Type to search

SMS lån direkt utbetalning – Låna pengar

Share

Det finns många situationer då man kan behöva pengar snabbt och då kan SMS lån direkt utbetalning vara viktigt. Kanske  behöver du extrapengar för att betala en mindre reparation i hemmet eller bilen. Eller en så enkel sak som att bästisen kommer och hälsar på helgen före löning? Det är dock två mycket olika typer av situationer och vi beskriver hur du bör tänka i denna artikel. SMS lån direkt utbetalning ger en person möjlighet att skaffa mindre summor pengar och få in dem på sitt konto så snabbt som möjligt. Innan man skickar iväg en ansökan ska man ändå ta sig lite tid att kolla vad det verkligen innebär att ta ett SMS lån med direkt utbetalning.

Vad är SMS lån direkt utbetalning?

År 2006 lanserades s.k. “SMS lån”. Att ta lån – och betala tillbaka dem – med hjälp av betal- eller kreditkort var inte längre det snabbaste och enklaste sättet. Nu kunde man i stället sköta allting genom textmeddelanden och/eller internet. SMS lån (snabblån eller smålån) är lån på mindre summor pengar. De skiljer sig från normen genom att de är genomgående snabba. Snabba med svar på ansökan, snabba med utbetalningen och kräver även snabba återbetalningar. Som grundregel brukar avbetalningstiden vara mellan 1- 3 månader. Beloppen brukar vara mellan 500 och 10 000 kr. Räntan varierar mellan olika långivare. Unga vuxna mellan 18-25 med e-legitimation brukar vara de som mest begagnar SMS lån. I stora drag måste man, för att ta ett SMS lån med direkt utbetalning:

  • Vara myndig
  • Ha en stadig inkomst.
  • Inte ha några betalningsanmärkningar registrerade på sitt namn.

Villkor och krav skiftar lite från bolag till bolag. Man ska dock akta sig för långivare som lånar ut pengar utan att ställa för många krav. Risken är att de inte är seriösa. Ett bra tips är att alltid kolla upp deras allmänna rykte samt att de är registrerade hos Finansinspektionen innan man tar lånet. Denna princip gäller såklart för alla större lån också, till exempel bolån.

Hur snabbt får man SMS lån direkt utbetalning?

Hur snabbt en direkt utbetalning görs beror i grund och botten på två saker: 1) långivarens villkor, 2) banken som både långivaren och kunden använder. De flesta bolag som ger ut SMS lån, sätter in pengarna på kundens konto ganska snabbt. Det är underförstått att den som tar ett SMS lån vill ha pengarna omedelbart – helst samma dag. Men inte alla långivare har samma villkor. Det kan ta mellan en kvart och några timmar efter beviljad ansökan innan man har pengarna på kontot. Detta förutsätter då att man har ett konto hos samma bank som långivaren – annars kan de inte göra en direktöverföring.

Även att transaktionen görs under bankernas öppettider. Har man dock inte ett konto hos samma bank, kommer ärendet som regel ta mellan 1-3 kontorsdagar. Stora och seriösa långivare har dock konto i flera större banker så att de kan tillgodose SMS lån direkt utbetalning till så många kunder som möjligt.

Alla seriösa långivare gör först en kreditvärdering av låntagaren. Dock brukar detta gå väldigt snabbt och leder sällan till några längre uppehåll.

SMS lån utan UC

Många gruvar sig inför orden “tar UC” när de vill låna pengar. Upplysningscentralen registrerar att en kreditupplysning tagits varje gång man ansöker om ett lån, vare sig man tog lånet eller ej efter ansökan. Om man då ansöker hos flera olika bolag kan man framstå som icke seriös låntagare. Detta kan leda till att man blir nekad nya lån i framtiden. Vad vissa långivare gör för att inte skada en kunds kreditvärdighet är att inte använda sig av Upplysningscentralen (alltså ingen UC). Det betyder dock inte att de låter bli att ta en kreditupplysning. Det innebär bara att de gör det via ett annat bolag än UC – och du som låntagare slipper få kreditupplysningen i UC:s register.

Det finns många siter online där man kan hitta långivare som erbjuder SMS lån utan UC. I denna artikel finner du en utomordentligt bra jämförelsetjänst och vi tipsar även om vår egen sida där du kan jämföra snabblån.

Tänk efter innan du tar SMS lån

Det är bra att fråga sig om man verkligen behöver pengarna så snabbt. Är det ett vettigt lån som hjälper mig i en nödsituation? Eller är det relativt onödigt? SMS lån med direkt utbetalning kan vara bra i rätt situation, men dålig i andra sammanhang. Som exempel kan vi titta närmre på två olika situationer.

Situation 1 utspelar sig på en okänd motorväg långt ute på landet. Jonas, har blivit strandad på väg till semestern med kompisarna. Bilens motor ryker och den går inte att återuppliva. Nu ser Jonas sig tvingad att söka hjälp. Kanske bilförsäkringen täcker vissa utgifter, som bogsering till närmaste verkstad. Men hur ska Jonas betala för reparationen av bilen? Kanske han och polarna måste stanna över någon natt i staden där de blivit strandsatta i? Det kan krävas ett SMS lån med direkt utbetalning. Med en bra budgetplanering kan Jonas dock betala tillbaka lånet redan vid nästa lön.

Situation 2: Sara, en ung tjej på 20 år vill ha ny inredning till sin nya lägenhet. Hon har redan bytt tapeter, mattor och dekorationer för ett par månader sen – men nu passar det inte det nya modet. Det ska vara nya soffor och kanske en större TV. Sara har redan hittat de perfekta möblerna och lite annat pynt som skulle passa perfekt! Men lönen hon fått från sitt nya jobb har redan tagit slut. Hon vill inte vänta ett par månader tills hon samlat ihop pengarna hon behöver. Hon tar då fram mobilen och ansöker om ett SMS lån på några tusen. Det ska väl inte vara så svårt att betala tillbaka de pengarna, tänker hon.

SMS lån direkt utbetalning kan vara räddaren i nöden, men…

 Vilken av dessa två situationer kommer bringa problem i framtiden? Jonas nödsituation eller Saras tanklösa impulsköp? Svaret är ganska enkelt. Man kan helt enkelt inte ta en massa lån då det inte är nödvändigt och om man dessutom inte har en klar idé på hur man ska betala tillbaka pengarna.
SMS lån direkt utbetalning kan vara den stora räddaren i nöden eller den som skapar nöden – beroende på hur moget man hanterar sitt lån. Var noga med att bara låna pengar till nödvändiga saker så du inte hamnar hos kronofogden.

Tags::
Finanso.se (Innehåller samarbetslänkar)

Finansos mål är att hjälpa privatpersoner till en bättre privatekonomi. För att göra det erbjuder vi bland annat jämförelsetjänster för att sänka kostnader och guider för hur du kan investera dina pengar. Allt material på Finanso.se är alltid kostnadsfritt för dig som läsare och besökare.

    1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *