Type to search

SMSlån utan UC - Ansök om SMSlån med direkt utbetalning

SMSlån har blivit allt vanligare i samhället och i denna artikel kommer vi att behandla just SMSlån utan UC lite mer ingående. Vad finns det att tänka på för dig som behöver ett lån, och är det några särskilda saker som avgör om du kan få smålån utan UC eller inte? Till höger eller nedanför ser ni vilka ämnen och frågor artikeln behandlar.

  • Hitta bästa SMSlånet
  • Vad är ett smålån utan UC?
  • Vilka krav finns det för att få ta ett lån?
  • Hur gammal måste man vara?
  • SMSlån med direkt utbetalning
  • Fördelar med SMSlån
  • Nackdelar med SMSlån
  • Låna pengar snabbt
  • Vad finns det för krav?
  • Hur betalar man tillbaka?

Vad är ett SMSlån utan UC?

Ett SMSlån är ett snabblån som låntagaren enkelt kan ansöka om och acceptera via webben eller genom SMS. Beloppen för lånen kan variera men ofta är de mellan 1000-25000 kronor. Ett SMSlån utan UC är ett lån som låntagaren kan få beviljat utan att det tas en så kallad UC på den aktuella personen. En UC är en kreditupplysning som visar hur den efterfrågade personens personliga ekonomi ser ut, och efter detta kan långivaren ta ställning till om denne vill låna ut pengar till den efterfrågade personen eller inte. Om någon tar en UC på en person syns det för andra företag att en UC har tagits.

En långivare som inte tar en UC begär ofta en mindre kreditupplysning via något annat företag. Dessa upplysningar syns inte för andra som kontrollerar låntagaren, men som låntagare får man alltid hem ett brev om att någon har tagit en kreditupplysning. I vissa fall kan långivaren också begära in dokument från låntagaren som visar upp den nya ekonomiska situationen, till exempel anställningar med mera eftersom det endast är föregående års inkomster och annat som syns i kreditupplysningen. Läs mer om SMS lån och snabblån!

snabblån utan uc

Vilka krav finns det för att få ta ett SMSlån?

Vilka krav som gäller för att man ska kunna få ett SMSlån varierar ofta stort. Först och främst beror det på hur stort lån man ansöker om. Generellt sett är det så att det finns högre krav på större lån. Om man vill låna 1000 kronor i 30 dagar är det vanligt att man måste uppfylla ålderskravet, men ofta finns inga andra krav.

Om man däremot vill låna 2000 kronor gäller både ålderskrav och ofta också krav på inkomst. Man måste för det mesta tjäna minst 100 000 kronor om året för att få de större lånen, men detta varierar mellan olika låneföretag. Många långivare har också börjat göra individuella bedömningar och då begär de in anställningsbevis, lönebesked och annat för att kunna se om personen som ansöker om lånet har god betalningsförmåga eller inte.

Hur gammal måste man vara för att få ta smålån utan UC?

När det gäller smålån utan UC måste man vara minst 18 år gammal för att lånet ska kunna beviljas. Ibland gäller också andra åldersgränser och det är mycket sällan låneföretagen gör avkall på dessa i beviljande av lån. Ibland måste man till exempel vara minst 25 år gammal för att få lånet.

smslån direkt utbetalning

SMSlån med direkt utbetalning

Det finns i dag stora möjligheter att finna SMSlån och smålån utan UC som erbjuder direktutbetalning.  Detta varierar dock från långivare till långivare och det kan också bero på vilken bank låntagaren har. Många gånger kan långivare betala ut lån inom någon timme även på helger till låntagare som har storbanker som Nordea och Swedbank. Om man har en annan bank kan det dröja till nästa dag, eller kanske ännu längre innan pengarna kommer in på kontot.

Ofta måste man som låntagare ansöka om lånet innan en viss tid på dagen för att det ska kunna betalas ut samma dag. Ibland kan man dock finna långivare som handlägger och betalar ut lån under kundtjänstens öppettider och ibland kan de vara mycket generösa även på helger och röda dagar. Många gånger har långivares kundtjänster extraöppet under storhelger som jul med mera eftersom de vet att personer ofta kan behöva lite extra pengar just då.

Fördelar med SMSlån

Det finns flera fördelar med smålån utan UC och SMSlån. Det kan till exempel vara så att man hamnat i en akut situation och behöver en mindre summa pengar. Man kanske är på semester och har tappat bort plånboken med alla kontanter, eller så har bilen gått sönder och man måste hyra en bil. Det kan också vara så att man behöver gå till läkare eller tandläkare, eller rent av hämta ut medicin och pengarna är slut. I dessa situationer är ett av dessa lån alldeles perfekta.

Om man vet att man kommer att kunna betala hela lånet inom kort, och att man kanske har ett arv eller liknande som väntar, och man behöver köpa något kan ett SMSlån också hjälpa till. Man kanske behöver en ny dator omgående, men vet att det är två veckor kvar till lönen, eller så finner man en billig bil som man vill ha, men man kan inte föra över pengar från sparkontot utan att besöka banken som först öppnar på måndagen. Även här kan ett smålån utan UC fungera alldeles ypperligt.

Nackdelar med SMSlån?

Det finns dessvärre också en del nackdelar med SMSlån och smålån utan UC. För det första kan man få lånen mycket lätt och det blir ofta svårt att hålla koll på lån som bara har ett kvitto på SMS. Man kan lätt glömma bort dem och då ökar kostnaderna snabbt. Det finns ofta också en anledning till att banker och liknande inte lånar ut till personer och det kan till exempel ha att göra med att personen inte kommer att kunna betala tillbaka lånet alls. Ett SMS-låneföretag gör inte samma kontroller och om man väljer ett smålån utan UC kanske de inte alls kontrollerar personens ekonomi. Man kan då lätt hamna i en ond spiral där man tar massa smålån som man sedan inte kan betala tillbaka.

En annan nackdel med många SMSlån är att kostnaderna kring lånen ofta är mycket höga. Ofta tillkommer räntor på flera hundra procent, och det kan också tillkomma låneavgifter och annat som man inte tänker på om man står i en akut situation. Även om ett lån sägs vara räntefritt är det ofta inte för så lång tid och om man väljer ett sådant lån bör man noga kontrollera hur länge man kan vänta med att betala tillbaka lånet för att slippa ränta. Många gånger är det ofta 14 dagar räntefritt. Kan man betala tillbaka lånet innan dess? Då kanske det är bättre att leta vidare efter ett lån som har en lägre ränta hela tiden.

SMSlån utan UC är för dig som behöver låna pengar snabbt

Om du vet med dig att du kommer behöva låna en stor summa under en lång tid, kanske under flera månader eller år bör du inte välja ett SMSlån eller smålån utan UC. Om du har tid på dig att ansöka om lån och inte behöver pengarna omgående kan det också vara klokt att avstå. SMSlån är främst tänkta att ha som en livlina, ifall det där jobbiga händer, eller om pengarna behövs snabbt – men sedan lika snabbt kan betalas tillbaka igen.

Det finns också SMSlån i form av krediter. Dessa kostar i regel inget att ha om man inte använder dem och om man i övrigt har god ekonomi kan det vara bra att veta om att de finns. Om man hamnar i en akut situation kan en sådan kredit lösa mycket, även om den kommer att behöva betalas tillbaka. Ofta håller ekonomiska trångmål inte i sig jättelänge, och det brukar lösa sig. En kredit i form av SMSlån kan vara ett alternativ.

smslån och snabblån

Vilka krav finns det för att få ta ett SMSlån?

Många tror att det endast är på grund av en UCs resultat ett lån blir beviljat men så är det inte. En UC används ofta av långivaren för att undersöka hur personens ekonomiska historia ser ut, men den ger ingen bild av nuläget. Om man har betalningsanmärkningar syns de i UC men det finns många anledningar till att man kan ha fått en eller flera anmärkningar. Om de alla har uppkommit under samma tid kan det vara sjukdom som ligger bakom. Om de däremot är spridda över lång tid kan långivaren ana att slarv är den bakomliggande orsaken.

Dock ser en långivare också alltid till de nuvarande förutsättningarna att klara av ett lån. Även om man inte tidigare har haft en inkomst, och om man har anmärkningar kan man faktiskt få låna relativt stora belopp. Det krävs dock att man kan förklara varför det blivit som det blivit. Ofta kräver långivaren också att man kan visa upp en kommande inkomst. Det kan till exempel vara ett arv som kan betala av lånet, eller en fast anställning med en lön som långivaren anser är rimlig för att både betala lånet och leva på. Om detta finns är en lite sämre UC ofta inget problem.

Hur betalar man tillbaka ett SMSlån?

Hur man betalar tillbaka ett SMSlån framgår alltid i bekräftelsen av lånet. Om denna har kommit bort bör man kontakta sin långivare och förklara situationen. Ofta kan de då skicka ut en ny bekräftelse eller berätta betalningsuppgifterna via telefon, sms eller mail. Om det då visar sig att man är sen med betalningen kan man ibland få någon dags uppskov, alternativt förlänga låneperioden genom att betala in en viss summa till långivaren. Ofta förlängs då lånetiden med en månad och man ska då betala in hela det lånade beloppet samt eventuell ränta efter 30 dagar. Detta är viktigt att komma ihåg för att undvika påminnelseavgifter och andra avgifter som snabbt kan tillkomma om man inte tänker sig för.