Type to search

Aktiepoddar & podcast inom finans

Välkommen till Finansos samling av aktiepoddar. Här nedanför har vi samlat 8 st av de ledande finanspoddarna runtom i Sverige och erbjuder dig även att se och lyssna på alla de senaste avsnitten. Aktiepoddar är ett av de smidigaste formaten för dig som vill lära dig mer om aktier och investeringar eftersom du kan lyssna på podcasts när som helst. 

Saknar ni någon aktiepodcast? Det behöver inte nödvändigtvis vara en podcast inom just aktier, men vi söker i första hand poddar som behandlar privatekonomi, företagande eller investeringar. Kontakta oss isåfall så ska vi se om det går att utveckla listan! Läs gärna om mer och vår lista över aktiebloggar.

aktiepoddar podcast aktier finans ekonomi

Investera i aktier genom prisbelönta Avanza bank

Avanza bank har återigen vunnit pris för ”Sveriges nöjdaste sparare” genom SKI. Öppna ditt investeringssparkonto och börja handla aktier idag!

Aktier för nybörjare - Avanza bank

Bästa aktiepoddarna 2019 [Omröstning]

Finanso genomförde i april 2019 en omröstning där närmare 600 människor deltog. Frågan ”Vilken är den bästa finans-podcasten?” besvarades.

Kvalitetsaktiepodden, Börspodden och Market Makers tog hem pallplatserna tätt följda av Investerarens podcast, RikaTillsammans och Fill or Kill podden.

Topp 5 podcasts

9 aktiepoddar som du bör lyssna på

Börspodden

”Börspodden är en podcast som älskar aktier! John & Johan diskuterar vinnare, förlorare och livet som daytrader.”

Sparpodden

“#sparpodden – en podd om sparande och investeringar där lyssnarna sätter agendan. Nytt avsnitt varje onsdag med programledarna Joakim Bornold, Alexander Gustafsson och Eva Trouin.”

Fill or Kill podden

Tre yngre killar som pratar börs, ekonomi och annat underhållande. Traders. 

Market Makers

Market Makers är en investeringspodcast fullmatad med bolagsanalyser, trendspaningar och spännande gäster. Släpps varje torsdag.

Avanzapodden

#AvanzaPodden – här pratar Johanna och Nicklas om allt som hör privatekonomin till. De hjälper dig hitta rätt i spardjungeln och delar med sig av sina bästa tips. Nytt tema och avsnitt varje torsdag!

Börssnack med Hansén & Olavi

Två kända börsprofiler pratar om börsen, aktier och bolag. 

Investerarens podcast

Investerarens Podcast är fortsättningen på #PrataPengar och drivs av Nicklas Andersson (@Investeraren). Syftet med podden är att vara din finansiella partner i den ekonomiska djungeln för att motivera och inspirera kring sparande och investeringar!

Kavlitetsaktiepodden

Här diskuterar vi i huvudsak aktier i kvalitetsbolag som kan handlas via svenska börshandelsplatser. Investeringsfilosofin som ligger till grund för samtalet är inspirerad av Warren Buffett och Peter Lynch.

RikaTillsammans

Varje vecka ger Jan och Caroline dig konkreta tips, råd, verktyg och inspiration för att du ska kunna ta din privatekonomi och ditt sparande till nästa nivå på ett enkelt och roligt sätt.

Det finns många aktiepoddar att välja mellan

Det finns betydligt fler än 8 st aktiepoddar att lyssna på, vi har däremot valt att välja ut våra favoriter. Tänk på att även om de personer som driver aktiepoddarna är mycket duktiga så ska du alltid göra din egen analys på de olika bolagen och investeringsslagen. Att ”ta rygg” på någon annans investering kan komma att bli mycket jobbigt om aktiekursen går ner mycket och du kanske inte riktigt vet varför du äger aktier i bolaget egentligen.

Aktiepoddar, som är ett slang för aktiepodcasts, har växt mycket de senaste åren. Nu finns det, likt aktiebloggare, ett stort urval och det gäller att hitta och välja ut de man gillar bäst. Glöm inte att det finns många mycket bra och duktiga aktiepoddar från t.ex USA att blanda upp i listan av dina Svenska aktiepoddar.

 

Saknar du några aktiepoddar?

Är du intresserad av att maxa din privatekonomi? Ta då en titt på våra sida över hur du kan investera pengar.
Eftersom du just har besökt vår sida för aktiepoddar så kanske du även är intresserad av att hitta nya favoriter när det kommer till aktiebloggar? Besök då Västkustinvesterarens lista över aktiebloggar!