Type to search


Vi hjälper dig att låna 2000 kr snabbt och enkelt online

Vi hjälper dig att hitta bästa långivaren när du ska låna 2000 kr. Det är inte alla månader som man får ihop budgeten, i vissa fall har man bara räknat fel medan i andra kan någon oförutsedd avgift dyka upp. Oavsett orsaken, om man behöver en mindre summa ska man veta att det finns ett flertal snabba alternativ att välja mellan. På så sätt kan man till exempel låna 2000 kronor.

Det billigaste och därmed möjligtvis den förmånligaste varianten är ett banklån. 2 000 kronor är ingen stor summa och vid en fast anställning och bevisad återbetalningsförmåga kan ett banklån godkännas inom ett par dagar. Finanso vill dock varna att långivarna av dessa summor tar ut mycket höga räntor och du bör endast ta lånet om du verkligen behöver.

Låna 2000 kr online med bank ID utan UC

Vill man helst få pengarna så snabbt som möjligt kan kreditkortet vara ett smart val. Vid en beviljad kreditgräns på några tusenlappar är det fritt fram för kortägaren att använda sig av de tillgängliga medlen.

Dessa två scenariona känns vanliga och fullt överkomliga. Dock kan det förekomma fall då man inte har ett kreditkort och bankerna nekar till lån. Orsakerna till det kan variera. En vanlig anledning är avsaknaden av en fast inkomst. Kreditkortsbolagen likt bankerna godkänner lån endast om låntagaren kan bevisa en befintlig inkomst. Inkomsten fungerar i det fallet som en säkerhet att lånet betalas av. Är man mellan två jobb så är risken stor att ingen bank eller kreditkortsföretag accepterar en som låntagare. I det fallet kommer mikrolånen eller de så kallade SMS – lånen in.

Du kan låna 2000 kr av din nuvarande eller en ny bank

Har du redan ett befintligt lån hos en bank såsom bo-, eller billån kan det vara enkelt att även låna små summor vid behov. Avbetalar du ditt lån i tid och har du en god historik hos din bank kan du räkna med att den godkänner att låna ut mer pengar åt dig. Väntetiden brukar ligga på några dagar och är man en flitig kund utan några anmärkningar kommer inte banken att göra någon kreditbedömning på dig. Det i sig förkortar behandlingstiden avsevärt. Att summan är låg spelar också en stor roll om banken bestämmer sig för att utföra en kreditbedömning eller inte.

Banklån är smartast att ta då dess ränta brukar vara lägre än mikro-, eller SMS lånens. Samma gäller även räntan på kreditkorten. Är du i behov av pengar bör du därför vända dig först och främst till banken.

Kreditkort är ett bra alternativ för dig som vill låna pengar i liten skala

När det handlar om mindre lån brukar de flesta använda sig av sin kredit på kreditkortet. Det är en väldigt snabb lösning på akuta pengaproblem. Speciellt när det handlar om några tusenlappar. Äger man redan ett kreditkort så är det som det nämndes ovan fritt fram att använda sig av det. En av de stora fördelarna är att man kan utnyttja pengarna direkt via sitt kreditkort. Olikt banklånen som kan ta upp till några dagar så finns pengarna redan på ditt kreditkort. Dessutom brukar de flesta kreditföretag ha upp till 60 dagar räntefri tid. Under de dagarna ackumuleras ingen ränta på de använda medlen.

låna 2000 kr

Låna 2000 kr snabbt och enkelt via vår jämförelsetjänst

Har du inte möjlighet till att betala av under den angivna perioden kommer däremot en ränta att börja ackumuleras. Den varierar mellan 5-25 % beroende på typ av kort, storlek på det använda beloppet samt kortföretagets allmänna krav. Innan du utnyttjar några medel på kreditkortet bör du bekanta dig med ränte-, och avgiftsvillkor. Räkna på hur mycket det kommer att kosta dig ifall du inte hinner betala av pengarna inom den räntefria perioden. Gör denna beräkning innan du använder pengarna så du inte hamnar hos Kronofogden.

SMS lån 2000 kr – en räddare i nöden

Får man ett godkänt banklån på 2000 kr eller äger ett kreditkort med en hög beviljad kredit har man inte mycket att oroa sig för. Behöver man pengar, så har man dem. Ibland är inte det fallet. Det är där mikro-, och SMS lånen kommer in. Idag finns det relativt många långivare som koncentrerar sig på att låna ut mindre pengasummor. I de flesta fall handlar det om 500 – 5 000 kronor. Det är sällsynt att man får låna mer än 10 000 kronor via ett SMS lån. Men att låna 2000 kr är många gånger inga problem.

Mikrolånen är en låneform som erbjuds endast privatpersoner. Låneansökan sker oftast på nätet. Kunden blir ombedd att fylla i en ansökningsblankett på bolagets hemsida och skicka iväg den. Behandlingsprocessen är inte längre än ett dygn. Pengarna betalas oftast ut samma eller nästa dag. Det beror på när man skickat in ansökan. Avbetalningstiden brukar vanligtvis ligga på 15 – 30 dagar.

Nackdelar med att ta SMS lån för 2000 kr

Många långivare accepterar en ansökan via ett SMS. I de fallen behöver man inte ens fylla i något formulär utan anger endast vilken summa man behöver. En av SMS – lånens stora nackdelar är dess höga totalkostnad. Både räntekostnaderna och avgifterna är stora hos mikrolångivarna. Det är även därför du bör tänka dig för innan du bestämmer dig för att ta ett sådant lån.

Ett plus är avsaknaden av några krav på låntagaren. Ett SMS lån på 2000 kr accepteras även om man inte har en fast anställning. Vissa långivare kan även låna ut trots betalanmärkningar. Har du inte skött dig tidigare och har en anmärkning registrerad hos Upplysningscentralen kan du gott räkna med ett par tusenlappar hos något mikrolånföretag.

Bör jag användaKreditkort eller ta ett SMS – lån?

Oavsett vilken variant man använder – kreditkort eller SMS lån kan man räkna med en kort behandlingstid. Behöver man pengar snabbt är det dessa två val man står inför.

Kreditkorten har en räntefri period som i vissa fall kan vara upp till 60 dagar. En sådan period saknas helt hos SMS lånen. Där börjar räntan ackumuleras så fort pengarna har anlänt på ditt konto. SMS lånen har en kort avbetalningstid: 15 -30 dagar. Visserligen finns det smålånsföretag som erbjuder lite längre perioder men oftast har man en månad på sig för att betala tillbaka pengarna. Kreditkorten erbjuder möjligheten till en längre avbetalningstid samt delbetalning.

Kreditkort är bra för att snabbt få en kredit på 2000 kr

Hos kreditkorten behöver man inte ansöka för pengar utan kan bara använda dig av medlen inom den godkända limiten. Ett SMS lån måste få en godkännande av företaget innan man får lov att ta del av medlen.

Både kreditkorten och mikrolånen är ett relativt dyrt lånaltarnativ. Tänk alltid efter före du lånar. Räkna på kostnaderna. Ha i åtanke dina egna avbetalningsmöjligheter. Både kreditkortföretagen och SMS – långivarna tar höga avgifter om man missar att betala tillbaka summorna man har lånat. Så vi säger det en gång till, vill du låna 2000 kr så tänk efter ordentligt om du verkligen behöver det först!