Type to search

Låna 10000 kr snabbt online och få pengarna utbetalda direkt

Behöver du låna 10000 kr finns det för det mesta ett flertal alternativ att välja mellan. Det första valet man står inför är att vända sig till en bank. Ett lån på 10000 kr eller mer är ett belopp som man kan ansöka för i de flesta svenska banker. Har man möjligheten till att låna direkt via en bank är det oftast den rätta vägen att gå.

Blir man däremot nekad ett banklån så finns det en annan utväg. Ett snabblån är ett alternativ som kan passa in. I många fall handlar det dock om en mycket dyrare låneform. Snabblåneräntorna är betydligt högre än bankernas. Det positiva är att snabblånen är enkla att ansöka om. Utbetalningen sker oftast inom samma eller påföljande dag efter ett ifyllt låneformulär. Till skillnad från bankerna sker hela lånprocessen på nätet vilket sparar värdefull tid.

Låna 10000 kr genom en bank online

Att låna via bank är en rekommenderad låneform för de flesta låntagare. För det första brukar bankerna stå för relativt låga räntenivåer. Det innebär att lånet har en lägre kostnad jämfört med alternativa långivare, såsom snabblånföretag. Bankerna erbjuder även en hög säkerhet när det gäller både ränte-, och allmänna villkor. För det mesta ställer bankerna ganska höga krav på sina kunder. Du ska först och främst ha en ren kreditdossié d.v.s. du ska inte ha några registrerade betalningsanmärkningar.

Har du haft tidigare lån som du inte lyckats avbetala i tid så kommer du att ha svårt att låna från en bank. Du ska även kunna bevisa en fast månadsinkomst. Det är den som övertygar banken om din återbetalningsförmåga. Ett banklån kan ta lite längre tid att processa. Man ska vara beredd på att vänta någon vecka innan man får besked om sin ansökan. I många fall ska man även vara beredd på att skicka in olika intyg som bevisar ens inkomst och finansiella situation.

Kreditupplysning sker för dig som vill låna pengar

Vid en låneansökan tar banken alltid en kreditupplysning på dig. Kreditupplysningen utförs av UC eller Upplysningscentralen – Sveriges ledande upplysningsföretag. UC har blivit en symbol för själva begreppet kreditupplysning. Man ska vara medveten om att Upplysningscentralen inte är ensam om att utföra kreditupplysningar. Alla begärda UC- upplysningar registreras och syns varje gång en bank begär sådan information om dig. Har du för många kreditupplysningar tenderar det att bli ett problem för framtida låneansökningar. Ett högt registrerat antal brukar tolkas som att kunden har haft ett lånebehov alltför många gånger vilket ses som negativt av bankerna.

Låna 10000 kr

Låna 10000 kr

Hur funderar det att låna 10000 kr via ett snabblånföretag?

10 000 kronor är ett belopp som inte alla snabblånföretag erbjuder. Det ligger i den högsta accepterade gränsen för den låneformen. Visserligen finns det en del bolag som offererar lån på 10 000 kronor eller mer. Den stora nackdelen är den höga räntekostnaden. Räntan kan ligga från 20 % och uppåt vilket betyder att man oftast får betala en väldigt hög summa för sitt lån. Avbetalningstiden brukar vara kortare än bankernas vilket kan försvåra själva amorteringen.

Har man en betalningsanmärkning eller för många registrerade kreditupplysningar som sänker ens kreditvärdighet är ett snabblån en möjlig utväg. Likt bankerna tar även snabblånföretagen alltid en kreditupplysning på sina kunder. Skillnaden är att de använder sig av andra företag än Upplysningscentralen. En kreditupplysning utförd av ett alternativt företag registreras inte. Därmed påverkas inte din kreditvärdighet på något negativt sätt.

Du kan låna 10000 kr med BankID utan UC

Snabblåneföretagen utför inte en så pass detaljerad analys av dina tillgångar och skulder som bankerna gör, något som brukar spara tid. Överlag är snabblånföretagen villiga att låna ut även om man har en låg månadsinkomst och ligger på gränsen till en god återbetalningsförmåga.

För det mesta står även snabblåneföretagen för en snabb utlåning. Man kan räkna med att få pengarna inom några dagar efter att man lämnat in sin ansökan. Oftast sker hela lånprocessen på nätet och man behöver inte besöka något kontor eller skicka in arbetsintyg och dylikt. Du kan ofta t.o.m. låna pengar med BankID utan UC.

Praktiska lånetips för dig som har tänkt låna 10 000 kr

Att låna 10000 kr behöver inte vara en svår uppgift. Har man däremot betalningsanmärkningar eller för många UC kan det onekligen bli ett problem att få ett banklån. Här kommer några praktiska råd för dig som inte har möjligheten till att ta ett banklån utan måste söka en alternativ utväg. Som det redogjordes tidigare erbjuds det en hel del snabblån som man kan ansöka för. Följande ska du tänka på:

  • Avbetalningsperioden ska vara så lång som möjligt – För dig som inte har en fast inkomst eller tjänar relativt dåligt är 10 000 kronor en stor summa pengar att betala av månadsvis. Därför ska du se till att få så lång avbetalningstid som möjligt. De flesta snabblånföretag brukar som bäst offerera upp till 12 månaders period. Ta hänsyn till amorteringsbeloppet. Räkna på din månadsbudget för att se om du klarar av att betala lånet. Observera att majoriteten av snabblåneföretagen har 3-6 månaders avbetalningstid vilket är väldigt kort.
  • En personlig budget som underlag – Innan du skickar in din ansökan ska du först och främst ha gjort en egen budget. Den ska fungera som ditt underlag för lånet. Se över dina inkomster och utgifter. Skriv ner dem. Dessa är din utgångspunkt för att kunna avbetala lånet i tid. Var medveten om att en försenad avbetalning brukar ackumulera riktigt höga avgifter som man kan ha svårt att betala tillbaka.
  • Låna 10000 kr från företag med en direkt utbetalning – Vid akut pengabehov ska du se till att snabblånföretaget har en direkt utbetalning. Fråga gärna ifall bolaget stödjer din bank och ifall du kan få pengarna direkt på ditt befintliga konto. I vissa fall arbetar inte företagen med alla banker. Det kommer att förlänga utbetalningstiden med ett par dagar.
  • Kreditupplysningen ska inte tas via UC – Många av snabblånföretagen tar kreditupplysningar via alternativa företag. Trots det är det alltid en bra idé att kolla upp hur bolaget utför sina upplysningar och få bekräftat att UC inte används. Gör detta innan du ansöker om ett snabblån. Det är smartast att välja en långivare som inte arbetar med Upplysningscentralen (UC). Övriga kreditupplysningsföretag registrerar inte sina upplysningar. Då sjunker inte heller din kreditvärdighet. Det är därför bäst att välja ett lånealternativ som inte går via UC.