Type to search

Aktiebloggar och ekonomibloggar – lista av de bästa aktiebloggarna

De senaste åren så har det tillkommit många nya aktiebloggar och bloggare som skriver om aktier, investeringar i allmänhet och privatekonomi. Flera aktiebloggar har upp emot 100 000 stycken besökare per månad och har därmed ett stort inflytande på sina läsare med sina tankar och idéer. Finanso har hjälpt er att sortera upp olika aktiebloggar och och ekonomibloggar, sedan har vi listat alla de intressanta på en och samma plats. Det gör att ni kan besöka den här sidan och hitta inspiration när ni söker de bästa aktiebloggarna. I Finansos nätverk ingår siten Aktiefeed som publicerar alla de senaste blogginläggen – ta gärna en titt!

Tips till dig som bloggar eller har tänkt börja blogga:
Vi rekommenderar att du gör det på en egen domän och hemsida för att skapa mer värde åt både dig själv och dina besökare. På One.com (Länk till One.com) så kan du driva en blogg under din egen domän för endast 20kr/mån!

Sveriges största aktiebloggar

Här nedanför listar vi några av Sveriges största aktiebloggare. Allt från den välkända investeraren Lundaluppen till den ökända snålbloggaren Miljonär Innan 30. 

Läsvärda aktiebloggar

Här nedanför listar vi läsvärda aktiebloggar som kanske inte är lika välkända som listan bredvid här på siten. Vi tycker att dessa bloggar ändå är läsvärda och vill därför lyfta fram dom för att inspirera er som söker nytt material.

 

 

Vad bör jag tänka på när jag läser aktiebloggar?

Det är viktigt att tänka på att du läser andras, så kallade amatörer, tankar och idéer. De flesta är tydliga med att du aldrig ska rygga deras investeringar utan att du gör en egen research och analys. Men det är viktigare än du tror att du gör din analys. Ta som exempel att du ryggar en stor aktieblogg och bolaget skulle stöta på problem och kursen går ner 30-50%. Då är det inte kul att sitta som aktieägare om man egentligen inte vet varför man äger bolaget. Gör alltså alltid din egen analys och ta allt med en nypa salt inom bloggvärlden.

Vilken är den bästa bloggaren enligt Finanso?

Då alla bloggare är unika och skriver på olika sätt om olika inriktningar så är det svårt att peka ut en specifik bloggare. Som exempel så har du Petrusko som investerar i bolag som ger ett stadigt flöde av utdelningar, Fundamentalanalysbloggen som investerar mer mot tillväxt och Västkustinvesteraren som skriver om sina aktiebolag och investeringar via just dessa.

Ekonomibloggar

Vad är skillnaden på benämningarna aktiebloggar och ekonomibloggar? Oftast så är det ingen större skillnad då båda brukar behandla privatekonomi och investeringar av olika slag. Däremot kan det ibland skilja sig en del då ekonomibloggar kan vara nischade mot t.ex. nationalekonomi och global ekonomi istället för privatekonomi. Det gäller att hitta sina favoritbloggare och kanske försöka hitta både aktiebloggare och ekonomibloggare för en bra mix av information.

Ni har väl inte missat vår sida där vi har samlat inspiration för olika sätt att investera?

aktiebloggar-största aktiebloggarna-bästa aktiebloggarna-blogg finans ekonomi