Type to search

Börsen öppettider – öppning & stängning för börsen 2019

Share

Den här artikeln kommer ge dig svar på börsen öppettider 2019. Den som handlar med aktier har många möjligheter då det nästan dygnet runt finns någon börs i världen som är öppen. För att kunna handla effektivt och tajma viktiga marknadshändelser är det viktigt att känna till öppettider för de olika börserna. Hör följer information om några av de större börserna och deras öppettider. Alla tider nedan anges i svensk tid.

Artikelns innehållsförteckning

 • Svenska börsen öppettider
 • Norska börsen öppettider
 • Danska börsen öppettider
 • Finska börsen öppettider
 • Tyska börsen öppettider
 • Amerikanska börsen öppettider
 • Kanadensiska börsen öppettider
 • Engelska börsen öppettider
Sparkonto-bästa sparkontot
svenska börsen öppettider

Svenska börsen öppettider​

Nasdaq OMX Stockholm öppettider

 • Öppettider: 09.00-17.30

Nasdaq (National Association of Securities Dealers Automated Quotations) OMX Stockholm, förkortad OMXS, är den största börsen i Sverige där alla aktier på Stockholmsbörsen finns noterade. Den är en av de två börser som drivs som reglerade marknader. De tre största listorna på Nasdaq OMX är Large cap, Mid cap och Small cap. Listorna är indelade efter företagens börsvärde som ska vara minst 1 miljard Euro på Large cap, minst 150 miljoner Euro på Mid cap och lägre än150 miljoner Euro på Small cap. De största bolagen på Stockholmsbörsen är bl.a. Volvo, Volvo Cars/Geely, Ericsson, Hennes & Mauritz, Skanska och Vattenfall. 

OMX First North öppettider

 • Öppettider: 09.00-17.30

OMX First North är en mindre börs som inte är lika reglerad som Nasdaq OMX Stockholm, men även First North drivs av Nasdaq. Här finns förutom svenska bolag även finska, danska och isländska företag listade. Det är inte lika stor omsättning på aktier på First North. Det är däremot billigare för ett bolag att listas på First North men då saknar bolaget å andra sidan den kvalitetsstämpel det innebär att vara med på en mer reglerad börs.

NGM öppettider

 • Öppettider: 09.00-17.30

NGM, Nordic Growth Market, är också reglerad. På denna börs kan företag notera aktier. Precis som namnet avslöjar så är detta till stor del en marknadsplats för tillväxtbolag.

Spotlight Stockmarket

 • Öppettider: 09.00-17.30

Spotlight Stock Market hette tidigare Aktietorget och är en handelsplats för aktier med låga krav på aktiebolagen som finns på denna plats. Kraven på bolagen är bland annat att det ska finnas minst 200 olika aktieägare och att minst 10 % av aktiekapitalet ska ägas av allmänheten.

Onoterade / Alternativa Aktiemarknaden öppettider

 • Öppettider: 09.00-17.30

Onoterade aktier kan köpas på den s.k. Alternativa Aktiemarknaden som också har öppet vardagar från 09:00 – 17:30. Det finns ingen enhetlig definition på vad en onoterad aktie är utan det är helt enkelt aktier som inte är noterade på någon börs. När en aktie är onoterad behöver företaget som säljer aktierna inte följa samma regler som noterade bolag. Insynen i bolagen för aktieägarna är inte lika stor, bland annat eftersom krav på kvartalsrapporter m.m. inte finns för onoterade företag. Det är också svårare att sälja aktierna om man vill eftersom omsättningen på onoterade aktier är mycket lägre än på Nasdaq OMX Stockholm.

norska börsen öppettider

Norska börsen öppettider

Oslo Stock Exchange öppettider

 • Öppettider: 09.00-16.25

Oslo Stock Exchange är Norges enda reglerade börs och dessutom Nordens enda oberoende börs, dvs det är Oslo Børs VPS Holding som är ägare och inte t.ex. Nasdaq. Som man kan gissa finns en hel del oljebolag bland de största bolagen på Oslobörsen, t.ex. Equinor ASA/Statoil, Norsk Hydro och Yara International, men även Telenor och fastighetsbolaget Joh Johannson AS finns på topplistan.

Onoterat öppettider

 • Öppettider: 09.00-16.30

Onoterade aktier kan köpas även i Norge mellan kl. 09:00 och 16:30 på vardagar.

danska börsen öppettider

Danska börsen öppettider

OMX Köpenhamn fondbörs öppettider

 • Öppettider: 09.00-17.00

OMX Köpenhamn fondbörs är Danmarks största börs. Den är till skillnad från Oslobörsen, inte oberoende utan ägs sedan år 2005 av OMX. Bland de största bolagen på den danska börsen hittar man A.P. Møller/Maersk, Novo Nordisk, ISS, Vestas Wind och Arla Foods. Öppettiderna för OMX Köpenhamn fondbörs är vardagar 09:00 – 17:00.

OMX First North öppettider

 • Öppettider: 09.00-17.30

Spotlight Stock Market hette tidigare Aktietorget och är en handelsplats för aktier med låga krav på aktiebolagen som finns på denna plats. Kraven på bolagen är bland annat att det ska finnas minst 200 olika aktieägare och att minst 10 % av aktiekapitalet ska ägas av allmänheten.

finska börsen öppettider

Finska börsen öppettider

OMX Helsingforsbörsen öppettider

 • Öppettider: 09.00-17.30

Även Finlands största börs, OMX Helsingforsbörsen, ägs sedan år 2003  av OMX, vilket hörs på namnet. Toppföretagen vad gäller storlek på den finska börsen är Nokia, Neste, Kesko, Stora Enso och UPM-Kymmene. Börsens öppettider är 09:00 – 17:30.

OMX First North öppettider

 • Öppettider: 09.00-17.30

Samma mindre börs, både när det gäller storlek och regleringskrav, som i Sverige och Danmark finns även i Finland, d.v.s.OMX First North. Vill man handla på denna börs i Finland är öppettiderna 09:00 – 17:30.

tyska börsen öppettider

Tyska börsen öppettider

Xetra öppettider

 • Öppettider: 09.00-17.30

Längre söderut i Europa hittar man den tyska börsen Xetra. Det är egentligen en del av världens 10:e största börs, Frankfurtbörsen. Xetra är en av två handelsplatser. Den andra handelsplatsen heter Börse Frankfurt. Några av de största tyska bolagen är Adidas, BASF, Bayer och Volkswagen. Öppettiderna för Xetra är från kl. 09:00 – 17:30.

amerikanska börsen öppettider

Amerikanska börsen öppettider

De mest kända börserna, i alla fall sett till förekomst i stora Hollywoodfilmer, finns i USA. Den som varit på Times Square i New York har säkert, om aktieintresse finns, lagt märke till den enorma ljustavlan som bär Nasdaqs logotyp.

Nasdaq öppettider

 • Öppettider (svensk tid): 15.30-22.00

Nasdaq är inte den största börsen, utan bara den näst största i USA men kanske känd för många svenskar p.g.a. att de, som tidigare nämnts, äger Stockholmsbörsen. På Nasdaq finns mer snabbväxande bolag noterade och börsen är helt elektronisk. Öppettider svensk tid är vardagar15:30 – 22:00.

American Stock Exchange öppettider

 • Öppettider (svensk tid): 15.30-22.00

American Stock Exchange (AMEX) ligger i New York och var tidigare en kooperativ börs. 15:30 – 22:00 är öppettiderna. Från början var American Stock Exchange och New York Stock Exchange (se nedan) mycket lika varandra och hade även kontor nära varandra där aktier köptes och såldes på traditionella handlargolv. Så småningom utvecklades dock American Stock Exchange mer till en handelsplats för specialprodukter medan den traditionella aktiehandeln fortsatte på NYSE.

New York Stock Exchange öppettider

 • Öppettider (svensk tid): 15.30-22.00

New York Stock Exchange (NYSE) är världens största börs. På denna hittar man alla klassiska storbolag och huvudkontoret ligger på Wall Street. 2764 företag finns listade på NYSE och det sammanlagda marknadsvärdet på bolagen är 25 biljoner dollar. I toppen när det gäller storlek på marknadsvärdet ligger bl.a. Apple, Google, Microsoft och Amazon. Här ägde den stora börskraschen år 1929 rum. Sedan dess har börsen repat sig även om några ytterligare kriser har uppstått genom historien. Öppettiderna är samma som övriga nämnda amerikanska börser, d.v.s. vardagar kl. 15:30 -22:00.

Pink sheet öppettider

 • Öppettider (svensk tid): 15.30-22.00

Pink Sheet är motsvarigheten till börsen för onoterade aktier i USA. Namnet pink sheet kommer av att man förr i tiden brukade trycka upp aktiekurserna på rosa papper. handelsplats kallas ofta även Pink Sheet (OTC)   där förkortningen står för Over The Counter, dvs enkelt tillgängliga aktier utan reglering. Vill man köpa onoterade aktier i USA är öppettiderna på vardagar 15:30 – 22:00.

kanadensiska börsen öppettider

Kanadensiska börsen öppettider

Toronto Stock Exchange Öppettider

 • Öppettider (svensk tid): 15.30-22.00

Den största börsen i Kanada heter Toronto Stock Exchange och den är den tredje största i Nordamerika, efter ovan nämnda NYSE och Nasdaq. I världen är Torontobötsen den femte största. Karakteristiskt för denna börs är att ovanligt många energibolag är noterade här. Liksom många andra av världens börser ägs Toronto Stock Exchange av ett externt bolag, TMX Group. Bland stora bolag på den kanadensiska börsen kan man nämna Bank of Nova Scotia, Barrick Gold Corporation, Royal bank of Canada och Canadian National Railean Co. Öppettiderna för Toronto Stock Exchange svensk tid är vardagar 15:30 – 22:00

Toronto Venture öppettider

 • Öppettider (svensk tid): 15.30-22.00

Toronto Venture Exchange är en mindre börs i Kanada med huvudkontor i Calgary. Liksom den största kanadensiska börsen är även Toronto Venture Exchange ägda av TMX Group. Denna börs är, precis som Nasdaq i USA, helt elektronisk och har inget handlargolv. Öppettiderna är samstämmiga med Toronto Stock Exchanges tider, d.v.s. kl. 15.30-22.00.

engelska börsen öppettider

Engelska börsen öppettider

London Stock Exchange Öppettider

 • Öppettider (svensk tid): 09.00-17.30

Ytterligare en börs i ett engelskspråkigt land är London Stock Exchange (LSE), som också är en av världens största börser. Stora bolag på den engelska börsen är HSBC Holdings, BP, Glaxo Smith Kline, Royal Dutch Shell och British American Tobacco. Öppettiderna är desamma som för de svenska börserna, från 09:00 – 17:30.

Öppettider börsen

Grafik lånad från Avanza bank

Finanso.se (Innehåller samarbetslänkar)

Finansos mål är att hjälpa privatpersoner till en bättre privatekonomi. För att göra det erbjuder vi bland annat jämförelsetjänster för att sänka kostnader och guider för hur du kan investera dina pengar. Allt material på Finanso.se är alltid kostnadsfritt för dig som läsare och besökare.

  1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *