Type to search

Intervju med Andreas Axelsson – medgrundare och VD på Navigare Moments

Share
andreas-virgin galactic
Andreas utanför Virgin Galactic

Andreas Axelsson

VD & Medgrundare
Navigare Moments

Välkommen att läsa vår intervju med Andreas Axelsson på det nischade resebolaget Navigare Moments.

Hur grundades Navigare Moments och hur länge har ni funnits?

Bolagets bildades i november 2013 så vi har varit igång drygt fem år nu och är ett hopslag av två bolag, Navigare Yachting (dess seglingscharter) och NätResebyrån.se med varumärket ‘Moments’. Bakgrunden är att jag under åren hade hjälpt Navigare Yachting med en del flygbokningar för deras seglingskunder men även köpt konferensseglingar av dem. 

När sedan Per och Jesper (grundare och ägare av Navigarekoncernen) ville fokusera på att driva sina seglingsbaser och sitt investeringskoncept föll det sig naturligt att vi inledde diskussioner om ett totalt samarbete.

Navigare Yachting har ju funnits sedan 2001 och har genom åren arrangerat en massa spännande resor och hyrt ut segelbåtar, både som ‘bare boats’ och med skeppare och värdinna ombord.

Moments startade 2004 med ambition att bli en onlineaktör men ganska snart insåg Andreas att det var mycket roligare att göra skräddarsydda lösningar till sina kunder, både på privatsidan men även konferensresorna. När vi sedan blev utnämnda till ASA (Accredited Space Agents) av Sir Richard Bransons bolag, Virgin Galactic var det dags att skapa en profil med mer fokus på high end. 

Då bildade vi Moments och det var också i samband med detta som vi svängde om verksamheten från att ha bokat mycket 3-stjärniga hotell till att gå mot ett lyxigare segment.

Hur ser fördelningen mellan segling och paketresor ut idag?

Idag har bolaget tre tydliga affärsområden; Seglingsresor, konferensresor och paketresor.

Under ‘Seglingsresor’ så hjälper vi kunderna hitta rätt segelbåt och rätt personal om de önskar skeppare och/eller skeppare & värdinna ombord. Vi har även en bokningsmotor online där kunderna själva kan lägga en option på båt de själva valt ut.

‘Konferensresor’ är ett spännande segment där vi erbjuder både resor till exempelvis storstäder men även till mer exotiska resmål som Kuredu på Maldiverna, Mauritius och Sydafrika. Trenden just nu stavas ‘upplevelser’ och det är ett vitt begrepp som kan vara allt från en vinprovning på en lokal vingård till att bara ta en kaffe på piazzan i den lilla Sicilianska byn. Eller de fetaste biljetterna till finalen i Champions League eller någon annan fotbollsmatch, konsert eller teater.

Kuredu Island Resort på Maldiverna

Vi gör även fantastiska konferenser till havs där vi planerar hela upplägget med seglingsrutt, bokning av restauranger, konferensanläggningar, aktiviteter och naturligtvis underbara, stilla små vikar i Kroatien eller Grekland. Här måste jag lyfta fram vår fantastiska personal som vi handplockar och utbildar i service och skepperi. Det är oftast unga personer som har en glad och positiv syn på livet och som brinner för att ta hand om gästerna.

Under ‘Paketresor’ sorterar vi in allt annat och här låter vi kreativiteten flöda. Vi jobbar i princip med hela världen men vi har ett antal resmål som står för en lite större del av antal resenärer och omsättning. Kunden kan få en skräddarsydd paketresa till Mauritius, Maldiverna, Aruba eller Curacao där de väljer att boka något av våra utvalda partnerhotell. Har de egna önskemål kan vi givetvis tillgodose dessa genom att vi har en mängd upparbetade kanaler att tillgå.

Hotel le Telfair, Mauritius

Vi jobbar också mycket med rundresor i olika länder och även här skräddarsyr vi innehållet efter kundens önskemål, intressen och budget. Dessa resorna brukar bli lite längre, rent tidsmässigt, eftersom kunderna gärna vill ha flera olika moment inkluderade i resan. Det kan vara allt ifrån kultur, historia och gastronomi till stränder och wellness. Många kunder väljer att kombinera exempelvis en safariresai Kenya, Sydafrika eller Tanzania med sol och bad i Mozambique eller Zanzibar.

Andra fantastiska resmål som lämpar sig för rundresor är Costa Rica, Vietnam, Sri Lanka och länderna i Sydamerika. En kombination med Peru, Chile och Argentina kostar en del men man får extraordinära upplevelser och fantastiska minnen som räcker livet ut.

Vilka är era stora utmaningar?

Internet, naturligtvis. Idag går det mesta att hitta på internet och många hotell har antingen egna bokningskanaler eller så finns de i de stora bokningssystemen. Vår fördel är att vi själva kan styra vårt content och att vi själva besöker våra resmål och våra partnerhotell. 

Vi skapar personliga kontakter som vi naturligtvis nyttjar när det kanske egentligen är fullbokat i en viss kategori eller när vi vill ha VIP-service för våra VIP-kunder. Då är det bra om man känner hotellets General Manager, reservationschefen eller köksmästaren.

Det finns såklart ett antal andra resebyråer som är duktiga och kreativa och här slåss vi ofta om samma kunder. Här måste vi vara snabba, korrekta och pålästa för att kunden ska välja oss. Det tycker jag vi lyckas bra med och ett fint kvitto på detta är när vi får rekommendationer från kunder som rest med oss. Då blir man lite extra stolt och glad!

Bildkällor: 
Kuredu Island Resort, Maldiverna
Heritage Le Telfair, Mauritius

navigarmoments
Finanso.se (Innehåller samarbetslänkar)

Finansos mål är att hjälpa privatpersoner till en bättre privatekonomi. För att göra det erbjuder vi bland annat jämförelsetjänster för att sänka kostnader och guider för hur du kan investera dina pengar. Allt material på Finanso.se är alltid kostnadsfritt för dig som läsare och besökare.

    1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 1 =