Type to search

AKTIEPODDAR

OLIKA AKTIEPODDAR SAMLADE PÅ EN PLATS

Aktiepoddar & podcasts inom finans

Välkommen till Finansos samling av aktiepoddar. Här nedanför har vi samlat 8 st av de ledande finanspoddarna runtom i Sverige och erbjuder dig även att se och lyssna på alla de senaste avsnitten. Aktiepoddar är ett av de smidigaste formaten för dig som vill lära dig mer om aktier och investeringar eftersom du kan lyssna på podcasts när som helst. Saknar ni någon aktiepodcast? Det behöver inte nödvändigtvis vara en podcast inom just aktier, men vi söker i första hand poddar som behandlar privatekonomi, företagande eller investeringar. Kontakta oss isåfall så ska vi se om det går att utveckla listan!

börspodden-aktiepoddar-podcast-finans-ekonomi-aktier-sparande

Börspodden

“Börspodden är en podcast som älskar aktier! John & Johan diskuterar vinnare, förlorare och livet som daytrader.”

Senaste avsnitten:

sparpodden-aktiepoddar-podcast-finans-ekonomi-aktier-sparande

Sparpodden

“#sparpodden – en podd om sparande och investeringar där lyssnarna sätter agendan.
Nytt avsnitt varje onsdag med programledarna Joakim Bornold, Alexander Gustafsson och Eva Trouin.”

Senaste avsnitten:

aktiepoddar-efn börslunch-podcast-finans-ekonomi-aktier-sparande

Börslunch i podcastformat

“Börslunch sänds varje vardag 11:45 och fokuserar på det senaste som hänt på finansmarknaderna världen över.”

Senaste avsnitten:

kapitalet-aktiepoddar-podcast-finans-ekonomi-aktier-sparande

Kapitalet podcast

“Kapitalet (tidigare Fondpodden) är ett veckoprogram med reportage om ekonomi, finans och samhälle. Ett nytt avsnitt publiceras varje måndag.”

Senaste avsnitten:

25 minuter-aktiepoddar-podcast-finans-ekonomi-aktier-sparande

25 minuter podcast

Generellt sett kortare podcastavsnitt med en hel del runtom och utanför börs och investeringar. Mikael Syding har bl.a. vunnit “European Hade Fund Manager of the Decade”.

Senaste avsnitten:

fill or kill--aktiepoddar-podcast-finans-ekonomi-aktier-sparande

Fill or Kill podcast

“Det här är podcasten Fill or Kill. I podcasten diskuteras händelser från börserna i Skandinavien. Följ diskussionerna på twitter under #FillorKill Twitterdeltagare @Handelsson, @Phukettradersamt @2ndtrader.”

Senaste avsnitten:

företagarpodden-podcast-finans-ekonomi-aktier-sparande

#företagarpodden

“I #företagarpodden 2.0 hör vi Företagarnas VD Günther Mårder och Julia Selander, VD för Venture Cup, diskutera företagande. Kontraster och olikheter speglar denna nya bekantskap som kommer samman i ett gemensamt intresse att underlätta för dig som vill starta eller driver företag.”

Senaste avsnitten:

aktiepoddar-analyspodden-feminvest

Feminvest podcast

“Feminvest Direkt är Feminvests senaste satsning efter Feminvest-podden. Avsnitten släpps både i ljud- och videoformat och fokuserar på utbildning, bolag och aktuella händelser i omvärlden som kan påverka dina investeringar.”

Senaste avsnitten:

Aktiepoddar – det finns många att välja mellan

Det finns betydligt fler än 8 st aktiepoddar att lyssna på, vi har däremot valt att välja ut våra favoriter. Tänk på att även om de personer som driver aktiepoddarna är mycket duktiga så ska du alltid göra din egen analys på de olika bolagen och investeringsslagen. Att “ta rygg” på någon annans investering kan komma att bli mycket jobbigt om aktiekursen går ner mycket och du kanske inte riktigt vet varför du äger aktier i bolaget egentligen. 

Aktiepoddar, som är ett slang för aktiepodcasts, har växt mycket de senaste åren. Nu finns det, likt aktiebloggare, ett stort urval och det gäller att hitta och välja ut de man gillar bäst. Glöm inte att det finns många mycket bra och duktiga aktiepoddar från t.ex USA att blanda upp i listan av dina Svenska aktiepoddar.

Saknar du några aktiepoddar?
Kontakta oss gärna!

Är du intresserad av att maxa din privatekonomi? Ta då en titt i vår Ekonomiskola!
Eftersom du just har besökt vår sida för aktiepoddar så kanske du även är intresserad av att hitta nya favoriter när det kommer till aktiebloggar? Besök då Västkustinvesterarens lista över aktiebloggar!

aktiepoddar podcast aktier finans ekonomi