på olika platser. Man kan själv välja vilken kampanj man vill stödja. På hemsidan kan man se vilka kampanjer som planeras och hur det kommer att utfärdas, var och vilka produkter som kommer att säljas. Genom att analysera dessa detaljer kan man även förse framgång och risk. Avkastningsprocenten varierar, men man kan få upp till 8%.

TRINE skapar tacksamma kunder genom solenergi

Åker man till Afrika, till exempel till Kenya, kan man se arbetet in action och uppskatta det goda resultatet solpanelerna har på invånarnas vardagsliv. Kunderna blir otroligt glada. Just varför är dessa solpaneler så uppskattade? För att förstå det måste man titta på vad det andra valet är. Som sagt används paraffinlampor mycket. Men röken av paraffin är skadligt. Skolbarn som behöver göra läxor efter solnedgången blir utsatta för denna rök varje dag. Många har utvecklad en kronisk hosta och problem med synen som resultat av användningen av paraffinlampor. Användningen av paraffin blir även dyrt. Dessa familjer tjänar i genomsnitt 2 USD per dag, vilket betyder att större delen av inkomsten går till att ha ljus hemma.

För att gå ut när det är mörkt behövs batteridrivna ficklampor, och dessa batterier behövs ofta köpas nya. Behöver man dessutom ladda mobilen så måste man gå till en plats där man kan låna el, eller betala för att låta mobilen ladda. I många fall betyder det att promenera till närmaste by 1-2 gånger i veckan.

Solpanelerna gör skillnad för många människor

Med solpanelerna blir det helt annorlunda. Tack vare olika allt-i-ett kit, så kan familjerna njuta av att ha fler än en glödlampa hemma, energikälla för att ladda mobiler och radio m.m. Vissa kits erbjuder också ficklampa som laddas med solenergi, så att man till exempel kan gå på toaletten på natten utan att trampa på en orm. Barnen kan göra sina läxor, föräldrarna kan vara tillsammans vid slutet på dagen. Mobilerna kan laddas efter behov och radion kommer att fungera hela tiden. På så sätt kommer hela familjen kunna lyssna på musik och nyheter. Fördelarna är även ekonomiska, ett kit kommer att kosta en familj omkring hälften så mycket som de brukade betala för sina paraffinlampor och batteridrivna ficklampor. Så solpanelerna hjälper dessa människor att spara både pengar och tid.

TRINE ger fattiga samhällen en boost

Ett annat aspekt är hur TRINE har en social inverkan. När bolagen på plats har resurser, kan de i sin tur erbjuda jobb till de personer som behöver det. Det är inte så att TRINE själv anlitar ny personal. Tack vare finansieringen som TRINE erbjuder kan istället ett partner-bolag anlita och ge fast jobb till personer på plats. Med det kan fler personer försörja sina familjer. Det leder till en bättre livsstil. Dessa jobb stödjer framsteg i samhället och kommer att hjälpa landet i fråga om att komma ut ur fattigdom. Så klart en långsiktig plan. Efter flera år, kommer de goda resultaten att synas.

Det är positiva resultat för alla som är inblandade. Kunderna som köper solenergi får hälsosamma och billiga lösningar till sitt vardagsliv. Försäljarna får bra jobb och chansen att hjälpa sina medborgare. Företagen som anlitar försäljarna får kapital för att göra sitt arbete. TRINE får en inkomst som tack för hjälpen. Investerarna får pengar tillbaka som belöning och jorden slipper lida av förstörande energi.

>>> Vi nöjet att erbjuda alla som investerar via TRINE en bonuskod som innebär att du får €10 helt gratis! Det enda du behöver göra är att skapa ett konto via denna länken och ange koden FINANSO.

Hur säkert är det att investera via TRINE?

En del kanske undrar om det verkligen är en säker investering, att ekonomiskt stödja främmande bolag i ett annat land, i väntan på avkastning. Det är inget som man borde oroa sig för mycket om. TRINE arbetar med kompetenta bolag som visar att de tar sitt arbete på allvar. Så klart kan el – framgången bero på var och hur kampanjerna utförs. Man kan informera sig om plats, väntad inverkan, storlek och risk för varje kampanj som planeras på TRINEs hemsida och själv välja vilken man vill stödja. På så sätt är man alltid informerad i detalj om var ens pengar går och hur de kommer att administreras.

Pengarna läggs i ett e-plånbokskonto (TRINE arbetar bl.a. med Lemonway) och hålls där tills lånet är helt ihopsamlat. När hela summan av lånet är komplett så blir den del av lånet som ges ut för nästa kampanj av solenergi. Om inte, kan man få tillbaka pengarna eller reinvestera på en annan kampanj. Partnerföretagen betalar tillbaka lånet omgående och när lånet är helt återbetalt, kan man ta ut dem från sin e-plånbok eller stödja en ny kampanj.

Vad händer om projektet inte går ihop?

Och om allt går snett, förlorar man sina pengar? Nej. Inte allt i alla fall. TRINE kommer att ansöka om åtgärdning, om någon av de samarbetande företagen inte lyckas betala tillbaka lånet. Detta sker vanligen genom en rättegångsprocess. Det kan vara bra att veta att en del kampanjer samarbetar med finansieringsföretag som erbjuder försäkring av en viss procent av ens inversion. Så händer det att bolaget inte kan betala tillbaka lånet, får man tillbaka åtminstone en del av sina pengar. Vissa erbjuder upp till 50% ersättning. Summan av kardemumman är att det inte är mindre säkert att investera hos TRINE än att investera på börsen eller någon annan form av investering.

Vem kan investera via TRINE?

Praktiskt taget vem som helst. För att investera måste man fylla dessa krav:

 • Vara 18 år gammal
 • Inte investera från US. (För närvarande accepteras inte investeringar från amerika)

Man kan investera som en “Everyday Investor” eller “Experienced Investor”. Som Everyday Investor – en varjedagsinvesterare – kan man bara skicka in så mycket pengar som man har råd med. Det betyder att man inte får investera mer än 10% av ens nettotillgångar för nästa eller föregående år. Är man en Erfaren Investerare betyder det man att man tidigare gjort större investeringar och både kan och vet marknaden så att säga.

TRINE tjänar också sin del. Det sätts en avgift på 5% när ett partner-bolag tar ett lån av TRINE. Den avgiften, och andra eventuella avgifter blir TRINEs vinst för tjänsten. TRINE delar en del av ränteprocenten som investerarna får på sin del av lånet. Mer information om dessa avgifter finns öppet att läsa om på deras hemsida.

Bästa sättet att investera i solenergi

TRINE blir enkelt en av de bästa sätten att investera eftersom det är vinst med gott syfte. Som investerare kan man hjälpa att ta slut på bristen av ren, ekologisk energi. Ett sätt att göra något gott för samhället. För att en klar idé om hur TRINE fungerar och varför man borde testa på att investera med TRINE kommer en lista nedan:

 • TRINE är ett sätt att hjälpa människor på landsbygden i U-länder att få billig, ekologisk och säker energi.
 • Samarbetet med TRINE ger människor arbete i länder där det är svårt att hitta sätt att försörja sig ekonomist.
 • Kampanjerna som TRINE finansierar är organiserade och ordentliga. Solenergi – produkterna är bra och praktiska. De gör många kunder väldigt lyckliga.
 • TRINE gör sitt bästa för att investeringen ska vara säker. Det finns ersättning åtminstone en delvis sådan om det inte går som planerat med en kampanj.
 • Vem som helst kan investera.
 • Man får tillbaka en avkastning på sin inversion, även om det inte är en så stor summa.
 • Det går att reinvestera om och om igen till olika kampanjer.
 • Man måste inte investera enorma summor, det går att skicka in så mycket pengar som man har råd med för tillfället. Har man möjlighet till större summor så är det såklart fritt fram.
 • Det är inte mer riskfyllt än någon annan investering. Fördelen med TRINE är att man hjälper sin medmänniska på kuppen.

Alltså handlar det om en etisk samhällsfråga. Och när vem som helst kan investera till ett gott ändamål, varför inte göra det? Därför är TRINE bästa sättet att investera.

TRINE bonuskod och kampanjkod

Som vi har nämnt längre upp så har vi nöjet att erbjuda alla som investerar via TRINE en bonuskod som innebär att du får €10 helt gratis! Det enda du behöver göra är att skapa ett konto via denna länken och ange koden FINANSO. Lycka till!

TRINE

9.4

Plattform

10.0/10

Årlig avkastning

8.0/10

Risk

9.0/10

Automatiserad investering

10.0/10

Kundservice

10.0/10