Type to search

Något som vi alla behöver, men många gånger tar för givet är el. Det är en viktig del i det mesta i vår vardag oavsett vad vi gör och du kan spara tusentals kronor om du jämför elpriser och elavtal. Ingen dator driftas exempelvis utan detta. Vi får inte heller någon kyla i kylskåp eller något ljus på sängbordet om vi inte har el. Det är därför en väldigt viktig del i livet som man ofta betalar mer än vad man är tvungen att göra för.

Många gånger låter man sitt standard elavtal löpa på som i princip ingick när man flyttade. Oavsett om det är hus eller lägenhet så finns det ett kommunalt elbolag som ingår från scratch. Om du istället jämför elpriser och förhandlar om ditt elpris så kan du tjäna tusenlappar per år. Detta eftersom el är något vi förbrukar väldigt frekvent och inte klarar oss utan i dagens samhälle.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Jämför elavtal

Med ovan i beaktning är det så klart viktigt att då se till att jämföra elavtal. Detta för att inte betala mer än vad man behöver göra. Elen som kommer är fortfarande lika bra oavsett vilket bolag du betalar för elen till. Och att jämföra elavtal är egentligen inte svårt och det har kommit att bli mer vanligt faktiskt. Det finns många tjänster och rent av communities som fokuserar på att jämföra och förhandla dessa bitar åt dig. Allt för att du inte slutändan ska betala så lite som möjligt för den elen du använder.

Att titta på det specifika elpriset är dock inte det enda viktiga när du jämför elbolag med varandra. Det finns också energiskatter, moms och eventuella startavgifter som kan vara av intresse. Det finns också en fast nätavgift som du inte kommer ifrån, utan den är vad den är i just ditt geografiska område.

Genom att jämföra och vara aktiv på elmarknaden kan du dock både slippa energiskatt, moms och startavgifter eftersom elbolagen gärna vill ha in dig som kund. Deras erbjudande brukar ofta sträcka sig över ett år innan de sedan höjer upp dig igen för att få mer lönsamhet i dig som kund. Detta för att dem vet att många inte orkar bry sig om att byta kontinuerligt.

Byta elleverantör och hitta billigaste elpriset

Det är dock busenkelt att byta elleverantör och om du gör det årligen så kommer du garanterat att spara tusenlappar. Detta oberoende av storlek på boende faktiskt, om än att de minsta ettorna kan bli lite mindre ibland. Så genom att bara vara en aktiv och intresserad kund på elmarknaden kan du få lika bra el som innan, men till ett kraftigt reducerat pris. Och det tar dig inte många minuter med dagens tjänster att göra det. Det finns bara vinning i att faktiskt söka dig runt på elmarknaden.

Byta elbolag och elleverantör

Det kan låta lite läskigt att byta till en annan leverantör. För vad händer om det nya inte funkar? Om jag inte får någon el från det nya bolaget, eller om deras el tar slut? Nä, detta är inga troliga funderingar. Elen är exakt densamma och kommer från exakt samma ledningar. Det är bara att det är olika bolag som tar betalt för den. Bolagen har i sin tur inköpspriser för elen du nyttjar och eftersom de har olika affärsplaner och marginaler för att tjäna pengar så kan de också erbjuda dig olika priser på din elförbrukning. Svårare än så är det egentligen inte.

Så att genomföra själva bytet är egentligen inte alls svårt och det sparar pengar. Bytet i sig kanske tar en månad sen, men efter du har godkänt ett byte så behöver du inte göra något själv. Ditt nya bolag sköter flytten åt dig eftersom de är glada att du är ny kund hos dem. Så att byta har aldrig varit enklare och det är helt gratis och insparade pengar. Det får ingen annan effekt på din el eller dess kvalitet, det är bara business. Så se till att vara en smart och påläst konsument och börja jämföra och byta elavtal idag.

Jämför elpriser

Visst tittar du på de olika sorternas pasta i affären när du ska köpa? Och många gånger väljer du säkert den som är 2 – 3 kronor billigare. Eller om du har möjlighet att välja mellan två likvärdiga produkter där den ena har halva priset, då väljer du den billiga. Varför gör du inte detsamma med ditt elavtal? Varför betala mer för samma sak? Nej precis, se till att börja jämföra elpriser och se hur mycket just du och din familj kan spara. Det kanske inte är några astronomiska summor, men det är garanterat mer än om du inte jämför. Jämför elpriser snabbt och enkelt på Compricer.se!

Som man ofta hör så är det många bäckar små som gäller. Det är ofta svårt att spara ihop en rejäl klumpsumma på ett bräde. Men genom att minska de löpande månadskostnaderna på alla sätt man kan, då kan man mycket lättare spara större och större summa utan att dra ner på livskvaliteten. Då är just byte av elbolag och elleverantör är ypperligt tillfälle att spara pengar.

Jämför elpriser och spara mycket pengar på lång sikt

Det handlar inte om 5 000 kronor i månaden, men kanske 100 kronor i månaden. Och det blir faktiskt 1 200 kronor om året. Det räcker ändå till en riktigt trevlig och fin middag med din partner. Eller kanske en tur på nöjesfältet med barnen? Det är bara onödigt att bjuda elbolagen på detta istället, se till att det är du som får pengarna tillgodo istället. Som konsument kan du ofta känna dig lite förvirrade och osäker. Men tillsammans kan vi se till att informera varandra och hjälpas åt att se över saker som exempelvis el. Det gör att vi tillsammans kan spara stora mängder pengar och göra världen rikare på andra sätt.

Att jämföra elpriser har aldrig varit lättare, och det vore direkt dumt att inte göra det. Processen är busenkel och elbolagen sköter allt så länge du anmäler intresse och godkänner. Det har aldrig varit lättare att spara tusenlappar så se till att se över det snarast du kan. Du kommer garanterat inte att ångra det. Sedan bara sätt en bevakning ett år senare så kommer det fortsätta att spara dig en hel del pengar i en bra tid framöver. Enda tills det blir monopol på elmarknaden och det behöver vi nog inte oroa oss för. Marknadsekonomin ser ut att vara här för att stanna. Jämför elpriser redan idag eller jämför andra tjänster som t.ex. bilförsäkringar.

jämför elpriser jämför elavtal