Investera

Kreditkort – här är det bästa kreditkortet 2020

Hitta bästa kreditkortet 2020 genom att jämföra kreditkort. Om du använder Finansos tjänst i denna artikeln så kommer du en bra bit på vägen. Jämför olika kort genom att se utbudet här nedanför. Vilket kreditkort passar bäst i just ditt fall? Varför funderar du på att skaffa ett kreditkort? 

Är det för att din ekonomi är ostabil eller vill du enbart ha det som en säkerhet vid oförutsägbara situationer? När man handlar med kreditkort så innebär det automatiskt att man ”lånar pengar” av någon annan som man sedan ska betala tillbaka. Tänk på att jämföra kort innan du skriver under något.

Bästa kreditkortet 2020 - våra tre favoriter

Här nedanför har vi sammanställt den viktigaste informationen om våra tre favoriter när det kommer till det bästa kreditkortet 2020. Uppgifterna är manuellt inmatade vilket kan innebära att varje bank kan ha gjort justeringar i efterhand. Klicka på knappen under varje kort för att läsa mer och ansöka kostnadsfritt hos respektive utgivare. Finanso är inte kreditkortsutgivare, vi förmedlar endast jämförelser mellan olika kort. Var noga med att jämföra villkoren på bankens hemsida så du har full koll på allt innan du ansöker om ditt nya kort.

Bank Norwegian kreditkort

 • Årsavgift: 0 kr
 • Kreditgräns: 0-100 000 kr
 • Räntefritt: 45 dagar
 • Ränta: 19,99%
marginalen gold kreditkort

Marginalen Gold kreditkort

 • Årsavgift: 0 kr första året (195 kr)
 • Kreditgräns: 15 000-100 000 kr
 • Räntefritt: 54 dagar
 • Ränta: 16,90-17,73%

Re:member Flex kreditkort

kreditkort
 • Årsavgift: 0 kr
 • Kreditgräns: 10 000-50 000 kr
 • Räntefritt: 56 dagar
 • Ränta: 14,94%

Vilket är det bästa kreditkortet i Sverige?

Vilket är det bästa kreditkortet i Sverige? Vad innebär definitionen ”det bästa”? Ordet bästa innebära väldigt olika för alla beroende på ens prioriteringar och syfte. För dig kanske det innebär antalet dagar för räntefri betalning medans för någon annan kan kreditgränsen vara avgörande. Vissa söker bästa möjliga poäng för varje krona som sedan kan bytas ut mot produkter eller tjänster. Beroende på vad du söker är det alltid viktigt att jämföra ditt nya kort!

Kreditkort-bästa kreditkortet

Hitta bästa kreditkortet genom att jämföra kreditkort med Kortios tjänster

5 viktiga faktorer när du jämför kreditkort:

 • Årsavgift
 • Antal dagars räntefri betalning
 • Vad är räntan
 • Kortavgift vid uttag
 • Poäng och rabatterbjudande

Lyckas man betala tillbaka månaden efter så betalar man inga avgifter men väljer man att dela upp betalningen, då kan man räkna med att få betala ränta, ytterligare en viss procent på beloppet som en avgift. Det finns flera fördelar med att skaffa ett kort men största nackdelen är att om du inte kan betala tillbaka pengarna senast månaden efter kan det bli dyrare än vad det hade gjort om du väntat med ditt inköp.

Därför ska du tänka igenom ytterligare en gång innan du skaffar ett kort och glöm inte; jämför kreditkort. Alla kreditkortsgivare har olika krav kring kreditgränsen men enligt vår undersökningar är inkomst en viktig och avgörande faktor. Många gånger räcker ett deltidsjobb för att man ska få en kredit på minst 10 000kr.

Vanliga misstag när du handlar med kreditkort

Har du någonsin tänkt på vilket som är det vanligaste misstaget man kan göra när man handlar på kredit? Vilket är det misstag som allt fler gör år efter år trots att det är något man undermedvetet vet att man bör undvika. Många hamnar i kreditkortsfällan genom att de maxar sin kreditgräns och handlar för hela summan. När sedan räkningen kommer får många svårt att betala. Detta leder till att man får delbetala beloppet och summan ökar istället på grund av räntan som då tillkommer. Se till att ha råd att betala beloppet, oavsett om du tänker betala allt på en gång eller via delbetalning.

Tänk på att om du fortsätter att handla på kortet följande månad ökar skulden och även avgifterna. Du kan undvika misstaget genom att vara varsam när du använder kortet. Det är viktigt att vara ärlig mot sig själv och alltid tänka två gånger om du verkligen har råd att betala tillbaka till kreditbolaget. Det handlar alltid om ekvationen pengar in mot pengar ut, har du obalans i vår ekvation så tycker vi att du ska tänka till en extra gång innan du skaffar dig skulder. Kontakta oss gärna för smarta tips och råd som kan påverka din ekonomi i rätt riktning. Passa på att hitta bästa sparräntan när du ändå är igång!

Finanso hjälper dig att hittta bästa kreditkortet

Bästa kreditkortet för just dig

Vilket kort är det nu som är bäst? Det är givetvis helt individuellt och svårt att svara på utan att veta varje människas situation. Ger det bästa kortet bonus? Eller söker du ett kort som enbart erbjuder låga avgifter? Tack vare guiden och jämförelsetjänsten på vår site så ska du däremot kunna komma fram till vilket som är det bästa kreditkortet för just dig. Testa dig fram genom att dra i de olika spakarna för att sökmotorn ska ta fram de bästa kortet för just dig.

Jämför kreditkort för att hålla nere avgifterna

Vi tycker att det är mycket viktigt att du jämför kreditkort istället för att bara välja första bästa. En del kort har en högre avgift men erbjuder även olika sorters bonusar, samtidigt som många kort inte erbjuder några bonusar men däremot en lägre avgift. Andra bra punkter att tänka på när du jämför kan vara följande:

 • Vilka kostnader och avgifter har kortet?
 • Vilken effektiv ränta har kortet?
 • Vilka förmåner har kortet? Bonusar, försäkringar m.m.

Kreditkort bonusar

Många som skaffar sig ett kort gå mycket på vad de får för kreditkort bonus. Det finns många olika sorters bonusar och det gäller att hitta de kortet som passar dina ändamål allra bäst. Här nedanför listar vi ett par alternativ som kan vara intressant för dig att väga in när du väljer ditt kort:

Bensinkort med drivmedelsrabatt
Kör du många mil i bilen? Isåfall bör Shell Mastercard, Circle K eller Preem Mastercard vara något för dig. Kortens bonus brukar innebära ett 15-25 öre i rabatt per tankad liter. OKQ8 kort har dessutom 2% bonus på alla sina stationer. 

Resekort med bra reseförsäkringar
Ett av de bästa korten för dig som reser och flyger ofta är Bank Norwegian. Här ingår t.ex. reseförsäkring och du får poäng på allt som handlas via kortet. Dessutom en kredit på upp till 200 000kr.

Kortet när du ska storhandla mat
Har ni en stor familj som betalar stora summor för mat varje månad? Då kan t.ex. ICA bankkort Plus som erbjuder extra priser i butikerna, bonus på varje spenderad krona i butikerna och allriskförsäkring ingår på allt som köps genom kortet. Här erbjuds en kredit på 20 000-100 000kr.

Betalkort och bankkort

Då kontanter håller på att försvinna från samhället i Sverige så äger nästan varenda svensk ett betalkort. Ett betalkort är det som majoriteten av befolkningen använder nästan varje dag. Du har pengar på ett bankkonto och när du betalar med ditt bankkort så dras pengarna direkt från ditt sparade kapital. Använder du istället ett kort med kredit så betalar du med lånade pengar från banken. Det kostar dig, som vi tidigare har nämnt, en avgift och ränta men kan samtidigt vara värt det i många lägen.

Eftersom du kan låna pengar snabbt med hjälp av ett kort så passar det inte bra för människor som har problem när det kommer till privatekonomi. Likaså är det rent ut sagt ekonomiskt farligt för människor med t.ex. spelberoende att äga ett kort med kredit. Lider du av problem med spelberoende eller liknande? Då rekommenderar vi starkt att du håller dig till ett betalkort. Då har du endast ditt eget kapital som kan förbrukas.

Finanso.se (Innehåller samarbetslänkar)

Finansos mål är att hjälpa privatpersoner till en bättre privatekonomi. För att göra det erbjuder vi bland annat jämförelsetjänster för att sänka kostnader och guider för hur du kan investera dina pengar. Allt material på Finanso.se är alltid kostnadsfritt för dig som läsare och besökare.

  1