Type to search

Låna 50000 kr snabbt och enkelt online

Att låna 50000 kronor kan i vissa fall vara nödvändigt om man behöver utöka sin budget. Behöver du renovera lägenheten eller vill du köpa en ny bil kan det lätt bli så att man måste ta ett lån för att fullgöra sina planer. Det första och viktigaste att tänka på innan man lånar är hur man ska betala tillbaka pengarna. Räkna alltid på räntekostnaden som tillkommer samt hur länge du måste avbetala lånet. Titta på din egen budget och ta hänsyn till dina nuvarande utgifter. Utöka dem med en eventuell låneamortering och bestäm om du klarar av att betala ett lån eller inte.

Vad begär bankerna när du ansöker om ett lån på 50000 kr?

I samband med låneansökan när du ska låna 50000 kr kommer bankerna att begära uppgifter om dina inkomster och skulder samt uppgifter om din arbetsgivare. För att ta ett lånbeslut kommer banken att utföra en kreditbedömning på dig d.v.s. undersöka din återbetalningsförmåga. Beslutet grundas på informationen om din privatekonomi men även på resultatet av den så kallade kreditupplysningen som banken begär från Upplysningscentralen.

Kreditupplysningen är ett dokument som visar om du haft tidigare lån och ifall du betalat dem i tid. Har du till exempel tidigare haft lån som du missat någon amortering på kommer detta att synas i form av en betalningsanmärkning. Anmärkningen är inkluderad i din kreditupplysning. En sådan anmärkning syns i 3 års tid och påverkar din kreditvärdighet på ett negativt sätt. Chansen att få ett godkänt lån hos banken med en betalningsanmärkning är väldigt liten.

Har du däremot en ren kreditdossié och en fast månatlig inkomst som går att bevisa kan du räkna med ett banklån. Förutom själva lånebeloppet erbjuder de flesta storbanker även låneskydd som underlättar låneavbetalningen.

Vad är ett låneskydd och behövs det när du ska låna 50000 kr?

Låneskydd är en form av försäkring som ger dig en skyddad privatekonomi. Skulle du bli sjuk eller arbetslös kan du få hela eller delar av dina lånekostnader betalda. Dina närstående får möjlighet via låneskyddet att lösa hela eller delar av lånet om du skulle avlida. Det finns två olika låneskydd man kan välja mellan. Det ena är skydd vid ofrivillig arbetslöshet eller nedsatt arbetsförmåga. Då ersätter försäkringen den månatliga räntekostnader om du blir arbetslös eller hamnar på sjukhus och inte kan sköta dina amorteringar. 

Det andra är ett livskydd som gäller endast om du avlider. I sådana fall löser försäkringen hela eller delar av ditt lån. Man kan välja mellan att ta båda låneskydden eller endast ett av dem. Att inkludera ett låneskydd i sitt lånekontrakt är praktiskt och ger både trygghet och en viss säkerhet. På det sättet kan man känna sig lugn över att lånet amorteras även om man själv har svårt att avbetala i tid.

Låna pengar med betalningsanmärkning

Det enda sättet att låna pengar med en betalningsanmärkning är via snabblåneföretagen. Dessa låneföretag har inte samma strikta krav som bankerna och accepterar kunder med lägre inkomst och även i vissa fall med betalningsanmärkning. Observera att det är långt ifrån alla snabblåneföretag som väljer att låna ut till privatpersoner med avbetalningssvårigheter. En del bolag lånar ut till kunder som varit försenade med sina amorteringar om dessa har en stabil månatlig inkomst att visa upp. Saknar du dock en stadig inkomstkälla och har en betalningsanmärkning är sannolikheten till att du blir nekad lån även från snabblåneföretagen relativt stor.

Bestämmer du dig för att ansöka om ett snabblån bör du vara medveten om att räntekostnaden är mycket högre än bankernas. Räntenivåerna börjar på 20 % och kan gå upp mot 300 %. Avbetalningstiderna är i sin tur kortare än bankernas. I de flesta fall handlar det om max 5 år. Givetvis finns det snabblåneföretag som kan erbjuda längre tider men det är ganska sällsynt. Räntan är generellt mycket lägre för dig som ska låna 50000 kr.

Innan du ansöker om ett lån bör du be långivaren att redogöra för både ränte-, och övriga lånekostnader. Gör sedan upp en egen budget för att vara säker på att du kan betala lånet. Vid uteblivna amorteringar brukar snabblåneföretagen ackumulera höga avgifter. Hur dessa ser ut beror på vilket företag du lånar från.

Besked om det ansökta lånet brukar komma snabbt under samma dag du ansökt eller senast nästa. Utbetalningen sker också relativt fort, oftast inom ett par dagar.

Går det att låna 50000 kr utan UC?

För att svara på frågan måste man först vara införstådd med vad UC betyder. UC är förkortningen på Upplysningscentralen – Sveriges ledande upplysningsföretag. UC i sig har blivit en symbol för själva uttrycket kreditupplysning. Här måste det understrykas att Upplysningscentralen är långt ifrån ensam om att utföra kreditupplysningar. Kreditupplysningar gjorda via UC kommer att synas i de framtida upplysningarna som långivare tar på en klient. De som är gjorda via andra företag lämnar inga spår efter sig.

I dagsläget går det att ta ett lån utan en kreditupplysning gjord via Upplysningscentralen eller UC. De flesta snabblåneföretag tar kreditupplysningar på sina kunder med använder sig ofta av andra företag. Enligt svenskt lag måsta alla långivare ta en kreditupplysning på kunder som vill låna 50 000 kronor eller mer. Det är även orsaken till att oavsett vilken långivare du väljer så kommer en sådan upplysning att tas på dig. Den enda skillnaden är att bankerna använder sig av Upplysningscentralen medan snabblåneföretagen arbetar med andra upplysningsfirmor.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan man säga att det går att låna 50000 kr utan UC men det går inte att ta ett lån utan någon kreditupplysning alls. En betalningsanmärkning syns i kreditupplysningarna oavsett vilket företag som utför dem. Därför är det alltid smartast att ta hänsyn till sin egen återbetalningsförmåga innan man lånar pengar. Missar man en amortering eller har man svårt att betala av lånet kommer detta att påverka ens kreditvärdighet på ett negativt sätt. Det i sig leder oftast till att man kommer att ha svårt att låna pengar online framöver.

Låna 50000 kr online

Låna 50000 kronor till cirka 3-11% per år

Har du en fast inkomst och inga betalningsanmärkningar bör du ansöka om ett lån via någon av storbankerna. Där brukar lånen heta allt från enkla till det privata lånet. Räntan för dig som ska låna 50000 kr varierar mellan 3- 11 % beroende på bank och lånebelopp. Villkoren bestäms även av hur kundens återbetalningsförmåga ser ut. Avbetalningstiderna ligger mellan 2 -10 år. Själva processen kan ta upp till en vecka eller lite längre beroende på bank.