Lendify - investera genom att låna ut pengar

Investera genom att låna ut pengar till andra privatpersoner genom Lendifys plattform. Lendify är marknadsledande när det kommer till P2P lån och erbjuder många olika alternativ för den som vill bygga en portfölj av olika lån. Genom att låna ut pengar genom Lendify så bygger du din egna bankverksamhet och du får månatliga utbetalningar av både ränta och amorteringar. 

LENDIFY KAMPANJKOD
Registrera ett konto via länken nedanför och få 500kr när du investerar 10 000kr:

Lendify investera - omdömen och erfarenheter

När du investerar via Lendifys plattform så använder du dig av bankernas affärsmodell. Du lånar ut kapital till någon behöver låna pengar för t.ex. renovering. Genomsnittliga låntagaren via plattformen är 44 år, har en årsinkomst på 400 000kr och 60% äger även sitt boende. Det är alltså personer med god ekonomi som lånar dina pengar och det bidrar till en mycket låga kreditförlusten.

Månadsspara Lendify

En idé kan vara att månadsspara genom Lendifys autoinvest-konto. Vi ger ett räkneexempel: Investera 10 000kr från start och månadsspara sedan 1000kr per månad. Väljer du även funktionen "Automatisk återinvestering" så får du ränta på ränta-effekten. På 10år skulle den summan växa, med hjälp av ränta på ränta-effekten till hela 182 073 kr efter avgifter och förväntade kreditförluster enligt Lendify.

Vad är fördelarna med att investera via Lendify? Det finns självklart många, men vi har valt att lista ett par stycken här nedanför:

 • Investera från bara 100 kr
 • Få en bra diversifiering genom att investera i många olika lån
 • Få månatliga utbetalningar i form av ränta och amortering
 • Köp och sälj låneportföljer på Lendifys andrahandsmarknad
 • Låga kreditförluster från låntagare som inte betalar i tid
 • Lendify Autoinvest hjälper dig att automatiskt investera och återinvestera
 • Alla låntagare har en genomsnittlig årsinkomst på 400 000kr och lånar ofta till t.ex. renovering

Lendify omdöme

Lendify har ett mycket bra omdöme från sina kunder. Hos den ledande omdömestjänsten Trustpilot har bolaget fullt betyg och får fem av fem stjärnor av sina kunder. 

Vi tror att kunderna uppskattar transparensen, smidigheten och framförallt att de får chansen att investera genom att låna ut pengar som de för tillfället inte är i behov av. Vi tipsar om att läsa på vad andra säger och vad de ger bolaget för omdöme, ett exempel kan vara att se vad olika bloggare skriver om tjänsten. Däremot är förmodligen det bästa att öppna ett konto (kostnadsfritt och får på 3 minuter) och bilda sig en egen uppfattning om vad du tycker om tjänsten.

Lendify erfarenheter

Finanso har egna Lendify erfarenheter då vi själva använder tjänsten och har investerat kapital genom plattformen. Våra Lendify erfarenheter är hittills mycket god och av våra cirka 35 lån i portföljen så har ett par släpat med betalningarna ibland men alltid betalat. Vi rekommenderar därför dig som är intresserad att öppna ett konto och bilda dig en egen uppfattning om det kan vara ett investeringsslag som passar just dig. Glöm inte att läsa på ordentligt innan du investerar pengar så du vet vad som gäller.

Lendify skatt

Hur blir jag beskattad när jag investerar via Lendify? Om du lånar ut kapital som privatperson så blir Lendify skatt 30% och beskattas som inkomst av kapital. Det innebär att du behöver betala 30% skatt på all intjänad ränta under året.
Läs mer om inkomst av kapital på Skatteverket.se

Lendify drar automatiskt av skatten vid utbetalningstillfället till dig och rapporterar även till skatteverket. Det innebär att du inte behöver göra något själv.

Lendify skatt företag

Lånar du ut kapital genom ditt företag (aktiebolag) så beskattas du med vanlig bolagsskatt och intäkterna förs in med övriga intäkter i ditt bolag. Det innebär alltså för de allra flesta bolagen att du beskattas med 22%. Bolagsskatten förväntas sänkas till 20% under 2018.

Lendify p2p lån

P2P lån, som är förkortningen för peer-2-peer lån, har växt kraftigt de senaste åren. Nu för tiden finns det flera olika plattformar för personer som vill investera genom att låna ut pengar till andra människor. De två största plattformarna och bolagen som erbjuder P2P lån är:

SparLån är den mindre av dessa två men erbjuder P2P lån och möjlighet att investera till en avkastning på runt 8,00%.

Lendify andrahandsmarknad

Många är rädda för att låsa sitt kapital i flera år för att kunna höja den förväntade avkastningen. Men tack vare Lendifys andrahandsmarknad så kan du både köpa andras låneportföljer eller sälja av din egen. Det gör att du inte behöver vara rädd för att du inte ska kunna växla din investering mot att istället bli likvid. Andrahandsmarknaden fungerar som en lånebörs och det är investerare som köper och säljer sina låneportföljer mellan varandra.

Lendify kampanjkod

Vi har nöjet att kunna erbjuda en rabattkod som gör att du får 500kr extra att investera för om du följer länken här nedanför och sedan investerar 10 000kr. Det innebär en avkastning på 5% direkt! För att länken och erbjudandet ska fungera så måste du registrera kontot direkt när du kommer in på sidan och inte besöka några andra sidor i mellan. Själva registreringen är givetvis helt kostnadsfri.

Investera genom att låna ut pengar

Kan detta investeringsslag vara något för dig? Lockar det att föra över pengar till en automatiserad plattform som sköter allt åt dig? Då tycker vi att ni bör ta en närmare titt på Lendify! Vi har även en sida där vi har samlat flera olika investeringsslag som vi kallar för "Investeringsguiden". Du kanske kan vara intresserad av att investera i domäner, aktier, fonder, valutor eller guld? Läs dessa guider + mycket annat i vår investeringsguide!

Något annat som kanske kan vara intressant för dig är vår Ekonomiskola. Här skriver vi bland annat om olika ämnen som berör privatekonomi i vardagen.

Disclaimer: Tänk på att investeringar alltid innebär att ta en risk. Historisk avkastning är inte garanterad att fortsätta likadant framåt utan är istället ett riktmärke. Tänk även på att du aldrig investerar pengar som du inte har råd att förlora. Finanso ger aldrig några konkreta investeringsråd utan finns istället som en inspirationskälla. Glöm aldrig att göra din hemläxa innan du investerar dina surt förvärvade pengar. Finanso använder samarbetslänkar till Lendify, det påverkar inte dig som läsare.

Lendify omdöme och erfarenheter

9.8

Plattform

10.0/10

Årlig avkastning

9.5/10

Risk

9.5/10

Automatiserad investering

10.0/10

Kundservice

10.0/10

Fördelar

 • Mycket smidig och informativ plattform
 • Bra årlig avkastning
 • Andrahandsmarknad om du vill sälja dina lån
 • Kreditrisk på endast runt 1%
 • Funktion för månadsspar

Nackdelar

 • Du låser ditt kapital (kan dock sälja dina lån på andrahandsmarknaden)
 • Ingen insättningsgaranti