Type to search

Core Ny Teknik innehav – här är fondens första 8 aktieinnehav

Share

Core Ny Teknik har äntligen presenterat sina 8 första innehav i portföljen. Förvaltarna till fonden, Carl Armfelt och Erik Sprinchorn, har till en början satsat hårt på tv- och datorspel. Listan i denna artikel är utan inbördes storleksordning och gäller för fondens innehav i början av mars. Det är mycket tydligt att spelbolag har favoriserats till en början.

Core Ny Teknik investerar i långsiktigt i små- och medelstora teknik- och innovationsinriktade bolag, främst i Norden men upp till 30 procent kan investeras globalt. Huvudfokus är mjukvara, hälsa och digitala varumärken.

Core Ny Teknik innehav

Core ny teknik innehav

Majoriteten av bolagen känner många till, men bland spelbolagen finns t.ex. den norska spelutvecklaren Funcom som gör bland annat Age of Conan, Conan Exiles och Mutant Year Zero.

Core Ny Teknik - största innehaven

Core Ny Tekniks största innehav blev idag presenterade på fondbolagets hemsida. De största innehaven är THQ Nordic och Evolution Gaming.

Bland annat så nämner förvaltarna att Evolution Gaming är mycket spännande case. Motiveringen lyder:
“Överlägset marknadsledande leverantör inom nischen live casino för online. En stark företagskultur med en vilja att ständigt förbättras”.

THQ Nordics VD och grundare, Lars Wingefors, har besökt Investerarens podcast för den som vill lära känna bolaget bättre.


Core Ny Teknik fond förvaltare

Fondens förvaltare har en bra historik

Fonden Core ny Teknik (TIN Fonder) är helt ny för 2019, men dess förvaltare har en mycket stark historik gällande meritlista och avkastning i ryggen. Carl Armfeldt har bland annat arbetat på Brummer & Partners, CH Cheuvreux, Nordea och Swedbank Robur. Erik Sprinchorn har i sin tur arbetat på Swedbank Robur, SEB Enskilda, Alecta och Brummer & Partners. Förvaltarna drev tillsammans fonden Swedbank Robur Ny Teknik tillsammans i flera år och har följande meriter (hämtade från investerarpresentationen):

* Bäst avkastning av ALLA fonder på morningstar.se på 5 och 10 år
* Total return 224% på 5 år och 945% på 10 år
* Genomsnittlig årlig avkastning 18% om året i 5 år och 25% om året i 10 år

Grafik och information hämtade från TIN Fonders hemsida.

Finanso.se (Innehåller samarbetslänkar)

Finansos mål är att hjälpa privatpersoner till en bättre privatekonomi. För att göra det erbjuder vi bland annat jämförelsetjänster för att sänka kostnader och guider för hur du kan investera dina pengar. Allt material på Finanso.se är alltid kostnadsfritt för dig som läsare och besökare.

    1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

tio + tio =