Type to search

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Headline_Widget”][/siteorigin_widget]

Jämför bilförsäkringar för att hitta en billig bilförsäkring

När man ska jämföra bilförsäkringar är det många saker att tänka på. Vad vill jag få ut av min försäkring? Hur mycket är min bil värd? Hur använder jag mitt fordon? Hur hittar jag billiga bilförsäkringar? Innehållet i de olika försäkringsnivåerna kan skilja sig mellan olika bolag men grunden är den samma. Här får du en genomgång av de olika försäkringsnivåerna trafik-, halv- och helförsäkring och vad som gäller generellt för dem. Finanso rekommenderar att du jämför bilförsäkringar genom Compricers tjänster. Ett annat smart sätt att sänka sin bilförsäkring på är Paydrive, läs mer om hur de hjälper dig här: Länk till Paydrive.se!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Jämför bilförsäkringar – Trafikförsäkring

Trafikförsäkring är obligatorisk sedan 1929 och är tänkt som ett skydd för tredje part. Den täcker alltså kostnader som drabbar motparten vid en olycka. Det kan t.ex. vara fordonsskador, inkomstförlust, kostnader för läkarvård, sveda och värk, vanprydande ärr och dödsfall. Trafikförsäkringen täcker alltså inga skador på ditt egna fordon.

När ska man välja trafikförsäkring?
Enligt lag är du skyldig att ha minst en trafikförsäkring på ditt fordon så länge som det är påstält hos transportstyrelsen. Det är svårt att avgöra när det räcker med en trafikförsäkring men om din bil är äldre än 15 år är det läge att funderar på det, framförallt med tanke på fordonets värdeminskning. Man skall också tänka på att vissa saker som ingår i en hel- och halvförsäkring endast ingår under de första åren eller milen.

 

Jämför bilförsäkringar – Halvförsäkring

I en halvförsäkring ingår utöver trafikförsäkringen normalt sett även brand-, glas-, maskin-, räddnings-, rättskydds- och stöldförsäkring. Detta innebär att även du skyddas till viss del av försäkringen vid en olycka.

När ska man välja halvförsäkring?
Även här är det värdet på din bil som är den största avgörande faktorn . Är din bil äldre än 10 år kan det vara idé att tänka på en halvförsäkrig eller som bilen är sprillans ny, där ingår nämligen vagnskadeförsäkringen i nybilsgarantin. Kom dock ihåg att uppgradera din försäkring innan vagnskadegarantin går ut.

Jämför bilförsäkringar – Helförsäkring

I helförsäkring ingår förutom trafikförsäkring och halvförsäkring även vagnskadeförsäkring. Vagnskada täcker skador som vållats det egna fordonet i samband med trafikolycka samt annan yttre olyckshändelse eller skadegörelse. På vagnskadedelen har du en självrisk som du i de flesta fall själv kan bestämma premien på. Hur stor premie du väljer har sedan betydelse för hur stor ersättning du får. Även din premiekostnad påverkas av självrisken, ju en högre självrisk desto lägre premie.

När ska man välja helförsäkring?
Om bilen är nyare än cirka 10 år är det klokt att välja ett helförsäkringsskydd då bilen fortfarande har ett relativt högt värde.

Rätt bilförsäkring är avgörande när olyckan är framme. När du tecknar en försäkring gör du det för en ettårsperiod. Det innebär att en gång per år är det läge att jämföra dina försäkringar mot olika bolag samt fundera på vilken försäkring som passar ditt fordon i dagsläget.

Compricer är ledande inom branschen när det kommer till att jämföra försäkringar. Deras site och tjänster hjälper dig att hitta en billig bilförsäkring.

Som ni förstår så är det mycket viktigt att jämföra bilförsäkringar för att hitta den bästa bilförsäkringen för just dig!

Klicka här för att jämföra bilförsäkringar via Compricer!

Söker du efter fler jämförelsetjänster?

Söker du inspiration för nya investeringar? Se vad bloggosfären säger just nu, alla de senaste aktiebloggarna hittar du på www.aktiefeed.se

Jämför bilförsäkringar för att hitta bästa bilförsäkringen

jämför bilförsäkringar – billiga bilförsäkringar – bästa bilförsäkringen