Type to search

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Headline_Widget”][/siteorigin_widget]

Investera i domäner och investera i en domänportfölj

Funderar du att investera dina pengar men vill sprida ut risken? Då kan investera i domäner vara en väldigt lönsam investering. Du behöver inte kunna något om programmering eller liknande, däremot ska du ha vilja och motivation att lära dig mer om allt som sker online. I Sverige är det vanligt att man beställer tjänster eller produkter på nätet och marknaden växer. Det sker i snitt 45 miljoner sökningar på internet i vårt avlånga land. För tio år sedan skulle ingen tro oss men genom våra undersökningar har vi lyckats hitta en fantastisk fin investeringsnisch. Vi rekommenderar One.com (billigast i Sverige) som webhotell när du investerar i domäner:

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Världens dyraste domän insurance.com såldes för 35,6 miljoner dollar. Det var endast domännamnet som såldes och ingenting annat ingick. Självklart har domännamnet väldigt fin potential eftersom försäkringar är en trygghet som alla vill investera i. Marknaden för att investera i domäner i Sverige börjar bli allt större, till exempel såldes br.se för strax över 200 000kr. En enkel betäckning som cv.se gick för strax över 125 000kr. CV.se passar perfekt för en verksamhet som vill arbeta med cv coachning och bearbetning, enkelt att komma ihåg. Ett bra cv skapar möjligheter till jobb och med professionellt team kan den domänen vara betald inom någon månad. Mer om svenska som utländsk sålda domäner kan du läsa hos idg.

Investera i domäner – Köpa domän

Vad kostar en domän? Beroende på om du ska köpa .com, .se eller .nu är kostnaden en hundra lapp per år. Investera 100 kr och sälja för 100 000kr, bra investering? Riktigt så fungerar det inte. Ska du investera i att köpa domän och sälja så är det viktigt att du ha rätt tankesätt. Alla domäner är egentligen inte värda något däremot ökar värdet om det finns en eller flera köpare som ser potentiell och vill bygga sitt varumärke på domänen du äger. Italien.se såldes för över 81 700kr men köparen kanske ska bygga en tjänst på nätet var man kan hitta specifika resor och hotell till Italien, då ökar värdet på domänen för köparen medans för någon annan som vill skapa en guide om Italien vill förmodligen betala betydligt mindre.  

Investera i domäner ska alltid ses som en långsiktig placering. Köper du rätt så kan du sälja redan imorgon men om du investerar i en domän långsiktigt som du verkligen tro på, då kan avkastningen komma inom några år. Nycklarna till till att lyckas med sin investering i domäner är följande:
Tänk smart – Hur har utveckling varit vs hur den är idag och hur kan det se ut om tre år
Tålamod – Ha du inte tålamod så ska du absolut inte investera i domäner.

Investera i domäner – Hur hittar jag lediga domäner?

Köp inte upp 100-tal domäner och gissa till att du kommer lyckas sälja en eller fem av dem för fem siffrigt belopp. Istället för att köpa flera hundra domäner på några timmar tycker vi absolut att du istället ska köpa 10-20 att börja med. Tänk brett, brainstorma 10 domäner per dag och köp endast den du verkligen tro på. Investera i en domänportfölj innehållande lagom många domäner. Hundra köp vs 100 kr/styck betyder årsavgifter på över 10 000kr därför ska du tänka smart och ha tålamod. Det finns flera bra aktörer på nätet du kan kontrollera om domänen är ledig eller upptagen. One.com är Sveriges billigaste webbhotell (enligt deras hemsida) och erbjuder ett brett utbud av tjänster, läs mer: – klicka här för att söka bland lediga domäner!

investera i domäner

Investera i domäner