Type to search

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Headline_Widget”][/siteorigin_widget]

Inverstera i konst

Du har säkert hört uttrycket ”old is gold” och det innebär indirekt att allt antik har ett värde i sig. Att investera i konst kan vara en lönsam investering om du investerar smart och rätt. Ett äkta Andy Warhol-verk såldes år 2004 för 662 miljoner! Anledning till den dyra prislapp är enbart för att det fanns flera köpare till motivet som värdesätter själva motivet mer än alla andra. Motivet bestod av åtta identiska porträtt på kungen av rock ´n roll, Elvis Presly. En av de dyraste kosttavlorna såldes för 2,5 miljarder kronor. Verket ”när ska du gifta” föreställer två flickor som målades 1892 på Thaiti. Du kan läsa mer om de dyraste sålda konstverken hos listor.se.

För att lyckas tjäna pengar på konst måste du ha mycket historisk erfarenhet. Populära konstnärer som Pablo Picasso, Leonardo da Vinci har skapat många enastående konstverk som är målade på canvas. Vill du lära dig mer om att investera i konst är ett tips att besöka aktioner, följa budgivningar och att du sätter dig in i hur utvecklingen har gått. Tänk dig själv, ett foto på din familj kan betyda väldigt mycket för dig eftersom det associeras med känslor medans för någon annan är motivet inte intressant.

Investera i konst – Hur värderar man konst?

Har du konstverk liggande någonstans i källaren eller på vinden? Beroende på kunskap kanske du tror att det inte finns något värde men varför inte forska lite mer innan du ger bort den till någon annan gratis. Ett besök hos antikrundan visade sig att en målning vara värd 1 miljon kronor. Tavlan målades av Carl Wilhelmson och utan att värdera tavlan skulle kvinnan kunna ha sålt motivet långt under sitt värde. På konstupplysningen.se & konstfeber.se kan du få hjälp med att värdera din konst. Men för att få ett mer exakt pris kan det vara bra att besöka någon aktiv konstsamlare i närheten av din stad. Då kan även skicket på tavlan räknas in i värderingen. Det är alltid bra att få råd från två oberoende aktörer om du har en målning som kan vara värd mycket pengar. Är investera i konst något för dig?

Investera i konst – världens dyraste tavla

investera i konst - världens dyraste tavla-Nar-ska-du-gifta-dig

Investera i konst – världens dyraste tavla

Verket “När ska du gifta dig?” målades av Paul Gauguin på Tahiti 1892 och ses idag som världens dyraste tavla. Qatar har precis köpt tavlan för 2,5 miljarder kronor  från konstsamlaren Rudolf Staechelin. 

TIPS: Köp billiga posters online

Är du inte intresserad av att köpa konst som investering utan letar istället efter posters, prints och tavlor med en modern touch? Isåfall finns det ett stort utbud på nätet av billiga posters online (länk till papertown.se) där bl.a. vår samarbetspartner Paper Town erbjuder över 400 st motiv i fyra olika storlekar. Det är ett mycket bra alternativ för att kunna klä sina väggar med konst. 

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]