Aktiebloggar – 32 bloggar du måste läsa [OMRÖSTNING]

Aktiebloggar och ekonomibloggar

De senaste åren så har det tillkommit många nya aktiebloggar och ekonomibloggare som skriver om aktier, investeringar i allmänhet och privatekonomi. Flera aktiebloggar har upp emot 100 000 stycken besökare per månad och har därmed ett stort inflytande på sina läsare med sina tankar och idéer. Finanso har hjälpt er att sortera upp olika aktiebloggar och och ekonomibloggar, sedan har vi listat alla de intressanta på en och samma plats. Det gör att ni kan besöka den här sidan och hitta inspiration när ni söker de bästa aktiebloggarna. I Finansos nätverk ingår siten Aktiefeed som publicerar alla de senaste blogginläggen – ta gärna en titt!

Bästa aktiebloggarna 2019 [Omröstning]

Finnas genomförde en omfattande omröstning där +600 personer tillsammans har röstat fram sina favoriter. De fick rösta fram sina favoriter när det kommer till ”bästa aktiebloggarna” och ”Vem skulle få förvalta ditt kapital?”. Resultatet av omröstningen ser ni här nedanför. En del av omröstningen innehöll även bästa aktiepoddarna.

Bästa aktiebloggarna

Bästa aktiebloggaren enligt ca 600 människor är Petrusko, tätt följd av mycket omtyckta Lundaluppen. Något som är mycket anmärkningsvärt är att i nästa fråga (se längre ner på sidan) så står Lundaluppen som vinnare i omröstningen för ”Vem hade får förvalta ditt kapital” samtidigt som Petrusko halkar ner på en 6:e plats. 

Ytterligare populära aktiebloggare är Miljonär innan 30, Utdelningsseglaren, Kronan till Miljonen, Fundamentalanalysbloggen och RikaTillsammans.

Topp 3

Finansos favoriter bland Svenska aktiebloggare

Aktiebloggar-bästa aktiebloggaren

Vem hade du valt för att förvalta ditt kapital?

Precis som med omröstningen ovanför så har cirka 600 människor från ”Finans-Twitter” deltagit i omröstningen. Vi ser ett par stora justeringar jämfört med ”Favoritbloggarna”. Lundaluppen tar hem vinsten med cirka 18% av rösterna samtidigt som Hernhag, Kavastu, Investerarens och Gottodix klättrar ordentligt i listan.

Topp 3

Finanso hade valt följande till att förvalta vårt kapital

Aktiebloggar-förvalta pengar

Vad bör du tänka på när du läser aktiebloggar?

Det är viktigt att tänka på att du läser andras, så kallade amatörer, tankar och idéer. De flesta är tydliga med att du aldrig ska rygga deras investeringar utan att du gör en egen research och analys. Men det är viktigare än du tror att du gör din analys. Ta som exempel att du ryggar en stor aktieblogg och bolaget skulle stöta på problem och kursen går ner 30-50%. Då är det inte kul att sitta som aktieägare om man egentligen inte vet varför man äger bolaget. Gör alltså alltid din egen analys och ta allt med en nypa salt inom bloggvärlden.

Vem är den bästa bloggaren ?

Då alla bloggare är unika och skriver på olika sätt om olika inriktningar så är det svårt att peka ut en specifik bloggare. Som exempel så har du Petrusko som investerar i bolag som ger ett stadigt flöde av utdelningar, Fundamentalanalysbloggen som investerar mer mot tillväxt och Västkustinvesteraren som skriver om sina aktiebolag och investeringar via just dessa.

Ekonomibloggar online

Vad är skillnaden på benämningarna aktiebloggar och ekonomibloggar? Oftast så är det ingen större skillnad då båda brukar behandla privatekonomi och investeringar av olika slag. Däremot kan det ibland skilja sig en del då ekonomibloggar kan vara nischade mot t.ex. nationalekonomi och global ekonomi istället för privatekonomi. Det gäller att hitta sina favoritbloggare och kanske försöka hitta både aktiebloggare och ekonomibloggare för en bra mix av information. Ni har väl inte missat vår sida där vi har samlat inspiration för olika sätt att investera?

Aktiebloggar
Finanso.se (Innehåller samarbetslänkar)

Finansos mål är att hjälpa privatpersoner till en bättre privatekonomi. För att göra det erbjuder vi bland annat jämförelsetjänster för att sänka kostnader och guider för hur du kan investera dina pengar. Allt material på Finanso.se är alltid kostnadsfritt för dig som läsare och besökare.

    1