Type to search

Bästa sparkontot 2018 – här hittar du bästa kontot för dig

Share

Ett sparkonto ger möjligheten till ett tryggt sparande som kan både vara kort- och långsiktigt. Det bästa sparkontot bestäms genom att ta hänsyn till målsättningen med ditt sparande. Det kan därför skilja sig mycket från person till person. Vi har nu skrivit en ny uppdaterad artikel om Bästa sparkontot 2019.

Idag erbjuds det många olika varianter av sparkonton som skiljer sig när det kommer till ränta eller maximala och minimala insättningar. En del sparkonton står även för möjligheten till att låsa dina sparmedel under en viss tid. Det förutbestäms när du tecknar kontoavtalet. Låser man sina besparingar på det sättet är man inte berättigad till några uttag. Sådana sparkonton brukar erbjuda högre sparränta än de övriga. Vi hjälper dig att hitta bästa sparräntan här! Visserligen kan det vara en nackdel att låsa sina medel i ett bundet sparande. Dessa pengar blir nämligen otillgängliga om en akut avgift dyker upp. Man kan då inte använda sina medel för att täcka den.

En av fördelarna med att ha ett sparkonto är att det fungerar som en depå för oförutsedda avgifter. En annan klar fördel är att man kan se sina besparingar växa med hjälp av sparräntan. Det som huvudsakligen bestämmer hur bra ett sparkonto är, är egentligen just sparräntan. Ju högre den är, desto mer avkastning får kontohavaren för sina besparingar.

Är kontot som ger bästa sparräntan även det bästa sparkontot?

För att få en bra ränta på ett sparkonto får man ta sig tid och jämföra bankernas olika alternativ. Dagens finansiella marknad utmärker sig med ganska låga nivåer för sparräntorna, speciellt om man tittar på storbankerna. En högre avkastning kan man däremot få ifall man väljer att spara hos de mindre bolagen. Nackdelen är att de mindre aktörerna kan kännas lite osäkrare jämfört med bankerna.

När det kommer till olika räntesatser och villkor kan det förekomma stora skillnader beroende på sparande. Exempelvis kan en kontohavare med 50 000 kronor i sitt sparkonto få högre sparränta i en bank jämfört med en som sparar mindre hos samma bolag. Med andra ord skiljer sig villkoren inte bara banker emellan utan även inom ett och samma bolag.

bästa sparkontot

Sparräntan är viktigt för många

Räntesatserna och de övriga villkoren ändras kontinuerligt. Därför ska man alltid se till att skaffa sig aktuell information och göra en noggrann jämförelse av vad som erbjuds för att kunna hitta bästa sparkontot. Vid behov av tips och råd om ett bra sparkonto eller den bästa räntan kan man alltid söka sig till personliga rådgivare. De flesta banker har anställda som hjälper privatpersoner vid deras val av sparkonto. De ger råd när det kommer till den mest passande sparformen. Det finns även en hel del jämförelsesidor online som presenterar bankernas offerter och aktuella räntesatser. Vi har sammanställt en lista över bästa sparkontot här!

Tags::
Finanso.se (Innehåller samarbetslänkar)

Finansos mål är att hjälpa privatpersoner till en bättre privatekonomi. För att göra det erbjuder vi bland annat jämförelsetjänster för att sänka kostnader och guider för hur du kan investera dina pengar. Allt material på Finanso.se är alltid kostnadsfritt för dig som läsare och besökare.

    1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *