JÄMFÖR SNABBLÅN

Jämför snabblån innan du lånar pengar snabbt

Jämför SMS-lån och snabblån online

Att låna pengar snabbt är nu för tiden både enkelt och det går dessutom mycket fort att få pengarna på kontot. Det är mycket viktigt att du jämför snabblån innan du lånar pengar online så du maximerar dina förutsättningar när det kommer till t.ex. ränta, återbetalningstid och övriga avgifter. Finanso hjälper dig att jämföra sms-lån på ett enkelt och tydligt sätt i listan här nedanför. 

Jämför snabblån

Finanso förespråkar alldrig snabblån, men i vissa fall kan man komma att behöva använda tjänsten som även kallas för SMS-lån. Vi finns här för att hjälpa dig jämföra snabblån innan du tar ett förhastat beslut. Det bör förhoppningsvis hjälpa dig till ett så bra beslut som möjligt.

Jämför privatlån

Här nedanför hjälper vi dig att jämföra privatlån innan du väljer att ansöka. Genom listningsverktyget får du hjälp med att hitta olika villkor som passar dig bäst. Se till att du jämför privatlån innan du väljer att ansöka, det kan spara dig många tusenlappar i slutändan.
Jämför privatlån!

Jämför kreditkort

Finanso hjälper dig även med mer saker än att jämföra privatlån. Bland annat så hjälper vi våra besökare att jämföra kreditkort för att ni ska hitta så bra villkor som möjligt innan ni väljer er leverantör.
Jämför kreditkort nu!


Snabblån - En kortsiktig lösning

Snabblån har endast en fördel och det är att man får pengarna snabbt om ekonomin är i obalans. Däremot finns det många nackdelar om man inte kan betala tillbaka pengarna ganska snabbt.

Oförutsägbara kostnader kan uppstå när som helst i livet och det är en av anledningarna till att snabblånebranschen har expanderat otroligt mycket i Sverige. Kanske har man hamlat i situationen att man inte kan vänta i tre dagar på pengar utan behöver likviditet nu, läget är akut. I an situation som denna är snabblån är ett alternativ som en korsiktig lösning. Det som gör det till en kortsiktig lösning är den skyhöga räntan. Definition snabblån innebär att man ansöker om att låna ett mindre belopp och får pengarna utbetalda samma dag. Olika låneleverantörer har olika låneavtal med olika räntesatser, detta gör att det blir väldigt viktigt att läsa igenom alla villkor och jämföra olika avtal innan du ingå i ett låneavtal.

Innan du ansöker, var ärlig mot dig själv. Har du förmåga att betala tillbaka månaden efter?  Se till att jämföra snabblån innan du gör något förhastat.

Snabblån online & SMS-lån online

Ska man ansöka om ett snabblån online så gör man det på nätet. Det finns över 30 olika kreditbolag som erbjuder snabblån online och vi kommer inte att rekommendera någon lista eftersom vi vill inte favorisera någon aktör. Alla snabblåneföretag behandlar varje ansökan efter sin egen policy och man måste kunna identifiera sig när man lämnar in ansökan. Visa aktörer erbjuder gratis snabblån, dvs. ingen uppläggningsavgift och ingen aviavgift. Däremot måste du betala den effektiva räntan efter en vis period. Att räntan är över 2000 % är inte ovanligt beroende på lånebelopp, därför ska du inte ansöka om ett snabblån online om du har inte har förmåga att betala tillbaka beloppet månaden efter. SMS-lån och snabblån är samma sak men två olika uttryck. Behöver du pengar snabbt så kan du låna 25 000 här (Lånium.com).

Snabblån med betalningsanmärkning utan UC

När man ansöker om ett lån sker normalt en UC, alltså en kreditupplysning hos upplysningscentralen. En kreditupplysning innehåller personliginformation och information kring personens ekonomiska situation. En kreditprövning sker enbart för att kontrollera om man har förmågan att betala tillbaka lånebeloppet. Däremot kan vissa kreditbolag som erbjuder små som stora snabblån kan godkänna din ansökan även om du har betalningsanmärkning och det beror endast på vissa inte utför någon UC-kontroll eller anser dig som kreditvärdig ändå. Vid varje ansökan sker en individuell prövning som avgör om du har förmåga att betala tillbaka eller inte. Få man igenom ett lån om man redan är skuldsatt så kommer detta att öka obalansen i ekonomi månaden efter om man inte kan betala tillbaka. Så tänk igenom beslutet innan ansökan skickas in. Men som sagt, det är inte omöjligt att få ett snabblån med betalningsanmärkning.

SMS lån och snabblån - Tänk igenom risker och ansvar

Så fort man lånar pengar får man ett ansvar. Ett ansvar som kan påverka ens framtid och ekonomi. Ett ansvar som innefattar att man förr eller senare ska betala tillbaka hela beloppet man har lånat på kredit. Med ansvar kommer risker, att ansöka om ett snabblån tar knappt 2 minuter men på den korta tiden ingår man även ett avtal som innebär att man godtar krav som lånegivaren har, krav som kan innebära risker om man inte kan betala tillbaka i tid. Klara du inte betala tillbaka och den effektiva ränta är flera hundra procent då ökar även risken att man hamnar hos kronofogden speciellt om man inte har någon inkomst.

Ta aldrig ett nytt lån för att betala tillbaka ett gammalt, detta skapar en ond och farlig cirkel.

Problemet uppstår när man får hem faktura månaden efter. Det är betalningstagarens ansvar att betala tillbaka lånet och därför ska man kontakta kreditleverantörens kundtjänst och diskutera ett upplägg anpassat till ens situation om man inte kan betala in hela beloppet. Låna absolut inte för att betala tillbaka en tidigare skuld, då kommer man garanterat att hamna i snabblånelyxfällan. Enligt oss är snabblånelyxfällan en fälla som man hamnar i när man lånar pengar för att betala av en annan skuld. Detta leder till att man aldrig har pengar till mer än räntekostnaderna och skuldberget bara ökar. Jan Åkerlund från kronofogden betonar att under år 2012 ökade antal obetalda snabblån hos dem med 62 procent jämfört med 2011. Under året inkom nästan 54 000 ärenden, var femte ärende gällde en ungdom. Att skuldsätta sig i tidig ålder är tråkigt därför måste man inse att ett snabblån innebär ett stort ansvar.


Vanligaste frågor och svar:

Hur gammal måste man vara för att ta ett snabblån?

Du måste vara myndig dvs. 18 år.

När kan man ansöka om ett lån?

Du kan ansöka dygnet runt eftersom alla kreditutgivare är väl etablerade på nätet i Sverige.

Snabblån - När kan jag få pengarna?

Utbetalning sker oftast samma dag beroende på när du ansöker.

Vad kostar det att ansöka om ett snabblån?

Hos de flesta lånegivare kostar det ingenting att ansöka. Men ha i åtanke att klara du inte betala tillbaka i tid kommer lånet att kompletteras med en skyhög ränta.

SMS-lån med betalningsanmärkning?

Vissa kreditbolag gör en individuell prövning och därför kan de även godkänna ett litet snabblån till dig även om du har tidigare betalningsanmärkning. Prövning sker utifrån din nuvarande situation och eventuell inkomst.

Hur betalar jag tillbaka snabblånet?

Beroende på val av kreditbolag erhåller du en faktura månaden efter.

SMS-lån - Jag klara inte att betala tillbaka inom utsatt tid. Vad gör jag?

Regel nr 1: Kontakta alltid kundtjänst på företaget och förklara din situation. Det är alltid bättre att be om en avbetalningsplan än att bara riva fakturan och förtränga fakturan, det är ingen långsiktig strategi. Varför riskera att hamna hos kronofogden när du kan ringa kreditbolaget och förklara din ekonomiska situation och kanske lösa situationen redan från början.

SMS-lån utan UC

Det går att få SMS-lån utan UC och det är därför det är viktigt att jämföra SMS-lån. Du bör överväga ditt val innan du förhastat ansöker om ett snabblån utan UC.

Jämför privatlån innan du väljer att låna pengar online

Jämför privatlån innan du väljer att låna pengar online