JÄMFÖR SPARKONTON

HÖGSTA SPARRÄNTAN:

Här nedanför listar vi de banker som erbjuder den högsta sparräntan. Var noga med att jämföra sparkonton då de ofta inte erbjuder insättningsgaranti eller fria uttag.

4spar-bästa sparräntan-jämför sparkonton-jämför sparräntor

Ränta: 6,5-10,00% årsavkastning
4Spar erbjuder förmodligen marknadens högsta sparränta på 6,5-10%  på sina sparkonton. Var noga med att läsa användarvillkoren då deras sparkonton skiljer sig mot ett vanligt sparkonto. Du som kund erbjuds t.ex. inte någon insättningsgaranti.

viaspar-bästa sparräntan-jämför sparkonton-jämför sparräntor

Ränta: upp till 8,00% årsavkastning
ViaSpar erbjuder tillsammans med 4spar en extra hög ränta på upp mot 8,00%. Observera att detta skiljer sig markant mot ett vanligt sparkonto. Läs mer på Lendifys hemsida.

ETT TRYGGARE VAL:

Erbjuder nästan alltid insättningsgaranti och fria uttag. Men glöm inte att jämföra sparkonton för att hitta det som passar just dig bäst.

Ränta: 0,6-2,25% årsavkastning
Marginalen bank erbjuder en hög sparränta på 0,60-2,25% med både både insättningsgaranti och fria uttag. Hög sparränta utan att binda kapital direkt från första insatta kronan.

lendify bästa sparkontot bästa sparräntan jämför sparränta jämför sparkonton

Ränta: 2,5-8,2% årsavkastning
Lendify är sveriges största lånebörs som erbjuder privatpersoner att låna ut sina pengar till andra och på så sätt erhålla en ränta på hela 2,5-8,2%. Observera att detta skiljer sig markant mot ett vanligt sparkonto. Läs mer på Lendifys hemsida.

BONUSTIPS:

Här nedanför listar vi alternativa sparkonton. Det är ofta så att kontot och räntan/avkastningen kommer från en annan part än banken. I detta fallet så tipsar vi om Lendify och tycker att det är ett spännande alternativ. Låna ut pengar till andra och får en avkastning på hela 2,5-8,2% per år.

lendify bästa sparkontot bästa sparräntan jämför sparränta jämför sparkonton

Ränta: 2,5-8,2% årsavkastning
Lendify är sveriges största lånebörs som erbjuder privatpersoner att låna ut sina pengar till andra och på så sätt erhålla en ränta på hela 2,5-8,2%. Observera att detta skiljer sig markant mot ett vanligt sparkonto. Läs mer på Lendifys hemsida.

Jämför sparkonton för att hitta bästa sparräntan

Bästa sparräntan
Om du jämför så kommer du snabbt inse att alla banker erbjuder olika sorters upplägg samt sparränta. Visa kräver ett minimum belopp medans andra vill binda upp räntan under en kort eller lång period. Fria uttag existerar inte hos alla därför ska du alltid tänka igenom ditt beslut innan du börja spara.

Vårt bästa tips är att undersöka följande 5 faktorer innan du väljer bank för ditt sparande:
- Sparränta
- Räntans bidningstid
- Krav på belopp
- Fria uttag
- Insättningsgaranti

Spara pengar
Spara pengar har många fördelar speciellt för sin egen framtid. Du kanske vill spara pengar för en resa, bil, renovering, köp av bostad eller något annat. Det är bättre att spara lite än inget alls. En femhundring varje månad är bättre än inget, om ett år har du sex tusen däremot om fem år har du lyckats omvandla fem hundringen till 60 tusen. Livet består av många överraskningar och plötsligt uppstår oförutsägbara kostnader, därför är det viktigt att ha någon form av plan B.

Många använder uttrycket ”spara pengar för framtiden”. Definition framtid kan innebära för vissa imorgon medans för majoritet om kanske tio eller tjugo år. Det är alltid bra att tänka långsiktigt men du ska även kunna dra en gräns någonstans. Först och främst ska du vara bestämma dig för om du vill du spara kortisigt eller långsiktigt? Vad du ska spara till och hur mycket?

Spara med ränta
Lågrisk innebär alltid låg ränta som avkastning speciellt om du har ett vanligt sparkonto. Ränta på e-sparkonto är för närvarande 0 % hos bland annat Swedbank. Däremot hos Nordea är ränta på ca 0.10 procent. Om du t.ex. ska låsa dina pengar under en begränsad period på tre år hos Nordea så tjänar du knappt tre tusen kronor om det gäller ett sparande på 100 000kr. Vår spar ekvation avkastning vs tidsperiod ska du alltid ha i åtanke. Är du nöjd med att låsa dina pengar i tre år och få totalt tre tusen i avkastning så ska du köra på det upplägget men finns det bättre alternativ? Det finns alltid fler alternativ och därför är det viktigt att du jämför sparräntan bland de svenska bankerna och ser vilket alternativ som passar ditt sparande bäst.

bästa sparkontot bästa sparräntan jämför sparränta jämför sparkonton

Slutsats: Stressa aldrig igenom ditt val, jämför och läs andras omdömen så att du kan känna dig trygg i ditt sparande och sova gott om nätterna.